Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας η ομογενής Πηνελόπη Κουγιανού-Γκόλντμπερκ



Σάββατο, 28 Απριλίου, 2018

H κ. Πηνελόπη (Πέννυ) Κουγιανού-Γκόλντμπερκ. Πηγή: news.yale.edu.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η ελληνικής καταγωγής Πηνελόπη (Πέννυ) Κουγιανού-Γκόλντμπερκ (Pinelopi Koujianou Goldberg), καθηγήτρια Οικονομικών του Πανεπιστημίου Γέιλ, διορίστηκε την Πέμπτη επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ομίλου, Τζιμ Γιόνγκ Κιμ.
Η κ. Γκόλντμπερκ, η οποία είναι κάτοχος ελληνικής και αμερικανικής υπηκοότητας, δήλωσε ενθουσιασμένη για τον διορισμό της στην Παγκόσμια Τράπεζα, ένα διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που έχει ως στόχο την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας και την προώθηση της ευημερίας σε όλο τον Κόσμο.
«Το Γέιλ έχει μακρά παράδοση αριστείας όχι μόνο στην έρευνα και τη διδασκαλία, αλλά και στην υπηρεσία του κοινού καλού, και εγώ προσπαθώ να αποτελώ μέρος αυτής της παράδοσης», δήλωσε η Πέννυ Γκόλντμπερκ.
«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη με την ευκαιρία που μου δόθηκε να βοηθήσω την Παγκόσμια Τράπεζα να επιτύχει τους στόχους της. Και ενώ η απουσία μου από το Γέιλ για τα επόμενα χρόνια μου αφήνει ένα γλυκόπικρο συναίσθημα, ελπίζω να αξιοποιήσω την εμπειρία των σημερινών μου συναδέλφων, πολλοί εκ των οποίων έχουν ανοίξει νέους δρόμους και έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στη μελέτη της ανάπτυξης, της προόδου και στη μείωση της φτώχειας».
Κατά την ανακοίνωση του διορισμού τής κ. Κουγιανού-Γκόλντμπερκ, ο πρόεδρος Τζιμ Γιόνγκ Κιμ αναφέρθηκε τόσο στα έως τώρα επιτεύγματα της κορυφαίας οικονομολόγου, όσο και στην έρευνά της για τις αναπτυσσόμενες χώρες. Η εν λόγω έρευνα αναλύει σε βάθος τις επιπτώσεις του διεθνούς εμπορίου στη διανομή του εισοδήματος, της παραγωγής, των κερδών, αλλά και της επιβολής των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.
«Είμαι ενθουσιασμένος που η Πέννυ Γκόλντμπερκ θα προσκομίσει την τεράστια ακαδημαϊκή της εμπειρία, την πνευματική της διαύγεια, αλλά και τον αέναο ενθουσιασμό της για έρευνα στην ομάδας της Παγκόσμιας Τράπεζας», δήλωσε ο κ. Κιμ.
«Η Πέννυ έχει αφιερώσει την καριέρα της στην εύρεση λύσεων για μερικά από τα πιο περίπλοκα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν τις αναπτυσσόμενες χώρες, και θα βοηθήσει στην επίλυση των πιο σημαντικών και δύσκολων προβλημάτων της εποχής μας: Πώς θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τις αναπτυσσόμενες χώρες να προετοιμαστούν για την οικονομία του μέλλοντος και πώς θα διασφαλίσουμε την ισότητα ευκαιριών παγκοσμίως».
Ως επικεφαλής οικονομολόγος, η Πέννυ Γκόλντμπερκ θα καθοδηγήσει το ερευνητικό πρόγραμμα της Παγκόσμιας Τράπεζας και τη στρατηγική ανάπτυξής της.
Αναμένεται να συνεισφέρει στον Οργανισμό με τις υπερσύγχρονες μεθόδους ακαδημαϊκής έρευνας που κατέχει και να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός οράματος για την επίτευξη στόχων όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η ευημερία, αλλά και η εξάλειψη της ακραίας φτώχειας στον πλανήτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κιμ.
Βιογραφικό σημείωμα
Γεννημένη στην Αθήνα το 1963, η κ. Κουγιανού-Γκόλντμπερκ, αν και εισήχθη πρώτη στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποίησε τις σπουδές της στα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Freiburg, στη Γερμανία.
Πραγματοποίησε τη διδακτορική διατριβή της στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση.
Δίδαξε ως επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πρίνσετον και εργάστηκε ως καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια έως το 2001. Από το 2001 μέχρι το 2007 δίδαξε στο Γέιλ, ενώ την περίοδο 2007-2010 επέστρεψε με έδρα καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Πρίνσετον.
Το 2010 γύρισε και πάλι στο Γέιλ όπου και θα διδάσκει μέχρι τα τέλη Νοέμβρη του τρέχοντος έτους. Ανάμεσα στις πολλές της διακρίσεις, έχει τιμηθεί με το βραβείο του Ιδρύματος Μποδοσάκη το 2003 για τις Κοινωνικές Επιστήμες, το οποίο απονέμεται σε διακεκριμένους ερευνητές ελληνικής ιθαγένειας κάτω των 45 ετών.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου