Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 28 Απριλίου, 2018

FT: Η ΕΚΤ συντάσσεται με το ΔΝΤ και πιέζει τη Γερμανία για το χρέος. Οι δηλώσεις Κερέ μετά το Eurogroup καταδεικνύουν πως η Ευρωτράπεζα στηρίζει τον αυτόματο μηχανισμό ελάφρυνσης του χρέους, όπως κάνουν το ΔΝΤ και η Γαλλία, ασκώντας πίεση στην Γερμανία και τους συμμάχους της, που θέλουν αυστηρούς όρους.
  • Κύπρος: Νέες συλλήψεις στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι συλληφθέντες είναι ο αδελφός και η φίλη του 33χρονου άνδρα, που είχε συλληφθεί την Τετάρτη.
  • Περιπέτεια στον αέρα για τον Τέρενς Κουίκ. Βλάβη στο αεροσκάφος που τον μετέφερε στην Αστάνα του Καζακστάν.
  • Ιωάννινα: «Μπλόκο» σε μεγάλη ποσότητα ινδικής κάνναβης. Σε αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων συνελήφθησαν πέντε άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία.
  • Πορεία για τις γερμανικές αποζημιώσεις – Ξεχώρισε η παρουσία του Μ.Γλέζου. Πορεία και συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας στην Αθήνα πραγματοποίησε το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών. Το παρών έδωσε και ο Μανώλης Γλέζος, παρά την επιβαρυμένη υγεία του.
  • Τι απαντά η Αττικό Μετρό στις προτάσεις για επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης. Οι προτάσεις των δημάρχων της Θεσσαλονίκης για τις προς Δυσμάς επεκτάσεις του μετρό και όσα αιτήματα δεν είναι εφικτό να ικανοποιηθούν από την Αττικό Μετρό, θα μεταβιβαστούν στο υπουργείο Μεταφορών, ώστε να ενταχθούν στους ευρύτερους σχεδιασμούς για τη δημιουργία προαστιακού σιδηροδρόμου..

Κόσμος

  • Τραμπ: Το ΝΑΤΟ βοηθάει περισσότερο την Ευρώπη παρά τις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά κυρίως να αυξήσουν την οικονομική συμβολή τους οι συμμαχικές χώρες.
  • Αλλαγή σελίδας μετά από 42 χρόνια για την El Pais – Αποχωρεί ο ιδρυτής της. Ο Χουάν Λουίς Θεμπριάν θα συνεχίσει να γράφει στην εφημερίδα με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα στην Ισπανία και θα φέρει τον τίτλο του επίτιμου προέδρου.
  • Πακιστάν: Σε φυλακή υψίστης ο γιατρός που βοήθησε τις ΗΠΑ να εντοπίσουν τον Μπιν Λάντεν. «Ο Σαχίλ Αφρίντι μεταφέρθηκε» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή των σωφρονιστικών υπηρεσιών, προσθέτοντας ότι «στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών τον μετέφεραν αργά το βράδυ της Πέμπτης σε άγνωστη τοποθεσία, πιο ασφαλή».
  • Όλα τα «αγκάθια» στο μενού της συνάντησης Τραμπ – Μέρκελ. Τα ζητήματα της Βόρειας Κορέας, του Ιράν καθώς και αυτά του εμπορίου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αμερικανού προέδρου με την γερμανίδα καγκελάριο στον Λευκό Οίκο.
  • Συμβούλιο της Ευρώπης: Εγκρίθηκε ψήφισμα για την εκπαίδευση των παιδιών μεταναστών. Σημειώνεται ότι η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει να είναι υποχρεωτική και να παρέχεται ακόμη και αν η διαδικασία ασύλου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Οικονομία

  • Την στρατηγική του ΔΕΣΦΑ παρουσίασε στον πρωθυπουργό ο επικεφαλής της Snam. Ανάδειξη της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς και εμπορίας φυσικού αερίου και ανάπτυξη της προμήθειας αερίου σε υγροποιημένη (LNG) και συμπιεσμένη (CNG) μορφή.
  • Πάιατ: Η Ελλάδα έχει επιστρέψει και είναι ανοιχτή στο επιχειρείν. Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε εκτενώς στον τομέα των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) σημειώνοντας πως «είναι μία από τις μεγάλες ανείπωτες ιστορίες επιτυχίας στην Ελλάδα».
  • Λιγότεροι από το 35% των εργαζομένων καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις. Την επιτακτική ανάγκη για συζήτηση των κυβερνήσεων με τα συνδικάτα για να προχωρήσει η επαναφορά και η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων επισημαίνει η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ).
  • Συζητήθηκε η μορφή του μεταμνημονιακού πλαισίου, αναφέρεται στο ανακοινωθέν του Eurogroup. Οι υπουργοί Οικονομικών ενημερώθηκαν στο Eurogroup στην Σόφια για τα βασικά θέματα που αφορούν την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσίασε το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της Ελλάδας.
  • Τολμηρά και αξιόπιστα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους ζητά η ΕΚΤ από το Βερολίνο. Αυξάνονται οι πιέσεις στη Γερμανία προκειμένου να εγκρίνει τολμηρά και αξιόπιστα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα. ΔΝΤ, Γαλλία και τώρα και η ΕΚΤ ζητούν γενναίες και αξιόπιστες αποφάσεις για το ζήτημα από το Βερολίνο.

Αθλητισμός

  • Συνεχίζει να βλέπει… τ’ αστέρια η Χοφενχάιμ που νίκησε 3-1 το Ανόβερο. Σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ παραμένει η Χοφενχάιμ που επικράτησε με 3-1 του Ανόβερου .
  • Νίκησε και σώθηκε η Λεβάντε, 2-1 τη Σεβίλη. Σπουδαία νίκη που ισοδυναμεί με παραμονή πέτυχε η Λεβάντε, η οποία επικράτησε με 2-1 της Σεβίλης .
  • Αποκλεισμός και για τον ΠΑΟ στη Μαδρίτη, στο Final 4 η Ρεάλ. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στη Μαδρίτη με 89-82 στο 4ο ματς με τη Ρεάλ και έμεινε εκτός Final 4 για έβδομη διαδοχική χρονιά.
  • Live: Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός (89-82 τελικό). Με νίκη παίρνει φέρνει τη σειρά στο ΟΑΚΑ, με ήττα γυρνάει πίσω με άδεια χέρια....
  • Η ΤΣΣΚΑ στο Final 4 – Φωνάζει δίκαια η Κίμκι. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ηττήθηκε στο... νήμα (88-89) και με φωνές για τη διαιτησία, με τον Δημήτρη Ιτούδη να κλείνει τα... αυτιά του, να μένει στους πανηγυρισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου