Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Αναβάθμιση F-16: Αυτά θα είναι τα νέα τους τεχνικά χαρακτηριστικά

Εντός των επόμενων ωρών αναμένονται οι τελικές υπογραφές στην συμφωνία της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16.
Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) συνεδρίασε εκτάκτως το Σάββατο και ενέκρινε ομόφωνα την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών.
Στόχος είναι όλα να προχωρήσουν άμεσα και έως τον Αύγουστο το πρώτο αεροσκάφος να φεύγει για τις ΗΠΑ ώστε να ξεκινήσει η αναβάθμισή του στο επίπεδο VIPER. Γι’ αυτό το λόγο κλιμάκιο Αμερικανών έρχεται στη χώρα μας ώστε να επιλέξει το αεροσκάφος μετά από δοκιμές εδάφους που θα γίνουν.
Χρονιά ορόσημο το 2020 όταν αναμένεται να επιστρέψει το αναβαθμισμένο F-16 Viper στην Ελλάδα και τότε θα ξεκινήσει στην ΕΑΒ η αναβάθμιση των υπολοίπων 84 αεροσκαφών.
Σήμερα η χώρα μας διαθέτει τέσσερις τύπους μαχητικών F-16 πολλά από τα οποία μεταξύ τους δεν μπορούν ν’ ανταλλάξουν πληροφορίες που αφορούν το τακτικό πεδίο. Η αναβάθμιση αρχικά των 85 αεροσκαφών θα φέρει πίσω αεροσκάφη με το ραντάρ τύπου AESA. Αυτό σημαίνει πως το ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης δίνει στον ιπτάμενο όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται τόσο για επίγειους όσο και για εναέριους στόχους.
Στο νέο πιλοτήριο ο χειριστής θα έχει μπροστά του τη νέα κεντρική οθόνη μεγάλων διαστάσεων με όλες τις πληροφορίες. Το Link 16 είναι κεφαλαιώδους σημασίας καθώς τα 85 αεροσκάφη θα μπορούν ν’ ανταλλάξουν σημαντικές πληροφορίες μεταξύ τους κι αυτό δίνει μεγάλη ισχύ στο αξιόμαχο, κάτι που σήμερα υπάρχει μόνο στ’ αεροσκάφη που βρίσκονται στην αεροπορική βάση του Αράξου.
Με την αναβάθμιση τα 85 αυτά αεροσκάφη θα ενσωματώσουν όλα τα σύγχρονα πυρομαχικά κρούσης j-dam & j-sow. Επίσης όλα τα αεροσκάφη θα διαθέτουν το σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS ενώ τα F-16 VIPER είναι αυτά που θα μπορούν να συνεργαστούν με το επόμενο αεροσκάφος 5ης γενιάς….
Τα 30 F-16 Block 52 Advance που βρίσκονται στον Άραξο είναι τα πρώτα που θα μπουν στον κύκλο της αναβάθμισης κι’ αυτά έχουν τη λιγότερη εργασία μιας και παρελήφθησαν από την ΠΑ το 2009. Αμέσως μετά τη σκυτάλη παίρνουν τα 55 F-16 Block 52plus που είχαν φτάσει στην Ελλάδα το 2003.
Σημαντικό είναι πως όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα για την αναβάθμιση των 85 F-16 και με τα απάρτια των F-16Block 52 plus που θα έχουν περισσέψει, η ΕΑΒ αναμένεται να προχωρήσει μόνη της στην αναβάθμιση των F-16 Block 50 στο επίπεδο 52 plus.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου