Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Τι έγραφε στο facebook ο διάδοχος του Σταμάτη Κριμιζή

Παρασκευή, 27 Απριλίου, 2018

Τι έγραφε στο facebook ο διάδοχος του Σταμάτη Κριμιζή
Η φωτογραφία από την παρουσίαση της ελληνικής NASA. Δεύτερος από δεξιά ο κ. Πρωτοπαππάς
Ο Σταμάτης Κριμιζής έφυγε από την… ελληνική NASA προκαλώντας πάταγο, ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς ήρθε. Είναι ο νέος επικεφαλής της ελληνικής υπηρεσίας διαστήματος, με πλούσιο βιογραφικό γύρω από τους δορυφόρους και με πολύ δουλειά στον Hellas SAT.
Ο εκ Κύπρου ορμώμενος, στις πρώτες δηλώσεις του, πάντως, έδειξε πλήρως εναρμονισμένος με τους πολιτικούς του προϊσταμένους. Επιτέθηκε στον κ. Κριμιζή λέγοντας ότι τα ΜΜΕ ότι προβάλλουν περισσότερο τον κ. Κριμιζή, για τον οποίο τόνισε πως «περίμενα μια ορθότερη αντιμετώπιση των θεμάτων από έναν ακαδημαϊκό του επιπέδου του».
«Μου είχε κάνει εντύπωση ότι στα πρώτα διοικητικά συμβούλια, μας είχε ζητήσει να μιλάμε στα αγγλικά», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πρωτοπαπάς, ενώ όπως ανέφερε ο ίδιος, ο κ. Κριμιζής δήλωνε εξαρχής την αντίθεσή του στην κατασκευή των μικροδορυφόρων από τα ελληνικά πανεπιστήμια, λέγοντας: «Μα ποιο είναι το πανεπιστήμιο Αιγαίου που θα κατασκευάσει δορυφόρο;».

Ο κ. Πρωτοπαπάς, πάντως, αν ρίξει κανείς μια ματιά στη σελίδα του στο facebook θα δει ότι είναι πολυγραφότατος. Με παρεμβάσεις για την κυπριακή και ελληνική πραγματικότητα, με απόψεις και άρθρα, με σκληρή κριτική για όσα έγιναν και στην Κύπρο και στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης.
Οι αναρτήσεις
Οι αναρτήσεις του από το 2015, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία, έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ειδικά εκείνες πριν και μετά το δημοψήφισμα. Δείχνουν μια πιο… ΣΥΡΙΖΑ άποψη, σκληρή κατά των δανειστών και με την αίσθηση ότι οι ξένοι κυνηγούν μόνιμα τον ελληνισμό. Θα έλεγε κανείς ότι ήταν… Συριζαίος στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης όταν ήθελαν να σκίσουν τα μνημόνια. Με εμφανή ροπή προς την ορθοδοξία και με πολλές αναφορές στον Μακάριο.

Γράφει λοιπόν ο νέος επικεφαλής του ΕΛΔΟ:

«Το ότι στην Ελλάδα υπάρχει η μεγαλύτερη συγκέντρωση εγκεφάλων είναι γνωστό. Για αυτό θέλουν όλοι να μας τιθασεύσουν».

Επίσης:

«Καλημέρα σας από την Αθήνα. Με το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος ο Ελληνικός Λαός ένωσε στην Ελλάδα όλες τις πολιτικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν την κρίση. Αυτό αρκετοί καναλάρχες και πολιτικοί στην Κύπρο ακόμα δεν το έχουν καταλάβει. Όποιοι στην Κύπρο αμφισβητούν την γνώμη και την άποψη του Ελληνικού Λαού προσπαθώντας να υποστηρίξουν τη δική τους χρεωκοπημένη πολιτική είναι το λιγότερο εχθροί της Ελλάδας και του Ελληνικού Λαού».

Και τέλος:

«Εγώ αγαπητοί μου φίλοι, ως Πρεσβευτής του Ελληνισμού, δηλώνω απερίφραστα ότι αγαπώ κα μετέχω στην Ελλάδα, στην Ορθοδοξία, στη Ρωμαίϊκη Παράδοση και Πολιτισμό ανεξάρτητα για το ποια Κυβέρνηση βρίσκεται στην Εξουσία.
Αγαπώ και σέβομαι τον ήρωα Ελληνικό Λαό που πολέμησε σε τόσες νικηφόρες μάχες και πολέμους και στερήθηκε τόσα τα τελευταία χρόνια από την διεθνή τοκογλυφία χωρίς να νοιάζομαι ποιος τον κυβερνά.
Όσοι αγαπούν πραγματικά την Ελλάδα ας σκεφτούν σοβαρά ποιους θα ψηφίσουν στις επόμενες Βουλευτικές Εκλογές».

Βεβαίως, το 2016 συνεχίζει: «Η Ελλάδα και η Ρωμιωσύνη δεν πεθαίνει ποτέ κουφάλες ευρωπαίοι. Όταν εμείς κτίζαμε ναούς και γράφαμε κωμωδίες, εσείς ζούσατε στις λάσπες, τρώγατε ωμό κρέας και μιλούσατε άπλυτοι με άναρθρες κραυγές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου