Με μία σκληρή δήλωση με την οποία διασαφήνισε ότι δεν υπάρχει κάτι που να τον συνδέει με τον είδος της πολιτικής που ασκεί ο υπουργός Αμυνας, απάντησε από το Κάιρο ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ. Ο υφυπουργός δήλωσε πιστός στον Αλέξη Τσίπρα και ξέκοψε ουσιαστικά τις γέφυρες με τον αρχηγό των ΑΝΕΛ, ο οποίος νωρίτερα την Κυριακή είχε αναφερθεί εμμέσως -και- σε αυτόν αποκαλώντας τον Μακεδονοκλάστη και τζάμπα μάγκα, δείχνοντάς του την έξοδο από τους ΑΝΕΛ με το κατευόδιο «καλό ταξίδι»
«Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφυπουργός Εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, όπως τη χαράσσει ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή μας» δήλωσε το απόγευμα της Κυριακής, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι στο Κάιρο, ο Τέρενς Κουίκ.
Το πρωί της Κυριακής, ο Πάνος Καμμένος είχε εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Τέρενς Κουίκ φωτογραφίζοντάς τον όπως και την Έλενα Κουντουρά στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ λέγοντας:
«Τώρα τελευταία εμφανίστηκε μια καινούρια κατηγορία, οι Μακεδονοκλάστες, οι οποίοι μας προέκυψαν, αφού τους διορίσαμε – χωρίς να είναι καν βουλευτές- ακόμη και σε υπουργικούς θώκους, να μας κάνουν και κριτική. Σας ζητάω συγγνώμη που τους έβαλα σε θέσεις κλειδιά. Εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ. Τελειώσανε, γιατί στην πλάτη μας πατήσανε και έγιναν τζάμπα μάγκες. Καλό ταξίδι».
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ