Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Κυριακή, 29 Απριλίου 2018

Όλοι οι γαλανομάτες έχουν τον ίδιο πρόγονο

Κυριακή, 29 Απριλίου, 2018

Τι κοινό έχουν μεταξύ τους όλοι όσοι έχουν μπλε μάτια; Σύμφωνα με Δανούς επιστήμονες όλοι οι γαλανομάτες έχουν κοινό πρόγονο.
«Αρχικά είχαμε όλοι σκούρα καστανά μάτια μέχρι τη στιγμή που στη Βόρεια Ευρώπη εμφανίσθηκε μια μετάλλαξη σε ένα γονίδιο γνωστό ως ΟCΑ2», λέει ο επικεφαλής της έρευνας, Άιμπεργκ. Η μετάλλαξη αυτού του γονιδίου διατάραξε την παραγωγή της μελανίνης στην ίριδα και έτσι το χρώμα των ματιών κατέληξε να μετατραπεί σε μπλε.
Με άλλα λόγια, η παραλλαγή στα χρώματα των ματιών από τα καστανά εξηγείται από την ποσότητα της μελανίνης στην ίριδα. Οι άνθρωποι δηλαδή με μπλε μάτια έχουν μια μικρή παραλλαγή της μελανίνης στα δικά τους.
Αυτό δείχνει ότι η μετάλλαξη προέρχεται από ένα και μόνο πρόσωπο, σύμφωνα με τη μελέτη του καθηγητή Χανς Άιμπεργκ στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.
Έτσι, το συμπέρασμα είναι ένα: Όλοι οι γαλανομάτες – είτε ξανθοί, είτε μελαχρινοί, είτε πεθαμένοι, είτε ζώντες, είτε γυναίκες, είτε άνδρες – έχουν καταγωγή από έναν άνθρωπο που έζησε πριν από περίπου 6.000 με 10.000 χρόνια και ευθύνεται για αυτήν την μετάλλαξη και αυτό το αξιοθαύμαστο χαρακτηριστικό προσώπου!
Πηγή: newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου