Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Παυλόπουλος: Οι νεκροί του Μακεδονικού Μετώπου υπερασπίστηκαν την ελληνικότητα της Μακεδονίας


Κυριακή, 28η Οκτωβρίου, 2018

Στους ηρωικούς νεκρούς της Αντάτ που πολέμησαν στο Μακεδονικό Μέτωπο υπερασπιζόμενοι την αδιαμφισβήτητη ελληνικότητα της Μακεδονίας μας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που επισκέφθηκε σήμερα τα Συμμαχικά Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ στη Θεσσαλονίκη. 
«Οι ηρωικοί νεκροί της Αντάντ πολέμησαν στο Μακεδονικό Μέτωπο και με τον τρόπο τους υπερασπίστηκαν την αδιαμφισβήτητη ελληνικότητα της Μακεδονίας μας και με τον ίδιο τρόπο η θυσία τους μας θυμίζει και το δικό μας χρέος προς αυτή την κατεύθυνση αυτές τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο και τον λαό μας», δήλωσε χαρακτηριστικά. 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι θα πρέπει να αντισταθούμε στις δυνάμεις που επιβουλεύονται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
«Τιμούμε σήμερα εδώ, στα Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ, την μνήμη των 20.500 στρατιωτών των Συμμαχικών Δυνάμεων της Αντάντ, οι οποίοι έπεσαν στο Μακεδονικό Μέτωπο, δίνοντας τη ζωή τους θυσία στο βωμό της Ελευθερίας αλλά και των άλλων θεμελιωδών αρχών του πολιτισμού μας. Η θυσία τους αυτή πρέπει να μας εμπνέει και σήμερα, αφού η υπεράσπιση των ίδιων αρχών και αξιών είναι πάντα επίκαιρη και επιτακτική, όπως αποδεικνύει και η κρίσιμη κατάσταση στην περιοχή των Βαλκανίων αλλά και σε όλη την Ευρώπη», είπε ο κ. Παυλόπουλος.
Αναφερόμενος στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δημιουργήθηκαν για να μην ζήσουμε ξανά τους ίδιους εφιάλτης. Όμως σήμερα, ανέφερε, κάποιοι επιβουλεύονται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και πρέπει να αντισταθούμε σε αυτές τις δυνάμεις.
Στα Συμμαχικά Κοιμητήρια τελέστηκε μνημόσυνο από τον μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως Βαρνάβα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.
Στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε την έδρα της μητρόπολης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου