Πείτε τέλος στην κούραση και τον εκνευρισμό | vita.grΤην επόμενη φορά που θα θυμώσετε με κάποιο συνάδελφο ή με τη μητέρα σας, ρωτήστε τον εαυτό σας τι είναι αυτό που σας προκαλεί εκνευρισμό. Μπορεί να είναι κάτι απτό (όπως οι υπερωρίες στη δουλειά) ή συσσωρευμένη κούραση. Υπάρχουν τόσοι τρόποι να εξουθενώσουμε τον εαυτό μας. Με το να μην κοιμόμαστε επαρκώς, να κάνουμε πάρα πολλά, να μην τρώμε ισορροπημένα και γενικώς να μην φροντίζουμε τον εαυτό μας. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί παίρνουμε βάρος, αρρωσταίνουμε και νιώθουμε ένα μόνιμο εκνευρισμό. Η απάντηση βρίσκεται σε πολύ απλά πράγματα.

  • Μειώστε τη ζάχαρη. Μήπως να ξεκινήσετε μία πρόκληση και να βάλετε ένα στοίχημα με τον εαυτό σας για να κόψετε εντελώς τη ζάχαρη για δύο εβδομάδες; Η φρουκτόζη προκαλεί αύξηση στα επίπεδα των ενζύμων μετατρέποντάς την σε γλυκόζη και αυτό καταλήγει στο να θέλετε ακόμα περισσότερη. Αποφύγετε όλα τα γλυκά και τους χυμούς που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και διαβάστε τις ετικέτες προτού αγοράσετε κάτι.
  • Φάτε τις σωστές τροφές. Γεμίστε τα ντουλάπια με τρόφιμα που έχουν υψηλή ενέργεια όπως οι ξηροί καρποί, το καστανό ρύζι και το πράσινο τσάι. Για να αποφύγετε την υψηλή πίεση που ανεβαίνει και κατεβαίνει απότομα, να έχετε μαζί σας σνακ όπως οι μπάρες δημητριακών, τα πορτοκάλια, το γιαούρτι, το μούσλι και το ωμό μπρόκολο.
  • Να ασκείστε συχνά. Την επόμενη φορά που θα νιώσετε νύστα το απόγευμα, κάντε μία βόλτα στο τετράγωνο ή άλλη αεροβική άσκηση σε μέτριο επίπεδο. Το ίδιο ισχύει και για το πρωί. Αν δυσκολεύεστε να ξυπνήσετε, κάντε ελαφριά ανοίγματα για να μην είστε ‘πιασμένη’ ή απλές κινήσεις γιόγκα για 5 λεπτά. Απλά μην το παρακάνετε. Η μεγάλη διάρκεια γυμναστικής θα σας εξοντώσει.
  • TO BHMA