Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

Ο Καμμένος «έκαψε» τον Κουβέλη - Επιβεβαίωση του φιάσκου με τις γαλλικές φρεγάτεςΚατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου

Με άλλα λόγια αυτά που είπε ο Κουβέλης ήταν βοή από μέλισσες... με άλλα λόγια, παραμύθια!

Ο Καμμένος «έκαψε» τον Κουβέλη - Επιβεβαίωση του φιάσκου με τις γαλλικές φρεγάτεςΠέμπτη, 26 Απριλίου, 2018Χωρίς τέλος φαίνεται ότι είναι το αλαλούμ γύρω από το θέμα των γαλλικών φρεγατών. Στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο υπουργός εθνικής άμυνας Πάνος Καμμένος ουσιαστικά άδειασε τον Φώτη Κουβέλη, καθώς υποστήριξε πως όσα είχε δηλώσει προ ημερών ο αναπληρωτής υπουργός, για τις δύο γαλλικές φρεγάτες Fremm που θα προμηθευτεί η Ελλάδα και θα είναι έτοιμες να πλεύσουν το καλοκαίρι, ουσιαστικά δεν ισχύουν. Προς το παρόν, τόνισε, δεν υπάρχει καμία συμφωνία αλλά μόνο προφορικές συνομιλίες Τσίπρα – Μακρόν. 

Ταυτόχρονα όμως ο Πάνος Καμμένος μετά την…μπηχτή του στον Φώτη Κουβέλη – ο οποίος καθόταν ακριβώς δίπλα του την ώρα τη συνέντευξη τύπου – του πρόσφερε πολιτική κάλυψη σημειώνοντας πως όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός «οφείλονταν στην αγωνία του για την ελληνική αμυντική βιομηχανία».

Ο Πάνος Καμμένος ανέφερε συγκεκριμένα πως υπήρξε μία συζήτηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν. Σ’ αυτήν εξετάστηκε και το θέμα της μίσθωσης και το θέμα της κατασκευής φρεγατών στην Ελλάδα προσθέτοντας όμως ότι «όλα αυτά είναι πολύ πρώιμα» και πως έως τώρα δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα. Όπως είπε, σ’ αυτό το υψηλότατο επίπεδο εξετάστηκε η πιθανότητα ποσό από τα χρήματα που οφείλουν οι ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα, από τα 8 δισεκατομμύρια της επιστροφής ομολόγων, να χρησιμοποιηθεί έτσι ώστε να υπάρξει συνέργεια για την κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα όμως – σημείωσε- ο Πάνος Καμμένος δεν έχει υπάρξει κανένα αποτέλεσμα.

Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση για την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στις δηλώσεις Κουβέλη και τη δική του τοποθέτηση για τις φρεγάτες ο Πάνος Καμμένος άδειασε με…τρόπο τον αναπληρωτή του. Ανέφερε χαρακτηριστικά «αυτό που σας λέω είναι η αλήθεια» – εννοώντας πως δεν υπάρχει καμία συμφωνία για την προμήθεια φρεγατών από τη Γαλλία. Αλλά ταυτόχρονα κάλυψε τον Φώτη Κουβέλη υποστηρίζοντας πως «έχει την ευθύνη για την ελληνική αμυντική βιομηχανία και μάχεται για να ξαναλειτουργήσουν τα ναυπηγεία» και εκεί οφείλονται οι δηλώσεις του.

Στον «αέρα» και το πρόγραμμα για τα F-16


Συμφωνία δεν υπάρχει όμως – μέχρι στιγμής, και καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά, ούτε για το πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16. Και όπως όλα δείχνουν θα υπάρχουν διαπραγματεύσεις μέχρι την τελευταία στιγμή με το δεδομένο ότι οι αμερικανοί έχουν δώσει προθεσμία να απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση έως τις 30 Απριλίου.


Για τέταρτη φορά – σημείωσε – ενημέρωσε σήμερα τον αμερικανό ομόλογό του για το θέμα, ενώ υπήρξε και επαφή του διπλωματικού συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλη Καλπαδάκη με τον αμερικανό πρέσβη.

O Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι η κύρια διαφορά με την αμερικανική πλευρά είναι οι αποπληρωμές των δόσεων για τα έτη 2018, 2019, 2020. Το ταβάνι του κόστους που έχει θέσει η ελληνική πλευρά είναι το 1,1 δισ. Ευρώ. Ωστόσο, ο υπουργός εθνικής άμυνας επισήμανε πως ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα πληρωμής των δόσεων είναι αδύνατον να το φέρει εις πέρας η χώρα μας με τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα.

«Επιθυμία μας είναι να υλοποιηθεί το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών αλλά μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα τι θα συμβεί αν τελικώς οι αμερικανοί δεν δεχθούν τις ελληνικές προτάσεις και ενστάσεις ο Πάνος Καμμένος απάντησε ότι θα «πάμε σε νέα διαδικασία διαλόγου».

Για τους 2 στρατιωτικούς


Στο θέμα των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε ότι είναι όμηροι κάνοντας λόγο για προσωπική του δικαίωση. «Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα. Είναι όμηροι, όπως φάνηκε άλλωστε μετά από από τη συνέντευξη του Ερντογάν και την απαίτησή του για ανταλλαγή με τους οχτώ τούρκους. Αυτός ακριβώς είναι ο όρος της ομηρίας». Συμπλήρωσε δε πως αν ο Τούρκος πρόεδρος επιθυμεί ειρήνη με τη χώρας μας αυτό που θα πρέπει να κάνει είναι να απελευθερώσει άμεσα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου