Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

Σας ευχόμαστε το Νέο Έτος να είναι γεμάτο από Χαρά, Υγεία, Προκοπή και ΕΙΡΗΝΗ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018

ΗΠΑ: Το πεντάγωνο στέλνει στρατό στα σύνορα με το Mεξικό

Την ώρα που χιλιάδες μετανάστες από την Ονδούρα, συνεχίζουν την πορεία τους προς τις Ηνωμένες ΠολιτείεςΤο Πεντάγωνο πρόκειται να αναπτύξει «πολλές εκατοντάδες» στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό, ανέφερε ένας αμερικανός αξιωματούχος, την ώρα που χιλιάδες μετανάστες, οι οποίοι ξεκίνησαν από την Ονδούρα, συνεχίζουν την πορεία τους προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μια πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, υπό τον όρο να μείνει ανώνυμη, είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις έλαβαν αίτημα από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας με το οποίο ζητείται η ανάπτυξη στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό. Στην επιχείρηση αυτή ενδέχεται να συμμετάσχουν 800-1.000 στρατιώτες οι οποίοι θα παρέχουν επιμελητειακή υποστήριξη.
Επισήμως, το Πεντάγωνο δεν έχει προβεί ακόμη σε καμία ανακοίνωση και δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.
Την Δευτέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι «έθεσε σε συναγερμό» τον στρατό και τη συνοριοφυλακή ενόψει της άφιξης του «καραβανιού» των μεταναστών από την Κεντρική Αμερική, μια εξέλιξη που κατά τον ίδιο συνιστά «κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου