Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Ετσι είδαν την παρέλαση της Βοστώνης, επίσημοι, οργανωτές και ομογενείς



Τρίτη, 24 Απριλίου, 2018

 


Το ζεύγος Μιχάλη και Κίτυς Δουκάκη ομιλεί στον Θεόδωρο Καλμούκο για την παρέλαση και την Ομογένεια. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Η 24η παρέλαση της Βοστώνης την Κυριακή 22 Απριλίου ήταν κατά γενική ομολογία από τις καλύτερες των τελευταίων ετών. Αυτό ακριβώς επισήμαναν με αποκλειστικές δηλώσεις τους στον «Εθνικό Κήρυκα» επίσημοι, διοργανωτές και ομογενείς από όλη την Ομογένεια της Νέας Αγγλίας.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Βοστώνης Μάρτι Γουόλς δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «η παράδοση αυτή εορτασμού του ελληνικού πολιτισμού είναι τόσο σπουδαία. Η Ελληνική Κοινότητα της Βοστώνης είναι μία δυνατή κοινότητα με όλες τις επιχειρήσεις, τη φιλανθρωπία και με τους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, η ελληνική συνεισφορά της Ελληνικής Κοινότητας στη Βοστώνη, τη Μασαχουσέτη και τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι εξαιρετική». Και συμπλήρωσε: «Είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ σήμερα».
Ο Μιχάλης Δουκάκης είπε πως «είναι μία θαυμάσια, μία εξαιρετική ημέρα» και τόνισε «είμαστε πολύ υπερήφανοι για το ποιοι είμαστε, από πού έχουμε έλθει». Πρόσθεσε ακόμα, πως το γεγονός ότι αμφότεροι οι γονείς ήταν μετανάστες και πήγαν πολύ καλά σ’ αυτή τη χώρα και ελπίζω να μην το ξεχνούμε αυτό διότι η δύναμη αυτής της χώρας είναι οι μετανάστες». Υπογράμμισε πως «δεν ήλθαν εδώ μέσω της χαριστικής μετανάστευσης, αλλά ήλθαν επειδή το ήθελαν και πέτυχαν πολύ μεγάλα πράγματα».
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Βασίλης Καυκάς, ο οποίος σήκωσε το περισσότερο βάρος για τη διοργάνωση της παρέλασης, είπε ότι «η παρέλαση δόξα τω Θεώ πήγε πολύ καλά, ο Ελληνισμός συμμετείχε». Και συνέχισε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους που συμμετείχαν, αυτούς οι οποίοι εργάσθηκαν πολύ σκληρά για την επιτυχία αυτής της παρέλασης». Συμπλήρωσε δε, πως «θέλω να ευχηθώ σε όλους να είναι πάντοτε υγιείς να συμμετέχουν στα θέματα και τις εκδηλώσεις του Ελληνισμού γιατί διαφορετικά θα τα ξεχάσουμε».


Ο Βασίλης Καυκάς πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, ο δήμαρχος Βοστώνης Μάρτι Γουόλς και ο δήμαρχος του Λόουελ Βασίλης Σαμαράς. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Οταν τον ρωτήσαμε πώς «αισθάνεστε με αυτή την επιτυχία σήμερα», ο κ. Καυκάς είπε ότι «αισθάνομαι υπερήφανος που ο Ελληνισμός της Νέας Αγγλίας είναι δυνατός και θέλω να είναι ακόμα πιο δυνατός για να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις όπως είναι η απώλεια της ελληνικής ταυτότητας, η απώλεια της ελληνικής γλώσσας και της Ορθόδοξης Πίστης μας. Πρέπει να κάνουμε πολλή δουλειά».
Ο δήμαρχος της ιστορικής πόλης του Λόουελ Βασίλειος Σαμαράς είπε στον «Ε.Κ.» πως «είμαι υπερήφανος που είμαι Ελληνοαμερικανός» και τόνισε «θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία για την εξαιρετική εργασία που έκανε να συγκεντρώσει ολόκληρη την Ελληνική Κοινότητα».
Ο Δημήτρης Μπίτσικας, επί πολλά χρόνια στέλεχος του Δημαρχείου Βοστώνης, είπε ότι «ήταν πολύ ωραία η παρέλαση, πολύς κόσμος, η Αστυνομία μου είπε ότι ήταν δέκα με δέκα πέντε χιλιάδες πάνω -κάτω».
Ο Θεοδόσης Κατσαρός δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «η παρέλαση είναι πάρα πολύ ωραία κι ο καιρός την κάνει ακόμα καλύτερη, όλες οι προσευχές μας για να έχει καλό καιρό έπιασαν». Είπε ακόμα, πως «μένουμε στο Φράνκλιν αλλά ερχόμαστε κάθε χρόνο, πέρυσι ήταν που είχαμε στο τέλος τη βροχή».
Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard Αλέξανδρος Μητσιάλης είπε πως «η παρέλαση είναι εξαιρετική, φέτος ιδιαίτερα είναι καλύτερη από κάθε άλλη φορά λόγω του καλού καιρού αλλά και του ενθουσιασμού». Οταν τον ρωτήσαμε αν παρευρίσκεται κάθε χρόνο είπε «βεβαίως, βεβαίως δεν θα την χάσω ποτέ».


Ο αγωνιστής των δικαίων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού Βασίλειος Κυράνης. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Ο αγωνιστής για τα δίκαια του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού Βασίλης Κυράνης, είπε στον «Ε.Κ.» πως «εάν η μητέρα Ελλάς δεν είναι εις θέσιν να προστατεύσει την κινδυνεύουσαν Βόρειον Ηπειρον, ουαί και αλίμονο στον κινδυνεύοντα Ελληνισμόν».
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Northeastern και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου Φίλιππος Σεραφείμ δήλωσε πως «είναι πολύ ωραία η παρέλαση, με πολύ ενθουσιασμό, είναι μία θαυμάσια μέρα». Οταν τον ρωτήσαμε αν προσέρχεται κάθε χρόνο, απάντησε «βεβαίως κάθε χρόνο» και τόνισε πως «φέτος έχει μεγαλύτερη επιτυχία και με παλμό από κάθε άλλη φορά».
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Ματθαίος είπε: «Να ξεκινήσω από την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση του δείπνου το Σάββατο και σήμερα νομίζω ότι ήταν μία από τις καλύτερες παρελάσεις, είχαμε περισσότερο κόσμο».


Το ζεύγος Δημήτρη και Δέσποινας Ματθαίου πλαισιώνει τον δήμαρχο Πύλου-Νέστορος και αντιπρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτρη Καφαντάρη. Φωτογραφία Εθνικού Κήρυκα-Θεόδωρος Καλμούκος

Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος και Α’ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, γνωστής ως ΚΕΔΕ, Δημήτρης Καφαντάρης, είπε στον «Ε.Κ.»: «Κατ’ αρχήν θερμά συγχαρητήρια στην Ομογένεια της Βοστώνης, που διοργάνωσε για μία ακόμα χρονιά την παρέλαση. Πραγματικά είμαι κατενθουσιασμένος που βρέθηκα εδώ στην καρδιά του Ελληνισμού της Βοστώνης για να ζήσω κι εγώ λίγες στιγμές εθνικής ανάτασης».
Ο δήμαρχος τόνισε ότι «αυτό που μου έμεινε και αυτό που θα μεταφέρω στην πατρίδα είναι ότι εδώ οι διαμένοντες στη Βοστώνη και στη Νέα Αγγλία Ελληνες είναι πατριώτες. Τους θέλουμε κοντά μας, κι αυτοί μας θέλουν κοντά τους γιατί μαζί μπορούμε να πορευτούμε για το καλύτερο για τη χώρα μας». Σημείωσε ακόμα ότι «είναι πάρα πολύ δυνατό το συναίσθημα που νιώθουμε. Πιστεύω ότι και η Εκκλησία προσφέρει πάρα πολλά, άρα λοιπόν Εκκλησία και Πολιτεία μαζί μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα».
Οταν τον ρωτήσαμε τι μήνυμα θα κομίσουν στην Πύλο, είπε «θα μεταφέρω την αγάπη των εδώ Ελλήνων στην πατρίδα μας. Θα πω ότι εδώ οι Ελληνες προοδεύουν, δημιουργούν, είναι ενωμένοι, άρα κι εμείς που μένουμε στην Ελλάδα θα πρέπει να πάρουμε παραδείγματα από αυτούς να ενωθούμε και να αγωνισθούμε για την πατρίδα για το καλό των παιδιών μας και για το καλό της χώρας μας».


Ο κ. Γιάννης Νικολάου από τα ιδρυτικά στελέχη της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας και πρώην πρόεδρος της με την αγαπημένη του οικογένεια
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Ο Γιάννης Νικολάου από τα ιδρυτικά στελέχη της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας και πρώην πρόεδρός της, δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «η παρέλαση ήταν πολύ επιτυχημένη, ο λαμπερός ήλιος με την λαμπερή Λαμπρή που είχαμε πριν λίγο πιστεύουμε όλα να πάνε καλά και η Ελλάδα να μείνει πάντα ελεύθερη». Συμπλήρωσε ακόμα πως «είχε αρκετό κόσμο, πολύ περισσότερο από άλλες χρονιές».
Οταν τον ρωτήσαμε πως αισθάνεται ως ιδρυτικό μέλος και πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, είπε ότι «αισθάνομαι υπερήφανος για ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα, είμαι από τους πρώτους που την ιδρύσαμε και βάλαμε ένα λιθαράκι και υπηρετήσαμε και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό της Ομοσπονδίας για όσα χρόνια μπορούμε ακόμα».
Ο Γεώργιος Βάρσος ήλθε πριν λίγο καιρό στη Βοστώνη, έκανε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Cambridge της Αγγλίας και έλαβε βίζα ως εκ των επιφανέστερων επιστημόνων. «Ηταν εξαιρετική η παρέλαση, έκαναν πολύ καλή δουλειά και μοιάζει σαν να είμαστε στην Ελλάδα, εύχομαι και του χρόνου να είμαστε καλά», τόνισε και συμπλήρωσε «είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ».


Το ζεύγος Μανώλη και Ντέμπης Μπαμπαλά στην παρέλαση της Βοστώνης. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας -Θεόδωρος Καλμούκος

Ο Μανώλης Μπαμπαλάς είπε ότι «η παρέλαση πήγε πολύ ωραία, είχε πολύ κόσμο, ο καιρός είναι πάρα πολύ καλός». Πρόσθεσε πως «ερχόμαστε κάθε χρόνο» και ότι «πρέπει να ερχόμαστε για την Ελλάδα μας».
Ο ιδρυτής της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Θεόφιλος Καμπερίδης δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «η παρέλαση πήγε λαμπρά, πάρα πολύ καλά, συγχαρητήρια σε όλους, στους συλλόγους καις τις κοινότητες. Ο καιρός μας βοήθησε, ο Θεός είναι μαζί μας, ήταν πάρα πολύ ωραία». Ο κ. Καμπερίδης είπε ακόμα πως «η χτεσινή βραδιά του δείπνου όπως είδατε ήταν πολύ καλή, είχε μεγάλη επιτυχία».
Η γνώμη του πρώην προέδρου της Παμμακεδονικής και ιδρυτή του Χορευτικού Συγκροτήματος «Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου», είναι πως «η παρέλαση ήταν καλύτερη από απόψεως συμμετοχής κόσμου. Τούτη τη φορά είχαμε κόσμο σ’ όλη τη διαδρομή όχι μόνο Ελληνες, αλλά και Αμερικανοί συμπολίτες μας». Πρόσθεσε δε πως «ήταν πολύ καλά οργανωμένη, ο καιρός ήταν καλός».


Ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Θεόφιλος Καμπερίδης με την αγαπημένη του κόρη Μαρία Βασιλειάδη. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου