Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ανακοινώθηκε από την UEFA ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός του Παναθηναϊκού

Αναμενόμενη η απόφαση

Ανακοινώθηκε από την UEFA ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός του Παναθηναϊκού
 Τετάρτη, 25 Απριλίου, 2018Η τιμωρία της UEFA στον Παναθηναϊκό ήταν αναμενόμενη, με την τελική απόφαση της Ομοσπονδίας να ανακοινώνεται σήμερα, Τρίτη.
Υπενθυμίζεται ότι η UEFA είχε προσπαθήσει να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να γλυτώσει τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ωστόσο από την πλευρά των «πρασίνων» δεν έγινε προσπάθεια αποπληρωμής ή διακανονισμού των χρεών ύψους 5,63 εκατ. ευρώ.
Εφόσον δεν υπήρξε κάποια κινητοποίηση του Παναθηναϊκού μέχρι τη 1η Μαρτίου 2018, η τιμωρία της UEFA ήταν δεδομένη.
Έτσι, αν ο Παναθηναϊκός προκριθεί μέσα στην επόμενη τριετία σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (είτε μέσω του κυπέλλου, είτε μέσω πρωταθλήματος), δεν θα πραγματοποιηθεί συμμετοχή των «πρασίνων» σε αυτή.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Στις Δεκεμβρίου του 2017  το αρμόδιο τμήμα πήρε μια απόφαση για τις καθυστερημένες υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού.
Το αρμόδιο τμήμα της ΟΥΕΦΑ επιβεβαίωσε πως ο Παναθηναϊκός έχει παραβιάσει την απαίτηση καθυστερημένων υποχρεώσεων της ΟΥΕΦΑ και αποφάσισε να αποκλείσει τον Παναθηναϊκό από την συμμετοχή στις διοργανώσεις συλλόγων της ομοσπονδίας για μία από όποια από τις επόμενες τρεις χρονιές προκριθεί(18/19, 19/20 και 20/21) εκτός και αν μέχρι την 1η Μαρτίου το κλαμπ ήταν σε θέση να πληρώσει τις οφειλές ή να καταλήξει σε συμφωνίες με τους πιστωτές σχετικά με ποσά που προσδιορίστηκαν ως οφειλές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2017.
Επέβαλε επίσης πρόστιμο ύψους 200.000, από το οποίο ακυρώθηκαν οι 100.000 και θα παρέμεναν απαιτητοί, σε περίπτωση που ο σύλλογος δεν ήταν σε θέση να εκπληρώσει τον προαναφερθέντα όρο.
 Στις 19 Μαρτίου 2018 το αρμόδιο τμήμα έβγαλε το πόρισμα και κατέληξε πως ο Παναθηναϊκός δεν είχε ικανοποιήσει τις απαιτήσεις.
Ως εκ τούτου το αρμόδιο τμήμα διέταξε την άμεση έναρξη ισχύος του αποκλεισμού που προβλέπεται στην απόφαση της 12ης Δεκεμβρίου 2017 και επιβεβαίωσε ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποκλείεται να συμμετάσχει στις διοργανώσεις συλλόγων της ομοσπονδίας για μία από όποια από τις επόμενες τρεις χρονιές προκριθεί(18/19, 19/20 και 20/21). Το αρμόδιο τμήμα επίσης αποφάσισε ότι η αμοιβή των 100.000 σαν κομμάτι των 200.000 δεν είναι πλέον ακυρωμένη και πρέπει να καταβληθεί άμεσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου