Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Βραδιά των Φώτων που ένωσε τις διάφορες εθνικότητες στο Lowell

Δευτέρα, 30 Απριλίου, 2018
Προχθές, το Σάββατο, έγινε "Η Βραδιά των Φώτων" όπου χιλιάδες κάτοικοι του Lowell συναντήθηκαν γύρο από το κανάλι που χωρίζει τον πρώτο ορθόδοξο ναό των ΗΠΑ (Αγία Τριάδα) και τον πρώτο καθολικό ναό του Αγίου Πατρικίου (Saint Patrick).
Ο καιρός ήταν χαρά θεού, ότι έπρεπε για την υπαίθρια εκδήλωση.
Χιλιάδες άσπρες σακούλες (καραβάκια) με ένα φως η κάθε μία τοποθετήθηκαν μέσα στο νερό του καναλιού Suffolk που χωρίζει τις δύο ιστορικές κοινότητες των Ιρλανδών και των Ελλήνων.
Μία πλωτή εξέδρα ήταν η αφετηρία για το ταξίδι των μικρών βαρκούλων οι οποίες πάνω τους είχαν χαραγμένα μηνύματα αγάπης από τους αποστολείς τους.
Η Ελληνική κοινότητα είχε το δικό της περίπτερο και έδωσαν το παρόν πολλοί ελληνικής καταγωγής.
Από τη πλωτή εξέδρα τοποθετούσαν τις χιλιάδες βαρκούλες μέσα στο κανάλι που ήταν η κινητήριος δύναμη για την πόλη αφού από αυτό το νερό λουρουργούσαν τα μεγάλα εργοστάσια (νερόμυλοι).



Χιλιάδες βαρκούλες με τα φωτάκια αναμένα περιμένουν τη σειρά τους στα τραπέζια για να ριχτούν στο νερό.  Στο βάθος ο ιερός ναός της Αγίας Τριάδας
www.paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου