Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου, 2018

  • Αίσχος Ράμα:  Μπαίνεις στη σειρά...απόγονε" το Χότζα
  • Είπε "Σκοτώθηκε ένας εξτρεμιστής. Eυτυχώς δεν θρηνήσαμε αθώες ζωές". Ο Ράμα υπεραμύνεται της στάσης που τήρησαν οι αλβανικές διωκτικές αρχές στο περιστατικό όπου έχασε τη ζωή του ο 35χρονος ομογενής. 
  • Ματαρέλα: Ελλάδα και Ιταλία ξαναγεννήθηκαν από την αντίσταση στο ναζισμό. Ο Ιταλός Πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ελληνοϊταλικής Φιλίας, στον Κήπο του Λαού, στα Παλαιά Ανάκτορα της Κέρκυρας, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στους πεσόντες Ιταλούς στο νησί, επ' ευκαιρία της 75ης επετείου σφαγής της «Μεραρχίας Άκουι». .
  • ΥΠΕΞ για θάνατο ομογενή σε Αλβανία: Ζητάμε απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών. Το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας της ζωής του Κωνσταντίνου Κατσίφα. .
  • Στη Μόσχα για διήμερη επίσημη επίσκεψη ο Πάνος Καμμένος. Τη Δευτέρα θα συναντηθεί με το Ρώσο ομόλογό του Sergei Shoigu, όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας. .
  • Επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Καρατζαφέρη στο Παλαιό Φάληρο. Όπως προκύπτει η επίθεση έγινε με αφορμή τις ρατσιστικές δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ σχετικά με τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Κόσμος

  • Πρόεδρος της Βραζιλίας ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου . Ο πρώην λοχαγός του στρατού θα αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο, σε μια Βραζιλία όπου το κλίμα είναι ιδιαίτερα πολωμένο, έπειτα από μια εξαιρετικά τεταμένη και δηλητηριώδη προεκλογική εκστρατεία.
  • Ινδονησία: Συντριβή αεροσκάφους της Lion Air στη θάλασσα. Άγνωστος ο αριθμός των ατόμων που επέβαιναν στο αεροπλάνο. .
  • Γερμανικός Τύπος: Τιμωρήθηκε για άλλη μια φορά η Μέρκελ. Οι επιπτώσεις του εκλογικού αποτελέσματος στο κρατίδιο της Έσσης στην κεντρική πολιτική της Γερμανίας αποτελούν το βασικό ζητούμενο στα άρθρα που δημοσιεύονται σήμερα στον γερμανικό Τύπο. .
  • Ο Αντάτζι απαιτεί «σεβασμό» προς τους 45 εκ. Βραζιλιάνους που τον ψήφισαν. Ο Μπολσονάρου εξασφάλισε το 55,2% των ψήφων, έναντι του 44,8% του Αντάτζι, ανακοίνωσε το Ανώτατο Εκλογοδικείο (TSE), η εκλογική επιτροπή της χώρας, με το 99,6% των ψηφοδελτίων να έχει πλέον καταμετρηθεί. .
  • Θρίλερ στην Έσση: Δεν σχηματίζουν κυβέρνηση Χριστιανοδημοκράτες και Πράσινοι. Σε «θρίλερ» έχει εξελιχθεί τις τελευταίες ώρες η εκλογική αναμέτρηση στο κρατίδιο της Έσσης, καθώς όσο συγκεντρώνονται τα επίσημα αποτελέσματα της ψηφοφορίας τόσο απομακρύνεται η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και των Πρασίνων, του σχήματος δηλαδή που κυβερνά μέχρι σήμερα την Έσση. .
  • Γάζα: Τρεις νεαροί Παλαιστίνιοι νεκροί σε ισραηλινή επιδρομή . Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα σε μια επιδρομή που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ στα σύνορα με τη Γάζα, έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, τον Άσραφ αλ Κόντρα. .

Πολιτική

  • Ομιλία Τσίπρα στην 3η Ευρω-αραβική Σύνοδο στο Μέγαρο Μουσικής. Την Τρίτη η ομιλία του προέδρου της Ν.Δ Κυριάκου Μητσοτάκη. .
  • ΝΔ για θάνατο ομογενή:Η Αλβανία να διευκρινίσει άμεσα τις ακριβείς συνθήκες. «Οι αλβανικές αρχές οφείλουν άμεσα να διευκρινίσουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες οδηγήθηκαν τα πράγματα στο τραγικό αυτό γεγονός» τονίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος. .
  • Καβγάς Λεβέντη - Μπουτάρη για το ποιος θα μιλήσει πρώτος (video). Στο βίντεο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ακούγεται να αποκαλεί «βλάκα» τον αρχηγό της Ένωσης Κεντρώων .
  • Καμμένος: Θα πληρώσει ακριβά όποιος αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία. «Σήμερα, από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο ελληνικός λαός, ο κλήρος, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου στέλνει ένα μήνυμα εθνικής ενότητας αλλά και αποφασιστικότητας σε οποιονδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία ή την εδαφική ακεραιότητα της χώρας», τόνισε ο κ. Καμμένος .
  • Λεβέντης: Τσίπρας και Καμμένος παρέδωσαν τη Μακεδονία στις Πρέσπες. Ο κ. Λεβέντης έστρεψε τα πυρά του και εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης "δίνει" το όνομα της Μακεδονίας .

Οικονομία

  • Τζοβάνι Τρία: Περιορισμένο το έλλειμμά μας. Οι τράπεζες είναι εύρωστες. Yπενθύμισε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση προέβλεπε, για το 2019, οικονομική ανάπτυξη του 1,4%, ενώ η τωρινή, ανέβασε το ποσοστό στο 1,5%». .
  • Λουκέτο της ΑΑΔΕ για 48 ώρες σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της παραλιακής. Σε έλεγχο της ΑΑΔΕ διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί 12 αποδείξεις για οινοπνευματώδη ποτά, καθώς και 45 αποδείξεις για πώληση λουλουδιών. .
  • Φιάσκο με τις επιδοτήσεις των αγροτών ελέω δασικών χαρτών. Αναβρασμός και απόγνωση επικρατεί στον αγροτικό κόσμο της χώρας την επομένη της καταβολής του 70% της βασικής ενίσχυσης. .
  • Προς «κούρεμα» των θεσμών στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι θεσμοί θεωρούν ότι δεν υπάρχει επαρκής δημοσιονομικός χώρος για να μείνουν αλώβητες οι συντάξεις και ταυτόχρονα να εφαρμοστούν όλες οι παροχές. .
  • Ο οίκος Fitch δεν "βλέπει" ομαλό Brexit. "Κατά την άποψη του Fitch, η ενίσχυση των πολιτικών διαιρέσεων μέσα στο Ηνωμένο Βασίλειο ... έχει αυξήσει την πιθανότητα ενός αποδιοργανωτικού Brexit χωρίς συμφωνία" .

Αθλητισμός

  • Super League: «Καθάρισε» με τεσσάρα η... αποτελεσματική ΑΕΚ. Έχοντας 50% ποσοστό επιτυχίας στις τελικές, η ΑΕΚ «ανέβηκε» στην επανάληψη, κέρδισε με το ευρύ 4-0 τον Άρη στο άδειο ΟΑΚΑ, με τον Πόνσε να σκοράρει δις και τους Μπογέ-Λιβάγια από μια και πέρασε τρίτη. .
  • Ο Μιλιβόγεβιτς έβαλε τέλος στο σερί της Άρσεναλ - Τεσσάρα για Τσέλσι. Στις 11 νίκες σταμάτησε το σερί της Άρσεναλ, η οποία στραβοπάτησε στο «Σέλαχαστ Παρκ». Σκόραρε δις με πέναλτι ο Μιλιβόγεβιτς. Εύκολο απόγευμα για την Τσέλσι κόντρα στην Μπέρνλι στο «Τερφ Μουρ» (0-4). .
  • Εντυπωσιακή Μπαρτσελόνα, διέσυρε το «πτώμα» της Ρεάλ Μαδρίτης!. Με πρωταγωνιστή τον Λουίς Σουάρες, που πέτυχε χατ-τρικ, η Μπαρτσελόνα συνέτριψε 5-1 την τραγική Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νόου» και… τελειώνει τον Λοπετέγι. .
  • Super League: Απέκλεισε Χατσερίντι και Καρέλη ο Λουτσέσκου. Εκτός αποστολής του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έμειναν από τον Ραζβάν Λουτσέσκου – μεταξύ άλλων – οι Χατσερίντι και Καρέλης, με τον «Δικέφαλο» να έχει τρίτο σέντερ μπακ τον Τόσκα. .
  • Stop στη Ντόρτμουντ η Χέρτα, μείωσε στους δύο η Μπάγερν. Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στις καθυστερήσεις η Χέρτα απέσπασε ισοπαλία 2-2 μέσα στο Ντόρτμουντ. Νίκη και για την Μπάγερν που πέρασε 2η 2-1 εκτός της Μάιντς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου