Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Σε αναβρασμό δεκάδες αγρότες στο Χειμαδιό και στην Κουτσοχέρα: Χάνουν την περιούσια μετά από 200 χρόνια!


 Τετάρτη, 31 Οκρωβρίου, 2018

Τη γη που καλλιεργούν από γενιά σε γενιά πάνω από 200 χρόνια κινδυνεύουν να χάσουν δεκάδες αγρότες στο Χειμαδιό αλλά και την Κουτσοχέρα.
Αιτία αποτελεί το γεγονός ότι η Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Καλαβρύτων διεκδικεί 7.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης που ισχυρίζεται ότι ανήκουν στο ομώνυμο Μετόχι που διαθέτει στην περιοχή, και αποτελεί δώρο του Πασά Καράτουλα στην ερωμένη του Ρετεντού.
Πιο συγκεκριμένα η Μονή το Σάββατο έχει προγραμματίσει πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση των 7.000 στρεμμάτων, γεγονός που σηματοδοτεί και την απομάκρυνση των καλλιεργητών οι οποίοι πλέον για να παραμείνουν στις περιουσίες τους καλούνται να πληρώσουν ενοίκιο. Όπως είναι ευνόητο η αιφνιδιαστική κίνηση του Ηγουμενοσυμβουλίου της Μονής έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση μεταξύ των καλλιεργητών των συγκεκριμένων εκτάσεων αλλά και γενικότερα αναβρασμό στις δύο τοπικές κοινότητες του δήμου Ωλένης. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες συγκροτήθηκε συντονιστική επιτροπή η οποία θα κινηθεί στη νομική οδό αλλά θα αναλάβει και πολιτικές πρωτοβουλίες για την ακύρωση αυτής της απόφασης.
Ο πρόεδρος του Χειμαδιού Θοδωρής Μπάλλας που συμμετέχει στην επιτροπή μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια για την απόφαση της Μονής να βγάλει σε διαγωνισμό τα 7.000 στρέμματα.
«Οι κάτοικοι δεν είναι διατεθειμένοι να μείνουν με «σταυρωμένα χέρια» αλλά θα παλέψουν να κρατήσουν την περιουσία τους που βρήκαν από τους πατεράδες και τους παππούδες τους 200 χρόνια τώρα ξεκινώντας δικαστικό αγώνα με πρώτο βήμα της ανακοπή της πλειοδοτικής διαδικασίας ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα θα βρει την λύση του τώρα πια μόνο με πολιτική παρέμβαση» τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ πρόσθεσε ότι θα καλέσουν και τους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες να  πάρουν θέση σε αυτή την αδικία που συντελείται
Όπως μας εξήγησε «η  υπόθεση αυτή αφορά το 95% των κατοίκων. Αν όμως γίνει κάτι και καταλήξουν στα χέρια του μοναστηριού, μετά δεν υπάρχει ζωή εκεί. Το 95% που έχουν τα χωράφια τους, μετά δεν αξίζει να κάτσεις στο χωριό. Να κάνεις τι; Πρόκειται για καταστροφή. Ας γίνει πολιτικό θέμα και να ενδιαφερθούν μερικοί πολιτικοί για να δουν τι γίνεται».
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου