Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 25 Απριλίου, 2018

Τζον Κυριάκου στον ΣΚΑΪ: Είναι πολλά που δεν ξέρουμε για την 17Ν. Ο πρώην πράκτορας της CIA αφηγείται στις «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ τον πολυετή αγώνα του κατά της «17 Νοέμβρη» και εκφράζει την πεποίθηση ότι δεν έχουν ταυτοποιηθεί όλα τα μέλη που έδρασαν για λογαριασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης.


  • Στάση εργασίας και απεργία στα δημόσια νοσοκομεία. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί έξω από την 1η ΥΠΕ, στους Αμπελόκηπους.
  • Πυροβολισμοί κατά περιπολικού στην Καλλιθέα. Συνελήφθη ο δράστης.
  • ΔΟΜ: 7.300 πρόσφυγες εισήλθαν σε τέσσερις μήνες στην Ελλάδα. Αριθμός συγκριτικά αυξημένος με πέρυσι, οπότε και είχαν καταγραφεί 4.761 αφίξεις..
  • Πάνω από 3.000 τα ασυνόδευτα ανήλικα στην Ελλάδα. Μέχρι και την 15η Απριλίου 2018, στην Ελλάδα βρίσκονταν 3.050 ασυνόδευτα παιδιά, από τα οποία το 96,2% είναι αγόρια και το 3,8% κορίτσια.
  • Ομολόγησε η 22χρονη για το νεκρό βρέφος στη Ν. Σμύρνη. Μια 22χρονη ελληνίδα φοιτήτρια ομολόγησε στους αστυνομικούς, πως άφησε το βρέφος στον ακάλυπτο πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη, με αποτέλεσμα αυτό να χάσει τη ζωή του.

Κόσμος

  • «Μπλόκο» Τραμπ στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Σήμερα τιμούμε την μνήμη του Meds Yeghern (μεγάλο έγκλημα), μιας από τις χειρότερες μαζικές φρικαλεότητες του 20ου αιώνα, καθώς 1.5 εκατομμύριο Αρμένιοι απελάθηκαν, σφαγιάστηκαν ή οδηγήθηκαν σε πορείες θανάτου, αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
  • Σχηματισμό κυβέρνησης με την κεντροαριστερά προτείνουν τα Πέντε Αστέρια. «Αν και η προσπάθεια αυτή αποτύχει, εμείς ζητάμε να πάμε και πάλι σε εκλογές, διότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε κυβερνήσεις τεχνοκρατών ή αποκλειστικής επιλογής του προέδρου της Δημοκρατίας» δήλωσε ο υποψήφιος πρωθυπουργός των Πέντε Αστέρων.
  • Τουρκία: Αναβολή των εκλογών ζητά το Συμβούλιο της Ευρώπης. Την εκτίμηση ότι διακυβεύεται η νομιμότητα των πρόωρων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών, τις οποίες κήρυξε ο τούρκος πρόεδρος, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που εξακολουθεί να εφαρμόζεται στη χώρα, διατύπωσε η Επιτροπή Παρακολούθησης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
  • Πάνω από 600.000 αντίτυπα πούλησε το βιβλίο του πρώην διευθυντή του FBI για τον Τραμπ. Το βιβλίο «A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership» κυκλοφόρησε στις 17 Απριλίου και σήμερα βρίσκεται στη δεύτερη θέση των ευπώλητων του διαδικτυακού βιβλιοπωλείου της Amazon.
  • Φθορά στις γερμανοτουρκικές σχέσεις προκαλεί η προεκλογική εκστρατεία Ερντογάν. Η απόφαση του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να πραγματοποιήσει προεκλογική ομιλία σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα, προκαλεί «τριγμούς» στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Γερμανία.

Οικονομία

  • Bloomberg: Στη Σόφια η συζήτηση για τη ρήτρα ανάπτυξης του χρέους. Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου, οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν το θέμα της ρήτρας ανάπτυξης του ελληνικού χρέους στη Σόφια .
  • Ευρωπαίος αξιωματούχος: Θα αργήσει να κλείσει η αξιολόγηση. Τελική συμφωνία πρέπει να έχει επιτευχθεί μέχρι τον Ιούνιο, όπου αναμένονται και να ληφθούν οι αποφάσεις για το ελληνικό πρόγραμμα..
  • Τραμπ: Παράλογοι οι εμπορικοί φραγμοί της ΕΕ. «Η Ουάσινγκτον θα προτιμούσε να συνδιαλλέγεται απευθείας με τη Γαλλία», είπε στα πλαίσια συνάντησης του με τον Μανουέλ Μακρόν.
  • «Μαύρη τρύπα» 268 εκατ. ευρώ στα έσοδα από φόρους τον Μάρτιο. Καταγράφηκε πάντως αύξηση στα έσοδα από φόρους στην περιουσία κατά 18 εκατ. ευρώ, έμμεσους φόρους ΠΟΕ κατά 16 εκατ. ευρώ,.
  • «Παγίδες» στον Δρόμο του Μεταξιού. Η Κίνα επιχειρεί να αναβιώσει τον Δρόμο του Μεταξιού, την αρχαία εμπορική διαδρομή προς τη Δύση, επενδύοντας δισεκατομμύρια. Το στοίχημα ακούγεται δελεαστικό, δεν λείπουν όμως και οι σκοτεινές πλευρές..

Αθλητισμός

  • Παναθηναϊκός: Γήπεδο στον Βοτανικό μόνο με εγκαταστάσεις για τον ερασιτέχνη. Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ θέλει να χτίσει γήπεδο στον Βοτανικό για τον Παναθηναϊκό και to10.gr εξηγεί τι πρέπει να κάνει για να συμβεί αυτό.
  • Να φύγουν οι «κακοί», να μείνει μόνο ο Σαββίδης που είναι «καλός». Tώρα οι ΑΝΕΛ έχουν να ελπίζουν ότι ο κ. Σαββίδης είναι μεγαλόκαρδος και θα «διαβάσει» την ανακοίνωση ως μια τεράστια συγνώμη για το κακό που του προκάλεσε η κυβέρνηση την οποία στηρίζει….
  • Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός: Τέσσερις τελικοί μπροστά του. Ο Ολυμπιακός δεν έχει πλέον περιθώριο ήττας. Λάθος με Ρόμπερτς….
  • Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός: Βρίσκεται πια στο καναβάτσο. Ο Γιανκούνας έκανε πάρτι, ο Σφαιρόπουλος απέσυρε τον Ρόμπερτς και τον ξέχασε, που θα μπορούσε να γίνει ο ήρωας που λέγαμε και τέλος επέτρεψε στους Λιθουανούς να τρέξουν και να ξεχαρβαλώσουν κάθε σύστημα του Έλληνα προπονητή.
  • Ρόμπερτς: Να μάθουμε από το ματς, αλλά να το ξεχάσουμε. Ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παραδειγματιστεί από τη βαριά ήττα και στο τέταρτο παιχνίδι να παρουσιαστεί απολύτως έτοιμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου