Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Γιούνκερ: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου

Παρασκευή, 27 Απριλίου, 2018«Χαίρομαι που επιστρέφω στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι είναι η δεύτερη μου πατρίδα και παρατήρησα με πολλή μεγάλη συμπάθεια τη διαδρομή του ελληνικού λαού. Ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα παρέμεινα πιστός στον ελληνικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.
Παράλληλα τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι για μένα μια ουδέτερη χώρα εδώ γεννήθηκε άλλωστε η ίδια η ιδέα της δημοκρατίας. Εδώ εξελίχθηκε η ευρωπαϊκή σκέψη. Επομένως η Ελλάδα σφυρυλάτησε τη μοίρα της Ευρώπης περισσότερο από άλλες χώρες. Επομένως ούτε για μια στιγμή δεν διανοήθηκα ότι θα έβγαινε η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ».
Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον Ζ.Κ. Γιούνκερ για τη στήριξή του στην Ελλάδα.
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αναγνωρίζει την καθοριστική συμβολή σας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, και μάλιστα μέσα από μία πολύ κρίσιμη συγκυρία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες στο Προεδρικό Μέγαρο.
Και συνέχισε λέγοντας: «η συμβολή σας αποδεικνύει το μέγεθος της προσωπικότητάς σας ως μεγάλου ευρωπαίου ηγέτη. Υπερασπιζόμενος την Ελλάδα υπερασπιστήκατε στην ουσία τη συνοχή της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα δεν διανοείται την πορεία της εκτός Ε.Ε. και Ευρωζώνης αλλά και η Ε.Ε. έχει ανάγκη από την Ελλάδα ως λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού και της ευρωπαϊκής δημοκρατίας».
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου