Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

«Ρουκέτες» Ρέγκλινγκ για την Ελλάδα μετά το μνημόνιο και για το χρέος

Τι είπε ο επικεφαλής του ESM στο CNBC

«Ρουκέτες» Ρέγκλινγκ για την Ελλάδα μετά το μνημόνιο και για το χρέοςΠαρασκευή, 27 Απριλίου, 2018
Απανωτά μηνύματα εντός κι εκτός Ελλάδας θολώνουν ακόμη περισσότερο το αφήγημα της καθαρής εξόδου. Μετά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που μίλησε για μακρά εποπτεία, σειρά πήρε ο Κλάους Ρέγκλινγκ ο οποίος μιλώντας στο CNBC ανέφερε ότι η απάντηση στο πώς η Ελλάδα θα τερματίσει το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης συνδέεται με το πόση ελάφρυνση του χρέους θέλει.
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, δήλωσε ότι θέλει να επαναφέρει τη χώρα στα πόδια της, με το να αποκτήσει πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές για να χρηματοδοτήσει τον εαυτό της - μια διαδικασία που χαρακτηρίζεται «καθαρή έξοδος».
Ο Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι «δεν φαίνεται απαραίτητο» για την Ελλάδα να ζητήσει προληπτική πιστωτική γραμμή, εφόσον η κυβέρνηση συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις.«Οι αγορές παρακολουθούν πολύ προσεκτικά την Ελλάδα, αλλά αν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις πιστεύω ότι θα μπορεί να έχει μια καθαρή έξοδο τον Αύγουστο και να επιστρέψει στις αγορές» ανέφερε. Προειδοποίησε ότι οι διεθνείς οργανισμοί, οι οποίοι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την πρόοδο της χώρας ακόμα και μετά το τέλος του προγράμματος, θα μπορούσαν να επισκέπτονται την Αθήνα πιο συχνά από ότι συνηθίζεται σε αυτή την κατάσταση.
«Εάν η Ελλάδα επιθυμεί πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους τότε αυτή η επιτήρηση θα ενισχυθεί. Θα είναι μάλλον λίγο πιο σφιχτή και πιο ολοκληρωμένη από ότι κάνουμε σε άλλες χώρες» δήλωσε ο Ρέγκλινγκ.
Σύμφωνα με το δίκτυο η Ελλάδα πρόκειται να τερματίσει το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης περίπου τέσσερις μήνες από τώρα και οι αγορές αναζητούν ενδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο γίνει αυτή η διαδικασία. Ορισμένα ευρωπαϊκά και ελληνικά θεσμικά όργανα υποστηρίζουν ότι η Αθήνα πρέπει να ζητήσει προληπτική πιστωτική γραμμή, αλλά η ελληνική κυβέρνηση είναι αντίθετη. Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα εκτελούν αποστολές παρακολούθησης δύο φορές το χρόνο σε χώρες που έχουν ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα, αλλά για την Ελλάδα θα μπορούσε να είναι τρεις ή τέσσερις φορές σε ένα έτος.
Παρόλα αυτά, η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι πιστωτές δεν γνωρίζουν ακόμα αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα δώσει χρήματα στην Αθήνα, παρατηρεί το CNBC. Προσθέτει ότι το ΔΝΤ θα συμφωνήσει να εκταμιεύσει κάποια κονδύλια μόλις ικανοποιηθεί η ελάφρυνση του χρέους που θα παράσχει η Ευρώπη στην Ελλάδα - αλλά το θέμα είναι σε εξέλιξη.
Ο Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι αναγνωρίζει ότι απομένουν μόνο τέσσερις μήνες μέχρι να λήξει το πρόγραμμα και ότι η Ευρώπη και το ΔΝΤ «ξεμένουν από χρόνο». Τονίζει τέλος ότι η πλήρης «ενσωμάτωση» του ΔΝΤ θα δώσει αξιοπιστία στο πρόγραμμα, όχι μόνο στο ευρωπαϊκό εκλογικό σώμα αλλά και στις αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου