Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

ΗΠΑ – Ρωσία: Διπλωματικός πόλεμος με φόντο το «Μακεδονικό»

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου, 2018

Νέα ρωσικά «πυρά» κατά Ηνωμένων Πολιτειών για δωροδοκίες και εκβιασμούς

ΗΠΑ – Ρωσία: Διπλωματικός πόλεμος με φόντο το «Μακεδονικό» | tovima.gr
Μαίνεται ο διπλωματικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ με αφορμή την έγκριση από τη Βουλή της ΠΓΔΜ έναρξης της συνταγματικής αναθεώρησης στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Την ώρα που στα Σκόπια επικρατεί πολιτικούς αναβρασμός, με τον κυβερνητικό συνασπισμό να επιταχύνει τις εξελίξεις ώστε να φέρει άμεσα στη Βουλή τις σχετικές τροπολογίες που θα τεθούν προς ψήφιση στην ολομέλεια, και ενώ τις τελευταίες ώρες διαφαίνεται κίνδυνος μπλοκαρίσματος ολοκλήρωσης της διαδικασίας, η Μόσχα στρέφεται εκ νέου κατά των ΗΠΑ.
Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, οι ΗΠΑ, και όχι η Ρωσία, παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της ΠΓΔΜ, καταφεύγοντας στη δωροδοκία και τον εκβιασμό.
«Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι οι ΗΠΑ -όχι η Ρωσία- ήταν εκείνες που στις 19 Οκτωβρίου, μέσω ανήθικων μεθόδων, όπως εκβιασμός, απειλές, δωροδοκίες βουλευτών, προώθησαν αποφάσεις στο κοινοβούλιο αυτής της χώρας για την έναρξη των διαδικασιών για την τροποποίηση του συντάγματος στην ΠΓΔΜ. Ήταν ο αμερικανός πρέσβης στα Σκόπια εκείνος που ήταν μέσα στο κτίριο του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ και χειρίστηκε αυτή τη διαδικασία» σημείωσε η κ. Ζαχάροβα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Παράλληλα, όπως είπε, δεν η Ρωσία, αλλά οι ψηφοφόροι της ΠΓΔΜ που ήταν ενάντια στη συμφωνία με την Ελλάδα, κάτι που αποδείχθηκε από τη χαμηλή συμμετοχή στο δημοψήφισμα.
Σημειώνεται πως σε ανακοίνωσή τους, την Τρίτη, οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν παράλογες και ψευδείς τις κατηγορίες της Μόσχας ότι αξιωματούχοι της πρεσβείας της συμμετείχαν στη διαδικασία ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ.
Όπως ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την απόφαση του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ να ξεκινήσει τις συνταγματικές αλλαγές που απαιτούνται για την εφαρμογή της συμφωνίας Πρεσπών με την Ελλάδα και υπογραμμίζουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί ιστορική ευκαιρία για την προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας σε ολόκληρη την περιοχή.
«Για περαιτέρω έρευνες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι νομοθέτες της ΠΓΔΜ έλαβαν τις αποφάσεις τους, προτείνουμε να συμβουλευτείτε τους ίδιους τους νομοθέτες αντί για τη ρωσική παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα» κατέληγε η ανακοίνωση των ΗΠΑ.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου