Κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης στην ενημέρωση Τύπου, ο κ. Παλαντίνο τόνισε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν έντονα για μια ακόμα φορά την απελευθέρωση του καταδικασθέντος τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα με αναστολή έξι ημερών από τη φυλάκισή του στην Ελλάδα, την πέμπτη και μακρύτερη άδεια στον περασμένο χρόνο. Ο Κουφοντίνας είναι ένας τρομοκράτης που καταδικάστηκε για πολλές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένου μελών του προσωπικού της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ (στην Ελλάδα). Αυτές οι άδειες είναι μια επαίσχυντη αδικία για τις οικογένειές των πολλών θυμάτων και χρησιμεύουν ως κίνητρο για τους αναρχικούς οπαδούς του για να διαπράττουν περαιτέρω βίαιες και καταστρεπτικές ενέργειες στο όνομά του. Η πρεσβεία μας στην Αθήνα έχει μεταφέρει τις σοβαρές μας ανησυχίες γι" αυτή την απόφαση στην ελληνική κυβέρνηση».
Είχε προηγηθεί ανάρτηση στο Twitter από την εκπρόσωπο του State Department, Χέδερ Νάουερτ, η οποία επίσης καταδίκαζε τη χορήγηση της νέας άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.
«Καταδικάζουμε έντονα την πρόσφατη χορήγηση άδειας στον τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος έχει καταδικαστεί για πολλαπλές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένων μελών του προσωπικού της αποστολής των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Αυτή είναι μια επαίσχυντη αδικία για τις οικογένειες των θυμάτων – οι τρομοκράτες δεν πρέπει να κάνουν διακοπές από τη φυλακή».
TA NEA