Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 29 Απριλίου, 2018

Η Ουάσινγκτον καλεί την Ευρώπη να επιβάλει κυρώσεις κατά του Ιράν. "Καλούμε τα κράτη σε όλο τον κόσμο να επιβάλουν κυρώσεις σε οποιοδήποτε πρόσωπο και οντότητα έχει σχέση με το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν, και το θέμα αυτό απασχολεί μεγάλο μέρος των συζητήσεων με τους Ευρωπαίους"
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω ποδηλατικού γύρου – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν. Από τις 09:00 έως τη λήξη της αθλητικής εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές και σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας σε αρκετούς κεντρικούς δρόμους .
  • Μεγάλη φωτιά στην Πλάκα της Νάξου [Βίντεο]. Στο σημείο επιχειρούν τρία πυροσβεστικά οχήματα και οκτώ άντρες από το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Νάξου με επικεφαλής τον Επιπυραγό Χρήστο Μπόπη.
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα την Κυριακή. Σε ποιους δρόμους θα διακοπεί η κυκλοφορία για τον 25ο Ποδηλατικό Γύρο .
  • Λασίθι: Ασυνείδητος παγίδεψε σκυλάκι μέσα σε μεταλλικό δοχείο [Εικόνες]. Μόνο άρρωστη και επικίνδυνη μπορεί να χαρακτηριστεί η συμπεριφορά του «ανθρώπου» που παγίδεψε το κεφάλι ενός σκύλου μέσα σε μεταλλικό δοχείο.
  • UNICEF: Διαπιστώσαμε δυσλειτουργίες αλλά όχι απάτη. Η UNICEF για τη διακοπή της συνεργασίας της με την Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα .

Κόσμος

  • Συνάντηση Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν εντός του επόμενου μήνα. Κλείσιμο του χώρου πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας το Μάιο.
  • Αίγυπτος: Τέλος οι επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών μόλις καταστεί δυνατό. «Αν δεν είχαμε λάβει αυτά τα μέτρα θα είχαμε χάσει το Σινά».
  • Η Ρωσία δημιουργεί τον πρώτο πλωτό πυρηνικό σταθμό στην Αρκτική. Αντιδράσεις από τη Greenpeace.
  • Συρία: Σφοδρή μάχη εναντίον μαχητών ΙΚ στη νότια Δαμασκό. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες που δείχνουν άρματα μάχης να διασχίζουν αγρούς στις παρυφές του θυλάκου.
  • Τουρκία: Κούρσα για δύο στις εκλογές – Τι φοβάται ο Ερντογάν. Τι φοβάται ο Ερντογάν στην στην επερχόμενη κόντρα του με τη «Γκρίζα Λύκαινα».

Οικονομία

  • Tο παρασκήνιο του Eurogroup – Τι πρότεινε η Γερμανία, τι ζητά η ΕΚΤ, οι φόβοι της Αθήνας. Στο Eurogroup της Σόφιας, η συνεδρίαση δεν κατέληξε σε καμιά απόφαση για το χρέος. Μέχρι και τις 21 Ιουνίου όπου αναμένονται εξελίξεις θα υπάρξουν αρκετοί σταθμοί στο σκληρό παζάρι που διεξάγεται.
  • Die Zeit: Mέχρι το τέλος Ιουνίου θα αποφασιστεί αν η ελληνική κρίση τελείωσε. «Οι πιστωτές θα πρέπει να δείξουν «αλληλεγγύη» για να εξασφαλίσουν την ανάκαμψη της Ελλάδας. Η Γερμανία θα πρέπει να αποδεχτεί αυτή την έκκληση αν θέλει να εμποδίσει την περαιτέρω διάβρωση της ευρωπαϊκής ιδέας», γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit. «Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένα πώς φαντάζεται την εποχή μετά το καλοκαίρι. Οι περαιτέρω έλεγχοι του προϋπολογισμού από το εξωτερικό δεν είναι επιθυμητοί, εντούτοις η κυβέρνησή του θέλει να […].
  • Λεμέρ: Συζητάμε το «πλαίσιο» εποπτείας μετά το ελληνικό πρόγραμμα. Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως «έχουμε κάνει πρόοδο» σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης .
  • Επεσε στα επίπεδα του… 1957 η παγκόσμια παραγωγή κρασιού. Αιτία οι παγωνιές, η ξηρασία και οι καταστροφικές καταιγίδες στην Ευρώπη.
  • Ο Σολτς δεν άνοιξε τα χαρτιά του για την Ελλάδα. «Πρέπει να λύσουμε πολλά ζητήματα μέχρι το φετινό καλοκαίρι», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς μετά την πρεμιέρα του στο Eurogroup της Σόφιας, αποφεύγοντας να αποσαφηνίσει τις θέσεις του .

Αθλητισμός

  • Στο τέλος μιλάει η «Μεγάλη Κυρία»: Τεράστια ανατροπή τίτλου για τη Γιουβέντους. Με μεγάλη νικήτρια την πρωτοπόρο Γιουβέντους ολοκληρώθηκε το συναρπαστικό ντέρμπι της 35ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο με την Ιντερ στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» στο Μιλάνο. Η «Βέκια Σινιόρα» αν και έχανε με 2-1 κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι σε 3-2 υπέρ της τρία λεπτά πριν την λήξη. Το σκορ άνοιξε η Γιουβέντους στο 13΄ με τον Κόστα, […].
  • Γιόρτασε την πρωτιά… βουλιάζοντας τη Ντιναμό ο Ολυμπιακός. Είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλό του πριν καν αγωνιστεί, όμως αυτό δεν τον απέτρεψε από το να κερδίσει και στη Μόσχα.
  • Τσιτσιπάς: Από παιδί ονειρευόμουν να αντιμετωπίσω τον Ναδάλ. Και στην μεγαλύτερη στιγμή της μέχρι τώρα καριέρας του, θα βρεθεί αντίπαλος με τον κορυφαίο του κόσμου και πολυνίκη της διοργάνωσης Ράφαελ Ναδάλ.
  • Η υποδοχή του Ολυμπιακού «δείχνει» πολλά για τον Μαρτίνς. Οι συνεχόμενες συναντήσεις του Πορτογάλου προπονητή με τα στελέχη της ομάδας, ακόμα και με τους πιο στενούς συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη, φανερώνουν πόσο πολύ ποντάρουν οι ερυθρόλευκοι στον 48χρονο κόουτς. Τι έχει εντυπωσιάσει τον Μαρτίνς και τι περιμένει στη συνέχεια.
  • Η Ρόμα πέρασε το εμπόδιο της Κιέβο Βερόνα. Τα τέρματα της νικήτριας σημείωσαν οι Σικ (9΄), Τζέκο (40΄, 67΄) και Ελ Σαραουί (65΄), ενώ για τους ηττημένους σκόραρε ο Ινγκλέζε στο 88'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου