Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Oι πλουσιότερες ποδοσφαιρικές ομάδες στον κόσμο

 Τετάρτη, 25 Απριλίου, 2018

Η Deloitte συγκέντρωσε τα οικονομικά στοιχεία και παρουσιάζει τους κορυφαίους.

Για μια ακόμη χρονιά η Deloitte δημοσίευσε τη λίστα με τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους που βρίσκονται στην κορυφή ως προς τα έσοδά τους τη σεζόν που πέρασε.
Δεν αποτελεί πλέον έκπληξη το γεγονός ότι οι αγγλικές ομάδες βρέθηκαν σε πολλές από τις υψηλότερες θέσεις της κατάταξης, καθώς στις 20 πλουσιότερες ομάδες οι δέκα αγωνίζονται στην Premier League.
Η μεγάλη οικονομική ισχύς των αγγλικών ομάδων οφείλεται εν μέρει στα τεράστια εμπορικά συμβόλαια που εξασφάλισε για την επόμενη τριετία το κορυφαίο πρωτάθλημα της Βρετανίας, συνολικού ύψους 8 δισ. λιρών.
Από τις θέσεις 20-11, συναντάμε τις παρακάτω ομάδες:
20. Everton FC: 199,2 εκατ. ευρώ
19. Napoli: 200,7 εκατ. ευρώ
18. Southampton: 212,1 εκατ. ευρώ
17. West Ham United: 213,3 εκατ. ευρώ
16. Schalke 04: 230,2 εκατ. ευρώ
15. Inter Milan: 262,1 εκατ. ευρώ
14. Leicester City: 271,1 εκατ. ευρώ
13. Atletico Madrid: 272,5 εκατ. ευρώ
12. Borussia Dortmund: 332,6 εκατ. ευρώ
11. Tottenham Hotspur: 355,6 εκατ. ευρώ

10. JUVENTUS

405,7 εκατ. ευρώ
Την περασμένη σεζόν η πρωταθλήτρια Ιταλίας έφτασε για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια στον τελικό του Champions League, ενώ κατέκτησε για έκτη σερί χρονιά το πρωτάθλημα.

9. LIVERPOOL FC

424,2 εκατ. ευρώ
Η ομάδα του Λίβερπουλ σημείωσε ρεκόρ εσόδων την περασμένη σεζόν εξαιτίας ενός μεγάλου τηλεοπτικού συμβολαίου. Σύμφωνα με την Deloitte το οικονομικό της μέλλον αναμένεται ακόμη πιο λαμπρό.

8. CHELSEA FC

428 εκατ. ευρώ
Τα έσοδα της περασμένης σεζόν παρέμειναν σταθερά. Μια νέα χορηγία από την εταιρεία ποτών Carabao ανέβασε τα εμπορικά έσοδα της ομάδας κατά 139,8 εκατ. λίρες.

7. PARIS SAINT-GERMAIN

486,2 εκατ. ευρώ
Μπορεί να έχασε τον τίτλο την περασμένη σεζόν, όμως η γαλλική ομάδα παραμένει μια οικονομική υπερδύναμη η οποία εκμεταλλεύεται την τεράστια επένδυση για την απόκτηση του Neymar έναντι 200 εκατ. λιρών.

6. ARSENAL

487,6 εκατ. ευρώ
Τα συνολικά έσοδα της περασμένης σεζόν έσπασαν το προηγούμενο ρεκόρ της ομάδας. Στο γήπεδο, οι Κανονιέρηδες κέρδισαν το τρίτο κύπελλο Αγγλίας τα τέσσερα τελευταία χρόνια, όμως έχασαν το «τρένο» του φετινού Champions League. Κάτι το οποίο αναμένεται να έχει αντίκτυπο στα φετινά έσοδα.

5. MANCHESTER CITY

527,7 εκατ. ευρώ
Η City δείχνει σημάδια διαρκούς αύξησης των οικονομικών της μεγεθών. Οι τηλεοπτικές και εμπορικές της συμφωνίες βελτιώνονται χρόνο με τον χρόνο, ενώ η παρουσία του Πεπ Γουαρδιόλα στον πάγκο της ομάδας έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο και υπόσχεται ακόμη περισσότερα κέρδη στο άμεσο μέλλον

4. BAYERN MUNICH

587,8 εκατ. ευρώ
Σύμφωνα με την Deloitte η ομάδα του Μονάχου πετυχαίνει «τα περισσότερα εμπορικά έσοδα από οποιαδήποτε ποδοσφαιρική ομάδα παγκοσμίως». Την περασμένη σεζόν τα εμπορικά έσοδα της ομάδας έφτασαν τις 295,1 εκατ. λίρες.

3. FC BARCELONA

648,3 εκατ. ευρώ
Η ομάδα της Βαρκελώνης έκανε ρεκόρ εσόδων την περασμένη σεζόν, όμως έχασε τη δεύτερη θέση σε αυτή τη λίστα. Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί πως οι 200 εκατ. λίρες που εισέπραξε για τη μεταγραφή του Neymar, δεν έχουν υπολογιστεί.

2. REAL MADRID

674,6 εκατ. ευρώ
Η ομάδα της Μαδρίτης ξεπέρασε την Barcelona κυρίως εξαιτίας της αύξησης των εμπορικών της εσόδων κατά 33,32 εκατ. λίρες. Στο γήπεδο, κατάφερε να κατακτήσει για δεύτερη σερί χρονιά το Champions League.
1. MANCHESTER UNITED
676,3 εκατ. ευρώ
Η United βρέθηκε στην κορυφή της λίστας αυτής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και 10η συνολικά από τότε που ξεκίνησε να καταρτίζεται. Οι 12 χορηγίες και οι βελτιωμένες τηλεοπτικές συμφωνίες έφεραν αύξηση των συνολικών της εσόδων από τις 515,3 εκατ. λίρες στις 581,2 εκατ. λίρες. Όμως, κατά την Deloitte, ρόλο-κλειδί έπαιξε η κατάκτηση του περσινού Europa League στον τελικό της Στοκχόλμης.
Και όμως, δεν είναι οι πιό ακριβές ομάδες του αθλητισμού αφού το Αμερικάνικο football έχει ομάδες που αξίζουν όσο ο προυπολογισμός μερικών κρατών!  Όπως τους Dallas Cowboys, New England Patriots, New York Giants και άλλες ενώ από το baseball οι Νew Υορκ Yankees, Boston Red Sox κοστίζουν 4,6 δις και 3,8 δις δολάρια!
Και κάτι άλλο, η ομάδα baseball RED SOX της Βοστώνης ετησίως "δημιουργεί" μία τεράστεια οικονομία από, εισιτήρια, φανέλες, σημαίες, κασκώλ, πετσέτες, καπέλα, φαγητά, ποτά, άλλα μπιχλιμπίδια και από τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα, μεταδόσεις των αγώνων... το ασύλληπτο ποσό των 7,3 δις δολάρια.  
Άντε τώρα να μιλήσουμε για ομάδες στην Ελλάδα που σε πρώτη κατηγορία πρωτάθλημα κόβουν 500 εισιτήρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου