Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Η μεταγωγή των ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο - Τι είπαν στις καταθέσεις τους

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ μετά το τρίτο «όχι» στην αποφυλάκιση τους από την τουρκική δικαιοσύνη

Η μεταγωγή των ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο - Τι είπαν στις καταθέσεις τους
Τα τουρκικά ΜΜΕ, τόσο η Milliyet όσο και το Anadolu δημοσιοποίησαν φωτογραφίες και βίντεο από τη μεταγωγή των δύο κρατούμενων ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας προς το δικαστήριο της Αδριανούπολης (Φωτογραφία από Anadolu)
Τρίτο «όχι» στο αίτημα αποφυλάκισης τους έλαβαν την Τετάρτη οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται για 55 μέρες στην Αδριανούπολη, χωρίς να τους έχει γνωστοποιηθεί καν το κατηγορητήριο.
Τα τουρκικά ΜΜΕ, τόσο η Milliyet όσο και το Anadolu δημοσιοποίησαν φωτογραφίες και βίντεο από τη μεταγωγή των δύο κρατούμενων ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας προς το δικαστήριο της Αδριανούπολης.

Οι δύο στρατιωτικοί εικονίζονται να βαδίζουν με χειροπέδες και συνοδεία αστυνομικών. 
Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν και πληροφορίες για τα όσα ανέφεραν στις καταθέσεις τους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης.
Σύμφωνα με τη Milliyet ο Α. Μητρετώδης στην κατάθεση του υπογράμμισε ότι πέρασαν τα σύνορα κατά λάθος λόγω καιρού. Όπως γράφει στην ιστοσελίδα της η τουρκική εφημερίδα ο Α. Μητρετώδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κατά λάθος περάσαμε στην τουρκική πλευρά», προσθέτοντας: «Ακολουθούσαμε κάποιες πατημασιές στα σύνορα. Μόλις μας είδαν οι Τούρκοι στρατιώτες, κατεβάσαμε τα όπλα μας για να μην συμβεί κάτι αρνητικό. Μετά πήρα τηλέφωνο και είπα στο διοικητή μου ότι θα παραδοθώ στους Τούρκους στρατιώτες ως ένδειξη καλής πρόθεσης. Εάν είχα κακή πρόθεση θα καλούσα μέσω του τηλεφώνου τους στρατιώτες που είναι υπό τις διαταγές μου. Θα γινόταν μεγαλύτερο επεισόδιο, αλλά δεν το έκανα. Εξηγήσαμε στους Τούρκους στρατιώτες ότι ήρθαμε κατά λάθος, και οι Τούρκοι στρατιώτες τηλεφώνησαν στους ανωτέρους τους. Αν θέλαμε, μπορούσαμε να εμποδίσουμε και τους Τούρκους στρατιώτες. Δεν είχαμε πάνω μας ρούχα για να κρυφτούμε. Εμείς απλώς ακολουθούσαμε τις πατημασιές στο χιόνι. Σκεφτήκαμε ότι ήταν πρόσφυγες ή παράνομοι μετανάστες».

Ο Δημήτρης Κούκλατζης, σύμφωνα με την ίδια πηγή επανέλαβε ότι «στην ίδια κατάσταση είχαν βρεθεί και Τούρκοι στρατιώτες. Αλλά εμείς χωρίς καμία διαδικασία και χωρίς να ενημερώνουμε καν τους ανωτέρους μας επιτρέπαμε στους Τούρκους που περνούσαν κατά λάθος στην ελληνική πλευρά να επιστρέψουν στην τουρκική πλευρά. Τέτοια περιστατικά συνέβαιναν συχνά ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μέχρι σήμερα δεν είχε δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Γι’ αυτό τώρα έχω ξαφνιαστεί πολύ».
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου