Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Όλοι οι γαλανομάτες έχουν τον ίδιο πρόγονο

Κυριακή, 29 Απριλίου, 2018

Τι κοινό έχουν μεταξύ τους όλοι όσοι έχουν μπλε μάτια; Σύμφωνα με Δανούς επιστήμονες όλοι οι γαλανομάτες έχουν κοινό πρόγονο.
«Αρχικά είχαμε όλοι σκούρα καστανά μάτια μέχρι τη στιγμή που στη Βόρεια Ευρώπη εμφανίσθηκε μια μετάλλαξη σε ένα γονίδιο γνωστό ως ΟCΑ2», λέει ο επικεφαλής της έρευνας, Άιμπεργκ. Η μετάλλαξη αυτού του γονιδίου διατάραξε την παραγωγή της μελανίνης στην ίριδα και έτσι το χρώμα των ματιών κατέληξε να μετατραπεί σε μπλε.
Με άλλα λόγια, η παραλλαγή στα χρώματα των ματιών από τα καστανά εξηγείται από την ποσότητα της μελανίνης στην ίριδα. Οι άνθρωποι δηλαδή με μπλε μάτια έχουν μια μικρή παραλλαγή της μελανίνης στα δικά τους.
Αυτό δείχνει ότι η μετάλλαξη προέρχεται από ένα και μόνο πρόσωπο, σύμφωνα με τη μελέτη του καθηγητή Χανς Άιμπεργκ στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.
Έτσι, το συμπέρασμα είναι ένα: Όλοι οι γαλανομάτες – είτε ξανθοί, είτε μελαχρινοί, είτε πεθαμένοι, είτε ζώντες, είτε γυναίκες, είτε άνδρες – έχουν καταγωγή από έναν άνθρωπο που έζησε πριν από περίπου 6.000 με 10.000 χρόνια και ευθύνεται για αυτήν την μετάλλαξη και αυτό το αξιοθαύμαστο χαρακτηριστικό προσώπου!
Πηγή: newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου