Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Απριλίου 2018


Ο Απρίλιος φεύγει και το λιμάνι του Κατακόλου χθες υποδέχθηκε 3 κρουαζιερόπλοια ή για την ακρίβεια… δυόμιση! Στην προβλήτα του λιμανιού «έδεσαν» τα δυο εντυπωσιακά Costa Luminosaκαι Konigsdam που μετέφεραν 5 χιλιάδες επιβάτες περίπου καθώς και το… μικρότερο Serenissima, οι επιβάτες του οποίου όμως ήταν υψηλότερου εισοδηματικού επίπεδου.
Οι επιβάτες των πλοίων που επέλεξαν να κατέβουν από αυτά έδωσαν «πνοή» στην Αγορά του Κατακόλου και της Αρχαίας Ολυμπίας που –ως είθισται- αποτελεί και τον πρώτο τους προορισμό.
Για τους χθεσινούς «επισκέπτες» του λιμανιού αλλά και τις εκτιμήσεις του για το υπόλοιπο στης σεζόν που ξεκινά επίσημα την 1η Μαΐου μίλησε στην ΠΑΤΡΙΣ ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Σάκης Αντωνόπουλος που δήλωσε ότι: «Σήμερα (σ.σ. χθες) υποδεχθήκαμε το Costa Luminosa με 2.700 περίπου επιβάτες, το Konigsdam με 2.300 και το πιο μικρό Serenissima με  70 επιβάτες, υψηλού, όμως, εισοδηματικού επιπέδου. Ο Απρίλιος έκλεισε με θετικό τρόπο ενώ και ο Μάιος αναμένουμε να εξελιχθεί θετικά αφού αναμένουμε 17 αφίξεις. Ένας καλός αριθμός για το λιμάνι μας αφού επίσημα η σεζόν ξεκινά την 1η Μαΐου. Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα παρά τις μειώσεις που έχουμε αφού σε άλλα λιμάνια η πτώση στις αφίξεις είναι πολύ μεγαλύτερη και ειδικά στο Αιγαίο. Επαναλαμβάνω ότι το πρόβλημα με την Τουρκία μας έχει επηρεάσει πάρα πολύ και ελπίζω να λυθεί σύντομα γιατί όταν τα πλοία θα ξεκινήσουν πάλι να πηγαίνουν σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη θα περνούν και από τα δικά μας τα λιμάνια. Μια εταιρεία που πουλάει 7ήμερα και 10ήμερα ταξίδια δεν μπορεί να πηγαίνει τους πελάτες της μόνο σε μια χώρα. Χρειάζεται και μια δεύτερη και ίσως και μια Τρίτη. Αυτή τη στιγμή οι εταιρείες περιορίζονται στην Δαλματία και την Ελλάδα και αντιλαμβάνεστε ότι είναι φυσικό να έχουν στρέψει τα δρομολόγια τους προς την Δυτική Μεσόγειο και όχι προς την Ανατολική. Είμαστε επίσης ευχαριστημένοι που η εταιρεία MSC ενέταξε και πάλι το Κατάκολο στα δρομολόγια της από φέτος».
Αισιοδοξία για το 2019…
«Για το 2019 αισιοδοξούμε ακόμα περισσότερο. Αυτό γιατί ανοίγει η Τυνησία που ήταν κλειστή για την κρουαζιέρα τα τελευταία χρόνια λόγω των τραγικών γεγονότων που είχαν συμβεί εκεί. Ανοίγει η Τυνησία και το Μαρόκο κάτι που αναμένεται να επιφέρει στο λιμάνι του Κατακόλου περισσότερη κίνηση αφού βρίσκεται πάνω στην ρότα των καραβιών. Του χρόνου επίσης περιμένουμε και περισσότερα Αμερικάνικα κρουαζιερόπλοια γεγονός για το οποίο θα μπορούμε να πούμε περισσότερα στο μέλλον όταν και θα διαθέτουμε περισσότερα στοιχεία».
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου