Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

Βραδιά των Φώτων που ένωσε τις διάφορες εθνικότητες στο Lowell

Δευτέρα, 30 Απριλίου, 2018
Προχθές, το Σάββατο, έγινε "Η Βραδιά των Φώτων" όπου χιλιάδες κάτοικοι του Lowell συναντήθηκαν γύρο από το κανάλι που χωρίζει τον πρώτο ορθόδοξο ναό των ΗΠΑ (Αγία Τριάδα) και τον πρώτο καθολικό ναό του Αγίου Πατρικίου (Saint Patrick).
Ο καιρός ήταν χαρά θεού, ότι έπρεπε για την υπαίθρια εκδήλωση.
Χιλιάδες άσπρες σακούλες (καραβάκια) με ένα φως η κάθε μία τοποθετήθηκαν μέσα στο νερό του καναλιού Suffolk που χωρίζει τις δύο ιστορικές κοινότητες των Ιρλανδών και των Ελλήνων.
Μία πλωτή εξέδρα ήταν η αφετηρία για το ταξίδι των μικρών βαρκούλων οι οποίες πάνω τους είχαν χαραγμένα μηνύματα αγάπης από τους αποστολείς τους.
Η Ελληνική κοινότητα είχε το δικό της περίπτερο και έδωσαν το παρόν πολλοί ελληνικής καταγωγής.
Από τη πλωτή εξέδρα τοποθετούσαν τις χιλιάδες βαρκούλες μέσα στο κανάλι που ήταν η κινητήριος δύναμη για την πόλη αφού από αυτό το νερό λουρουργούσαν τα μεγάλα εργοστάσια (νερόμυλοι).Χιλιάδες βαρκούλες με τα φωτάκια αναμένα περιμένουν τη σειρά τους στα τραπέζια για να ριχτούν στο νερό.  Στο βάθος ο ιερός ναός της Αγίας Τριάδας
www.paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου