Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 24 Απριλίου, 2018

  • Νεκρός οδηγός μπουλντόζας στην Ελούντα. Ο 43χρονος εκτελούσε εργασίες διάνοιξης δρόμου στην περιοχή ανατολικά των μεγάλων ξενοδοχείων.
  • Ισόβια στον 36χρονο κτηνοτρόφο για τη δολοφονία του Μ. Μιχελιουδάκη. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση.
  • Στην Ασή Γωνιά ευλόγησαν πρόβατα για τη γιορτή του Άη Γιώργη. Ένα πανάρχαιο έθιμο, αναβιώνει κάθε Αγίου Γεωργίου στην Ασή Γωνιά. Ένα ορεινό χωριό, κατά βάση κτηνοτροφικό, στα όρια του νομού Ρεθύμνης και Χανίων.
  • Εκδηλώσεις για την 103η επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων. Με πορεία προς την πρεσβεία της Τουρκίας ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων από το Κίνημα των Νεοτούρκων το 1915.
  • Κατάσχεση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών. Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τα Τελωνεία Κακκαβιάς και το Ευζώνων εντόπισαν και κατάσχεσαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Κόσμος

  • Ο Πάπας προσέφερε 3.000 παγωτά στους φτωχούς για τη γιορτή του. «Ο Άγιος Πατέρας θέλει να γιορτάσει αυτή την ημέρα μαζί μ' αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη και τους άστεγους της Ρώμης» εξηγεί η Αγία Έδρα σε ανακοίνωσή της.
  • ΗΠΑ: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στο Τένεσι. Σε βάρος του Ράινκινγκ είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονίες, αφού πυροβόλησε και σκότωσε τέσσερις πελάτες και εργαζόμενους σε ένα εστιατόριο στην κωμόπολη Άντιοκ.
  • Αιματηρό περιστατικό στο Τορόντο: Βαν έπεσε πάνω σε πεζούς. Bαν έπεσε πάνω σε πεζούς στο Τορόντο του Καναδά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον εννέα άνθρωποι και να τραυματιστούν 16 άλλοι, σύμφωνα με τον πρώτο επίσημο απολογισμό.
  • Ειδική ομάδα για τη συμπεριφορά της Ρωσίας συστήνει η G7. Σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον, η ομάδα θα παρακολουθεί ιδιαίτερα τέτοιες πλευρές, όπως είναι η δραστηριότητα της Ρωσίας στον παγκόσμιο κυβερνοχώρο, η διάδοση παραπληροφόρησης ακόμη και «πιθανές απόπειρες δολοφονιών».
  • Υεμένη: Νεκρός ο ηγέτης των Χούτι από χτύπημα της Σ.Αραβίας. Ο θάνατος του αλ Σάμαντ θεωρείται ισχυρό πλήγμα για τους αντάρτες που μάχονται κατά της κυβέρνησης της Υεμένης και εναντίον του διεθνούς συνασπισμού .

Οικονομία

  • Δραγασάκης: Πρέπει να καταπολεμήσουμε τον καπιταλισμό της αρπαχτής. Νέο νόμο για τις στρατηγικές επενδύσεις προανήγγειλε ο Γ.Δραγασάκης στο συνέδριο του ΣΕΒ. Είμαστε στην τελική ευθεία, αλλά το νήμα δεν έχει κοπεί για έξοδο από τα μνημόνια, δεν υπάρχει θέμα παράτασης του μνημονίου ή προληπτικής γραμμής. Τι είπε για το αναπτυξιακό σχέδιο στη μεταμνημονιακή εποχή, αλλά και για τον ΣΕΒ.
  • Φέσσας: Οι 12 άξονες για μεταρρυθμιστικό Big Bang που θα φέρει επενδύσεις. Κάθε επένδυση είναι εθνικός στόχος, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ.Φέσσας, κάνοντας λόγο για την ανάγκη ενός φιλοεπενδυτικού μεταρρυθμιστικού Big Bang και παρουσιάζοντας του 12 βασικούς άξονές του. .
  • Σταθάκης για μονάδες ΔΕΗ: Δεν μπορούμε να παρέμβουμε αν υπάρξουν απολύσεις μετά από 6 χρόνια. Το ενδεχόμενο απολύσεων είχε αφήσει ανοιχτό ο πρόεδρος της ΔΕΗ Εμ. Παναγιωτάκης – Αντιδρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
  • Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη λόγω της απεργίας. Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε τις εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης, λόγω της μείωσης του διαθέσιμου ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού στο νησί.
  • Ντομπρόβσκις: Καλά νέα εν όψει της ολοκλήρωσης του προγράμματος τον Αύγουστο. Τα νέα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι για άλλη μια φορά η Ελλάδα υπερέβη τους δημοσιονομικούς στόχους της, τονίζει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Αθλητισμός

  • Κονέ: «Θέλω να μείνω στην ΑΕΚ». Την επιθυμία του να παραμείνει στην ΑΕΚ και την επόμενη σεζόν εξέφρασε ο Παναγιώτης Κονέ, μιλώντας στην κάμερα της NOVA.
  • Γιασικεβίτσιους: Περίεργες οι εκφράσεις για τους διαιτητές. Την παραμονή του μεγάλου Game 3 της Ζαλγίρις με τον Ολυμπιακό, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στάθηκε για ακόμη μια φορά στο κομμάτι της διαιτησίας για την έκβαση της σειράς με τους «ερυθρόλευκους».
  • Το «μέχρι Παρασκευή, αλλιώς δεν παίζουμε με ΠΑΟΚ» και η Κ17. Το 35% μέχρι την Παρασκευή θέλουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, διαφορετικά απείλησαν να μην κατέβουν με τον ΠΑΟΚ. Η ατάκα Κωνσταντίνου για την Κ17 και γιατί δεν συμφωνούν οι Πράσινοι με τη δέσμευση για 15 Μαΐου….
  • «Μας απαγόρευσαν με… νομοθετικό διάταγμα να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα». Ευθεία επίθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε Κυβέρνηση, ΕΠΟ, ΚΕΔ και Σαββίδη, Μελισσανίδη και καταγγελίες για «παραποδόσφαιρο», που «χτυπά μόνιμα και συντονισμένα» τον Ολυμπιακό..
  • Η συμβουλή του Ντουράντ στον Αντετοκούνμπο. «Μικρό» θεωρεί το Μιλγουόκι για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ο Κέβιν Ντουράντ, με τον 29χρονο φόργουορντ να προτρέπει τον «Greek Freak» να κινηθεί σε «μεγαλύτερη» αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου