Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 17 Απριλίου, 2018

  • Ανδρέας Ξανθός: Ο αναπτυξιακός ρόλος της υγείας. Οι αναβαθμισμένες δημόσιες υπηρεσίες υγείας, εκτός από το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας που παρέχουν στους μόνιμους κατοίκους των νησιών, συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό και στην ενίσχυση του «τουριστικού προϊόντος», τόνισε ο υπουργός Υγείας.
  • Ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στην Καισαριανή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, γύρω στις 20:30 δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο σούπερ μάρκετ και αφού άρπαξαν χρηματικό ποσό εξαφανίστηκαν. .
  • Πρωτοβουλία συγκέντρωσης 1 δισ.ευρώ από τον Ανδρέα Ανδρεάδη για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Με ανάρτησή του στο Τwitter.
  • Καταδίωξη με πυροβολισμούς στην Πυλαία. Περίοικοι ανέφεραν ότι άτομα που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση, όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία αστυνομικών, άνοιξαν πυρ εναντίον τους, ενώ οι αστυνομικοί με τη σειρά τους ανταπέδωσαν τα πυρά.
  • Τη «μπλε φάλαινα» εξετάζουν μετά από απόπειρα 17χρονου από το δεύτερο όροφο. Ο 17χρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου και χειρουργήθηκε σε κατάγματα στο πόδι του ενώ οι κακώσεις στο κεφάλι κρίθηκαν ως μη σημαντικές.

Κόσμος

  • Συρία: Δεχτήκαμε νέα επίθεση, αναχαιτίσαμε δέκα πυραύλους. Σχεδόν δέκα πυραύλους αναχαίτισε η συριακή αεράμυνα σε επίθεση που εξαπολύθηκε σε στρατιωτικές βάσεις κοντά στη Δαμασκό και τη Χομς, σύμφωνα με ρωσικά και συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Αρνείται το Πεντάγωνο οποιαδήποτε ανάμειξη, Το Ισραήλ βλέπει ο συριακός στρατός πίσω από την ενέργεια..
  • Τουρκικό δικαστήριο διέταξε συνέχιση φυλάκισης αμερικανού πάστορα Μπράνσον. Εν αναμονή της δίκης του για διασυνδέσεις με την ομάδα που ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία.
  • Ταγιάνι: Χημική επίθεση είναι η κόκκινη γραμμή που κανείς δεν μπορεί να περάσει. Τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να είναι ενωμένη, να δράσει πιο αποφασιστικά και να επιδιώξει την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή.
  • Επείγει η προώθηση πολιτικής διαδικασίας στη Συρία, συμφώνησαν Μέρκελ – Ερντογάν. Για την κατάσταση στη Συρία συνομίλησαν η γερμανίδα καγκελάριος και ο τούρκος πρόεδρος.
  • Η Γαλλία αφαιρεί από τον Ασαντ το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής. «Το Ελιζέ επιβεβαιώνει ότι η πειθαρχική διαδικασία αφαίρεσης του παράσημου της Λεγεώνας της Τιμής».

Οικονομία

  • Σταθάκης: Το 2020, επιτέλους, η χώρα θα έχει δάση, παραλίες και Κτηματολόγιο. Η σημερινή κυβέρνηση πήρε τη γενναία απόφαση να προχωρήσει σε όλα τα μέτωπα ταυτόχρονα τόνισε ο Γιώργος Σταθάκης, κατά την ομιλία του στο αναπτυξιακό συνέδριο Νοτίου Αιγαίου.
  • Τσακαλώτος: Στα 170 εκατ. ευρώ τα προσδοκώμενα έσοδα από τη φοροδιαφυγή. «Δεν μπορεί να μας κατηγορεί η ΝΔ για ενίσχυση της φοροδιαφυγής. Είναι σαν ο Λάκι Λουτσιάνο (Σικελός γκάνγκστερ και πατέρας του οργανωμένου εγκλήματος στις ΗΠΑ) να μας κατηγορεί ότι έχουμε έλλειψη εντιμότητας», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.
  • Χαρίτσης: Το EquiFund έχει τύχει ευρείας αποδοχής από τους επενδυτές. Είναι ήδη έντονο το ενδιαφέρον των επενδυτών για τις δυνατότητες που προσφέρει το ταμείο είπε ο Αλ.Χαρίτσης, προσθέτοντας ότι για να δοθεί ώθηση στη χώρα και να βγει από την κρίση αξιοποιούνται όλα τα εργαλεία.
  • Η ΕΕ ζητά αποζημίωση από τις ΗΠΑ για τους δασμούς. Ακολουθώντας το παράδειγμα της Κίνας, οι Βρυξέλλες προσέφυγαν στον ΠΟΕ αναφέροντας ότι δεν δέχονται τις αμερικανικές διαβεβαιώσεις.
  • H κοινοπραξία της Snam προχωρά για τον ΔΕΣΦΑ, της ζητήθηκε βελτιωμένη προσφορά. Αποσφραγίστηκαν οι βελτιωμένες οικονομικές προσφορές για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ. Την υψηλότερη πρόσφερε η κοινοπραξία Snam, Enagás και Fluxys, στην οποία ζητήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ να υποβάλει περαιτέρω βελτιωμένη οικονομική πρόταση.

Αθλητισμός

  • Ρίχνονται στη μάχη τον πλέι οφ της Euroleague Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Με το πρόγραμμα της φάσης των «8» για την Euroleague να ξεκινά την Τρίτη, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θέλουν να εκμεταλλευτούν αμφότεροι το πλεονέκτημα έδρας τους και να κερδίσουν μια θέση στο Final 4 του Βελιγραδίου..
  • Η Γουέστ Χαμ πήρε… την μπουκιά από το στόμα της Στόουκ στο 90′. Με γκολ του Άντι Κάρολ στο 90', η Γουέστ Χαμ πήρε το 1-1 από την Στόουκ, η οποία προηγήθηκε με τον Πίτερ Κράουτς στο 79'.
  • Η Μάιντς πήρε το ντέρμπι παραμονής από την Φράιμπουργκ. Το μεγάλο ντέρμπι παραμονής του γερμανικού πρωταθλήματος κατέληξε στην Μάιντς που κέρδισε 2-0 την Φράιμπουργκ, στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Bundesliga..
  • Ενήμερη η κυβέρνηση για τον Παναθηναϊκό – «Είναι πολιτικά παιχνίδια» λένε οι πράσινοι. Το έντονο παρασκήνιο πίσω από τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό. Τι ρόλο έχει η κυβέρνηση, ποια είναι η επιθυμία του Βασιλειάδη, πως σχολιάζουν στον Παναθηναϊκό το θέμα και γιατί θεωρούν πως κυβερνητικά στελέχη θέλουν να εκθέσουν τον Αλαφούζο στα μάτια του κόσμου..
  • Διαπραγματεύσεις Αλαφούζου – Pan Asia για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η επίσημη πρόταση έχει στα χέρια του ο Γιάννης Αλαφούζος και η επιθυμία των ξένων επενδυτών για αρχική επένδυση ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου