Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 27 Απριλίου, 2018

Στήριξη Ντράγκι σε Στουρνάρα με αιχμές για τυχόν κυβερνητικές παρεμβάσεις. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ διαμήνυσε πως οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται από τη Δικαιοσύνη, κι ότι η ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών είναι αδιαπραγμάτευτη και προστατεύεται. Επισήμανε πως η Φρανκφούρτη παρακολουθεί τυχόν σημάδια κυβερνητικής παρεμβατικότητας στην ευρωζώνη και θα κινηθεί δικαστικά για τυχόν παράνομη αποπομπή κεντρικού τραπεζίτ.
  • Κρήτη: Νέα αναβολή στη δίκη των αστυνομικών για τον θάνατο του 18χρονου. Νέα ημερομηνία η 25η Οκτωβρίου.
  • Πυρκαγιά στους Αγίους Θεοδώρους. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χώρο που υπήρχαν απορρίμματα και κλαδιά, ενώ δεν απειλούνται τα διυλιστήρια που βρίσκονται κοντά.
  • Στην Εντατική το 6χρονο παιδί που κατανάλωσε αλκοόλ. Συνεχώς βελτιούμενη είναι η κατάσταση της υγείας του μικρού παιδιού που κατανάλωσε αλκοόλ, ενώ οι γονείς συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.
  • Δίωξη για κακουργήματα κατά στελεχών Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης στο τομέα της Υγείας. Με την άσκηση κακουργηματικού βαθμού ποινικών διώξεων κατά τριών υπαλλήλων του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία ολοκληρώθηκε η έρευνα που ξεκίνησαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς. Η ζημιά ξεπερνά τις 150 χιλιάδες ευρώ.
  • Ετσι έγινε το άγριο έγκλημα στην Κύπρο. Αποκαλύπτονται λεπτομέρειες της δολοφονίας του ζευγαριού με τον 15χρονο γιό να βρίσκεται μέσα στο σπίτι.

Κόσμος

  • Μετά τον Μακρόν, η Μέρκελ αναλαμβάνει να «πιέσει» τον Τραμπ για δασμούς και Ιράν. «Πρέπει να ξεκινήσουμε από τη βασική αρχή ότι οι τελωνειακοί δασμοί θα επιβληθούν την 1η Μαΐου».
  • ΗΠΑ: Έκρηξη σε διυλιστήριο πετρελαίου στο Ουισκόνσιν – «Αρκετοί τραυματίες». «Υπάρχουν αναφορές για αρκετά θύματα, οι τελευταίες κάνουν λόγο για πέντε άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τη σοβαρότητα των τραυματισμών. Ούτε για νεκρούς».
  • ΗΠΑ: Η Χαμάς χρησιμοποιεί παιδιά ως «τροφή για τα κανόνια». Η πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ υποστήριξε ότι η οργάνωση χρησιμοποιεί αθώα παιδιά και γυναίκες ως ανθρώπινες ασπίδες απέναντι στο Ισραήλ.
  • Η Ρωσία «αποδεικνύει» ότι η επίθεση στη Ντούμα ήταν σκηνοθετημένη [Εικόνες & Βίντεο]. Ανάμεσα στους μάρτυρες που παρουσίασε η Ρωσία και η Συρία ήταν ένας 11χρονος Σύρος, που παρουσιάσθηκε ως ο Χάσαν Ντιάμπ, ο οποίος νωρίτερα τον Απρίλιο σε συνέντευξη μαζί με τον πατέρα του στο ρωσικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Rossia 24, υποστήριξε πως υποδύθηκε το θύμα χημικής επίθεσης σε βίντεο που γυρίστηκε.
  • ΗΠΑ: Απόρρητα για άλλα τρία χρόνια τα έγγραφα της δολοφονίας Κένεντι. Προκειμένου να προστατευθούν η εθνική ασφάλεια και οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με άλλες χώρε.

Οικονομία

  • Τσακαλώτος: Η Εμβάθυνση της ΟΝΕ και το κοινωνικό ζήτημα. «Εν ολίγοις, εάν δεν ασχοληθούμε με το κοινωνικό ζήτημα, η εμβάθυνση της ΟΝΕ απλώς δεν θα λειτουργήσει» τονίζει ο Ευκλείδης Τσακάλώτος.
  • Ρέγκλινγκ: Ο βαθμός μεταμνημονιακής επιτήρησης συνδέεται με το ύψος ελάφρυνσης του χρέους. «Εάν η Ελλάδα επιθυμεί πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους τότε αυτή η επιτήρηση θα ενισχυθεί. Θα είναι μάλλον λίγο πιο σφιχτή και πιο ολοκληρωμένη από αυτή που εφαρμόζουμε σε άλλες χώρες» τόνισε ο Κλ.Ρέγκλινγκ του ESM.
  • Ενέκρινε -υπό όρους- η Επ.Ανταγωνισμού την εξαγορά της Ηellenic Seaways από Αttica. Με συγκεκριμένες δεσμεύσεις προς όφελος του επιβατικού κοινού, αλλά και για να «παραχωρήσει χώρο» σε ανταγωνιστές της που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε ακτοπλοϊκές γραμμές στην Παροναξία και το βόρειο Αιγαίο, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έδωσε το πράσινο φως για την υλοποίηση της συμφωνίας που αφορά την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Hellenic Seaways από τον […].
  • Νέα στήριξη Ντράγκι σε Στουρνάρα. Η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τυχόν σημάδια πίεσης που ασκούνται σε διοικητές κεντρικών τραπεζών, αναφέρει ο Μ.Ντράγκι της ΕΚΤ απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Στ. Κούλογλου με αφορμή τη δικογραφία της υπόθεσης Novartis και την εμπλοκή Στουρνάρα.
  • Μητσοτάκης σε Γιούνκερ: Διευθέτηση χρέους χωρίς όρους βάσει συμφωνίας του 2012. Η συνάντηση διήρκησε 40 λεπτά και σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ στη συζήτηση των δύο ανδρών κυριάρχησαν τρία θέματα.

Αθλητισμός

  • Άνετα στο final 4 η Φενερμπαχτσέ, απέναντι της η Ζαλγκίρις. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης επικράτησε με 92-83 της Μπασκόνια, έγραψε το 3-1 στη σειρά και έδωσε συνέχεια στην υπεράσπιση του «στέμματος», έχοντας πρώτο «εμπόδιο» στα ημιτελικά τη φιλόδοξη Ζαλγκίρις Κάουνας.
  • Προβάδισμα η Μαρσέιγ, ανοιχτοί λογαριασμοί για Άρσεναλ και Ατλέτικο. Η Μαρσέιγ εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και πήρε προβάδισμα έναντι της Σάλτσμπουργκ (2-0), την ώρα που Άρσεναλ και Ατλέτικο Μαδρίτης έμειναν στο 1-1, στα ημιτελικά του Europa League.
  • Σπανούλης: «Να κοιτάξουμε μπροστά και να πάρουμε το πρωτάθλημα». Δίκαιη χαρακτήρισε την πρόκριση της Ζαλγκίρις ο Βασίλης Σπανούλης που στάθηκε στους τραυματισμούς, ενώ τόνισε ότι πλέον όλοι πρέπει να κοιτάξουν το πρωτάθλημα.
  • Υπάρχει κι άλλος Χρήστος Αλμπάνης!. Ποιος ποδοσφαιριστής έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο με τον μεταγραφικό στόχο της ΑΕΚ.
  • Στον τελικό ο Ολυμπιακός, νίκησε με 25-2 το Ρέθυμνο. Με... συνοπτικές διαδικασίες -όπως αναμενόταν άλλωστε- τελείωσε ο Ολυμπιακός την ημιτελική σειρά με το ΝΟ Ρεθύμνου, στα πλέι-οφ της Α1 υδατοσφαίρισης γυναικών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου