Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

Πεδίο μάχης η Μυτιλήνη: Νύχτα συγκρούσεων με πρόσφυγες κι αστυνομία

Πρωτοφανείς σκηνές

Πεδίο μάχης η Μυτιλήνη: Νύχτα συγκρούσεων με πρόσφυγες κι αστυνομία (βίντεο)
Στην περιοχή εκτυλίσσονται σκηνές που δεν έχει ξαναζήσει η πόλη τα τελευταία χρόνια. Μεγάλη ομάδα πολιτών επιτίθεται σε ομάδα μεταναστών προσφύγων, κυρίως από το Αφγανιστάν που για πέμπτη μέρα έχει καταλάβει την πλατεία Σαπφούς.
Μάχες στήθος με στήθος βρίσκονται σε εξέλιξη στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης ανάμεσα σε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και οργανωμένες ομάδες ακροδεξιών, που προσπαθούν ν’ απομακρύνουν από την πλατεία τους συγκεντρωμένους μετανάστες και πρόσφυγες.

Φωτιές έχουν ανάψει σ’ όλο το μήκος της προκυμαίας της Μυτιλήνης, καθώς αστυνομικές δυνάμεις απωθούν επιτιθέμενες ομάδες ακροδεξιών με τη χρήση χημικών.

Οι τελευταίοι αντεπιτίθενται με κάδους απορριμμάτων στους οποίους έχουν βάλει φωτιά, ενώ οι πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν στον χώρο της πλατείας.

Μετά την επέμβαση της αστυνομίας, απωθήθηκαν οι ομάδες των ακροδεξιών, οι οποίες όμως ανασυντάσσονται στους γύρω δρόμους και αντεπιτίθενται.

Μαρτυρίες και μηνύματα πολιτών στο Twitter κάνουν λόγο αρκετούς τραυματίες, κυρίως πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν ν’ απομακρύνονται από την πλατεία τα γυναικόπαιδα για λόγους προφύλαξης.

At least 3 women injured from Golden Dawn, Patriotic movement of and other far right groups. Stones and tear gas used. Ariel Ricker, the lawyer from @AdvocatesAbroad , among those attacked. Refugees protected their families silently.
Το βράδυ στην πλατεία Σαπφούς έσπευσε και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Νωρίτερα, επιχείρησαν συνεχείς επιθέσεις με βεγγαλικά και κροτίδες εναντίον των μεταναστών και προσφύγων, που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην πλατεία Σαπφούς. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας χρήση σπρέι πιπεριού.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, περικυκλωμένοι στην άλλη μεριά της πλατείας από αστυνομικές δυνάμεις, απαντούσαν με συνθήματα. 

Σκηνές που δεν έχει ξαναζήσει η πόλη τα τελευταία χρόνια εξελίσσονται στην πλατεία Σαπφούς. Μεγάλη ομάδα πολιτών με κυρίαρχα στελέχη του ακροδεξιού χώρου επιτίθενται σε ομάδα προσφύγων, κυρίως από το Αφγανιστάν που για πέμπτη μέρα έχει καταλάβει την πλατεία Σαπφούς.

Οι μετανάστες που πλέον είναι στην πλατεία περισσότεροι από τις άλλες μέρες, αφού σε ενίσχυση των όσων βρισκόταν εκεί κατέβηκαν και άλλοι από τον καταυλισμό της Μόριας, σχημάτισαν τριπλές κυκλικές ανθρώπινες αλυσίδες προκειμένου να αμυνθούν, ενώ έβαλαν στο κέντρο τους γυναίκες και παιδιά που συμμετέχουν στην κινητοποίηση. 


Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας παρατάχθηκαν μεταξύ των πολιτών και των μεταναστών, ενώ μια ακόμα διμοιρία των ΜΑΤ περικύκλωσε τους μετανάστες. Σε ενίσχυση των τελευταίων έσπευσαν και πολίτες του αριστερού και του αντεξουσιαστικού χώρου καθώς και ομάδα αλληλέγγυων.

Οι επιτιθέμενοι πολίτες πετάνε μπουκάλια νερό προς τη μεριά των προσφύγων και κατά διαστήματα επιχειρούν να διασπάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις και να φτάσουν στους πρόσφυγες. Μάλιστα για να αντιμετωπιστούν κάποια στιγμή χρησιμοποιήθηκαν και χημικά εκτός της συνήθους μεθόδου της απώθησης που χρησιμοποιεί η Αστυνομία. Σημειώνεται ότι κάποια στιγμή από μεριάς των συγκεντρωμένων πολιτών πετάχτηκε προς τους μετανάστες και μια ναυτική φωτοβολία, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει τραυματισμούς ή φωτιά, αφού ένας πρόσφυγας με ψυχραιμία την άρπαξε και την πέταξε στη θάλασσα.

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες απαιτούν την άμεση εκκένωση της πλατείας, ενώ οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αρνούνται να αποχωρήσουν αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματά τους, που έχουν να κάνουν με την εξέταση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει και τον απεγκλωβισμό τους από το νησί.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι όλα ξεκίνησαν περίπου στις 8 το βράδυ αμέσως μετά την καθιερωμένη από στρατιωτικό άγημα υποστολή της σημαίας σε παρακείμενο στην πλατείας Σαπφούς χώρο. Εκεί είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πολιτών ως ένδειξη συμπαράστασης στους κρατούμενους στις τουρκικές φυλακές Έλληνες στρατιωτικούς. Αμέσως μετά το τέλος της τελετής η μεγάλη πλειοψηφία των συγκεντρωμένων αποχώρησε και περίπου 200 άτομα κινήθηκαν προς την πλατεία προκειμένου να απαιτήσουν την εκκένωση της από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου