Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Κοτζιάς: Αστραψε και βρόντηξε κατά Καμμένου – Οχετός λάσπης στο υπουργικό

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου, 2018

«Η κυβέρνηση υπονομεύεται από τα μέσα θα έχει μακροχρόνια προβλήματα»

Κοτζιάς: Αστραψε και βρόντηξε κατά Καμμένου – Οχετός λάσπης στο υπουργικό | tovima.grΙδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, τόσο για το επίμαχο υπουργικό συμβούλιο όσο και για τη σχέση του με τον Πάνο Καμμένο, εξαπολύοντας νέα πυρά, με αιχμηρές δηλώσεις, κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε πως η επόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς δεν χωράει τους ΑΝΕΛ, ενώ άφησε αιχμές και κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως «για να εκβιάζει κάποιος πρέπει και αυτός που υφίσταται τον εκβιασμό να τον δέχεται».
Ερωτώμενος δε, αν θα κατέβει υποψήφιος στις εθνικές εκλογές, ο κ. Κοτζιάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτόνομης καθόδου του «Πράττω». «Σήμερα όχι, για αύριο, ρωτήστε με αύριο» είναι η απάντηση που έδωσε, ενώ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ανέφερε πως ήδη κινείται για την επιλογή υποψηφίων σε όλη την Ελλάδα.

Δυσφορία για τη «μυστική» συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου

Για το επίμαχο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Κοτζιάς είπε ότι δεν γνώριζε ότι θα τεθεί θέμα των όσων είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας στις ΗΠΑ και ότι πληροφορήθηκε για το γεύμα Τσίπρα -Καμμένου στη ΛΑΕΔ, πηγαίνοντας στο υπουργικό. «Εκανα μια σκέψη που δεν θέλω να αποκαλύψω τώρα, όπως επίσης και ότι πάλι συζητήθηκαν θέματα εξωτερικής πολιτικής απόντος εμού. Εμένα δεν έπρεπε να με πληροφορήσει κανείς γι’ αυτή τη συνάντηση;» διερωτήθηκε.
Αποφεύγοντας επιμελώς να αναφερθεί στο όνομα του Πάνου Καμμένου, λέγοντας απλώς «η άλλη πλευρά» ή «ο εκπρόσωπος του μικρότερου εταίρου», ο κ. Κοτζιάς είπε ότι η συζήτηση στο υπουργικό ξεκίνησε με το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Σύμφωνα με τον πρώην ΥΠΕΞ, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας υποστήριξε ότι «δεν έχουμε κάνει υπουργικά συμβούλια για το θέμα της ΠΓΔΜ και δεν υπάρχει στην προγραμματική μας συμφωνία, άρα εμένα δεν με δεσμεύει» και τόνισε ότι αυτό δεν ισχύει, καθώς έγιναν τέσσερα υπουργικά, αλλά ο ίδιος ο κ. Καμμένος δεν προσήλθε.
«Η συμφωνία έχει εγκριθεί στο υπουργικό» τόνισε ο κ. Κοζιάς, για να συνεχίσει: «Δεν ισχύει αυτά που έλεγε στο εξωτερικό -γιατί αυτά έλεγε ο κύριος (σ.σ. ο Π. Καμμένος) ότι είναι μια πρωτοβουλία του Κοτζιά που δεν την ξέρει κανένας, που δεν έχει συζητηθεί στο υπουργικό, που δεν θα εφαρμοστεί ποτέ κλπ».
Ερωτηθείς αν όντως έλεγε στο εξωτερικό αυτά ο κ. Καμμένος, ο κ. Κοτζιάς απάντησε: «Ασφαλώς, ασφαλώς».

Ο… ουδέτερος Τσίπρας και ο οχετός λάσπης Καμμένου

Αναφερόμενος στη στάση του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια το επίμαχου υπουργικού, ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε πως ο πρωθυπουργός έκανε γενικές αναφορές, είπε τα ουδέτερά του, ότι πρέπει όλοι να είναι στα πλαίσια της ίδιας γραμμής.
«Η άλλη πλευρά έλεγε ότι «τα συμφωνήσαμε χθες με τον πρωθυπουργό στη Λέσχη Αξιωματικών», εγώ δεν ήξερα τι ειπώθηκε. Κλείνοντας ο πρωθυπουργός, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα, διεκόπη από τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος άρχισε να εξαπολύει έναν οχετό λάσπης, ό,τι οχετό έχει πει μέσω διαρροών. Δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση, για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός. Και εγώ είπα τότε, ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από ένα τόνο λάσπης, δεν μπορώ να συμμετέχω».
Στο πλαίσιο αυτό, προέβλεψε ότι η κυβέρνηση «υπονομεύεται από τα μέσα» και «θα έχει μακροχρόνια προβλήματα».
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου