Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Από το ΒΗΜΑτοδοτης

Το ξύλο που τρώει ο Παππάς

Το ξύλο που τρώει ο Παππάς
Παρασκευή, 27 Απριλίου, 2018
Το έχουν παρατηρήσει πολλοί. Κάθε φορά που ο (πάλαι ποτέ Νο 2 του Μεγάρου Μαξίμου) Νίκος Παππάς (φωτογραφία) κατηγορείται ότι υπέπεσε σε κάποιο πολιτικό «ατόπημα» αλλάζει συμπεριφορά. Από απόμακρος, αλαζόνας και είρωνας που είναι συνήθως έναντι των βουλευτών της αντιπολίτευσης, μετατρέπεται σε... ήπιο, πράο, έτοιμο να συνομιλήσει μαζί τους, ακόμα και να τους κεράσει καφέ. Τώρα τελευταίως, μετά τις καταγγελίες του δρος Σταμάτη Κριμιζή για... «follow the money» στην υπηρεσία του Διαστήματος, οι σχέσεις του κ. Παππά με τους «γαλάζιους» βουλευτές έγιναν σχεδόν... αδελφικές. Στάζει μέλι. Εως και κρασάκι στις ταβέρνες της Καισαριανής τούς έταξε για να τα πουν... χαλαρά. Μία όμως φοβόταν...
nnn
Την είδε να έρχεται ντυμένη στα μπλε, περπατώντας στο κόκκινο χαλί (που είχε στρωθεί για χάρη του Γιούνκερ στη Βουλή), και άρχισε να παραμιλά. Να λέει κάτι ακαταλαβίστικα πράγματα σε βουλευτές της ΝΔ που τον παρακολουθούσαν έκπληκτοι. Ηταν η σκιώδης υπουργός του Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία ήρθε καταπάνω του: «Θες να αναμετρηθούμε στην ΕΡΤ;» είπε στον πανίσχυρο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αντί απαντήσεως παραδέχθηκε και τούτο: «Αχ, αυτή η Αννα! Εφαγα απ' αυτήν πολύ ξύλο. Ξύλο σάς λέω ανελέητο. Περισσότερο απ' ό,τι μου δίνει καθημερινά ο... Παπαχρήστος μέσω της στήλης του». Εις εκ των «γαλάζιων» βουλευτών είχε απορίες: «Τι είδους ξύλο; Σε έδερνε, αλήθεια, η Αννούλα;». Ο κ. Παππάς τον κοίταξε με ένα βλέμμα απαξίωσης και του είπε: «Καλά, δεν παρακολουθείς στο Twitter της πόσο πολύ με δέρνει καθημερινώς;».


Η πρόσκληση-πρόκληση
Η κυρία Ασημακοπούλου (μια σταλιά άνθρωπος είναι) τον κοίταζε κάπως άγρια, έτοιμη πάλι να του ορμήσει φραστικά: «Δεν μου λες» του είπε, «έρχεσαι μαζί μου σε πάνελ στην ΕΡΤ;». Ο κ. Παππάς έκανε πως δεν άκουσε, υποσχέθηκε σε άλλους βουλευτές να κεράσει καφέ, αλλά η Μισέλ επέμεινε να τον προκαλεί: «Ελα αν σου βαστάει στην ΕΡΤ μαζί μου. Εκεί να δεις ξύλο που θα φας...». Γελούσε πάντως όταν τα έλεγε αυτά.
nnn
Ο κ. Παππάς μόλις το άκουσε αυτό έσκασε (από αμηχανία όμως) κι αυτός στα γέλια. Ισως για να γλιτώσει ερωτήσεις για το θέμα του καθηγητή Κριμιζή: «Να ξέρεις, υπουργέ, η φράση "follow the money" είναι αρκετά σοβαρή για έναν πολιτικό. Τι έχεις να πεις; Μπορεί να σε ακολουθεί σε όλη την πολιτική σταδιοδρομία σου» παρατήρησαν οι «γαλάζιοι» συνομιλητές του: «Οντως είναι πολύ σοβαρή» παραδέχθηκε ο κ. Παππάς και άρχισε να δικαιολογείται ότι ο καθηγητής ήρθε μόνο σε δύο συνεδριάσεις της Υπηρεσίας και συνεπώς δεν μπορεί να ομιλεί για ατασθαλίες. Και τι νομίζετε πως έμεινε από αυτή την προσέγγιση του Ν. Παππά με «γαλάζιους» βουλευτές; Οτι αποφεύγει δύο πράγματα: πρώτον, να δώσει εξηγήσεις για τον Ελληνικό Οργανισμό Διαστήματος και τους λόγους που οδήγησαν στην παραίτηση του κ. Κριμιζή και, δεύτερον, να αναμετρηθεί τηλεοπτικώς με την κυρία Ασημακοπούλου.


Ο Γιούνκερ ένωσε Τσίπρα και Μητσοτάκη
Σε κάθε ευκαιρία ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ  κατά τις λίγες ώρες παραμονής του στην Ελλάδα εξέφραζε τη χαρά του που (ξανα) βρίσκεται στη χώρα μας. Την αγαπά και δεν σταματά να το δείχνει και όταν βρίσκεται εντός Ελλάδος (όπου πάντοτε ρίχνει μια βουτιά στο Καβούρι) ή εκτός Ελλάδος, στο πλευρό της χώρας μας, όταν οι άλλοι μιλούσαν για την έξοδό της από την ευρωζώνη. Ο κ. Γιούνκερ έκανε όμως και κάτι άλλο (μάλλον άθελά του) στην Ελλάδα. Εβαλε τον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, στο ανεπίσημο (κλειστό) γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τόσο «κλειστό» που η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν θέλησε να ανακοινώσει  τίποτε.
nnn
Τσίπρας και Μητσοτάκης σε ένα δωμάτιο, με κλειστές τις πόρτες, μαζί με τον Πρ. Παυλόπουλο (και βεβαίως τον κ. Γιούνκερ) - θα είχε ενδιαφέρον τι έλεγαν.  Σε τι γλώσσα μιλούσαν, τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας δεν γνωρίζει γαλλικά; Εκείνο που έμαθα είναι ότι στο τραπέζι τρεις ήταν οι γλώσσες της συνεννόησης: γαλλικά, αγγλικά και... ελληνικά. Ελληνικά ξέρετε ποιοι μιλούσαν; Οι Τσίπρας και Μητσοτάκης. Εκείνο που έμαθα είναι ότι οι δυο τους είχαν εγκάρδια συνομιλία και ξέρετε γιατί ήταν εγκάρδια; Επειδή δεν συζήτησαν κανένα θέμα εσωτερικής επικαιρότητας, παρά μόνο διηγήθηκαν ο ένας στον άλλον... ιστοριούλες. Οταν ο κ. Τσίπρας ήθελε να απευθυνθεί στον κ. Γιούνκερ, μιλούσε στα αγγλικά, ενώ οι υπόλοιποι της παρέας, συμπεριλαμβανομένου του κ. Μητσοτάκη, στα γαλλικά.


Οταν πετάς με 70 Συριζαίους
Πέντε θέσεις ζήτησε η ΝΔ από την Aegean για να πάνε στη Μυτιλήνη πέντε βουλευτές της ώστε να δουν τι γίνεται μετά τα θλιβερά γεγονότα στην πλατεία Σαπφούς. Η αεροπορική εταιρεία τούς είπε στην αρχή ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμες θέσεις, όπως έλεγε η Σοφία Βούλτεψη. Η ΝΔ όμως επέμεινε και τελικά βρήκαν θέσεις. Πώς ξαφνικά; θα πείτε. Απλώς έβαλαν μεγαλύτερο αεροπλάνο. Και στην πτήση οι πέντε «γαλάζιοι» βουλευτές (Αυγενάκης, Βούλτεψη, Κόνσολας, Φωτήλας και Αθανασίου) διαπίστωσαν ότι 70 θέσεις ήταν για συριζαίους: Πήγαιναν να προετοιμάσουν την επίσκεψη Τσίπρα στις 2 και 3 Μαΐου: «Μπαίνοντας μέσα στο αεροπλάνο είδαμε πολλά... μούσια, αλογοουρές και ανοιχτά πουκάμισα» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Βούλτεψη.

Θερινά τμήματα στη Βουλή
Για πρώτη φορά μετά από χρόνια θα λειτουργήσουν εφέτος, όπως μαθαίνω. τα θερινά τμήματα της Βουλής. Εως τώρα, στα «πέτρινα χρόνια» της κρίσης, η Βουλή λειτουργούσε όλο το καλοκαίρι, αλλά από εφέτος τα πράγματα αλλάζουν. Θερινά τμήματα και πάλι. Τι σημαίνει αυτό; Ο,τι η κυβέρνηση μπορεί να ψηφίζει τα νομοσχέδια που θέλει. Μα, και στην Ολομέλεια μπορεί να τα ψηφίσει. Ναι, αλλά, στα θερινά τμήματα μπορεί να αντικαθιστά τους βουλευτές που τους θεωρεί «επικίνδυνους» να μην ψηφίσουν. Τα θερινά τμήματα θα λειτουργήσουν από τα μέσα Ιουνίου έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Και κάτι ακόμα. Με τα θερινά τμήματα οι αρχηγοί των κομμάτων έρχονται πιο κοντά με τους βουλευτές τους. Τους τραπεζώνουν (κατά τμήμα) και έχουν μια χαλαρή συζήτηση επί παντός του επιστητού.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου