Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 23 Απριλίου, 2018

FT: Η ΕΕ θα διοχετεύσει πόρους από χώρες της αν. Ευρώπης σε Ελλάδα-Ισπανία. Οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν να μεταφέρουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την κεντρική και ανατολική Ευρώπη, διοχετεύοντας τους πόρους από χώρες όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Τσεχία σε εκείνες που επλήγησαν σκληρά από τη χρηματοπιστωτική κρίση, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times.
  • Ξεκίνησε η απεργία στη ΔΕΗ, πού κατέβηκαν οι διακόπτες. Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα 23 Απριλίου ξεκίνησαν οι 48ωρες, επαναλαμβανόμενες απεργίες πού έχει προκηρύξει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των απεργών να εστιάζεται στους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς της Δυτικής Μακεδονίας..
  • Δυτική Μακεδονία: Κατά της πώλησης λιγνιτικών μονάδων. Την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που προβλέπει την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Φλώρινα και τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας ζητά με απόφασή του το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, που συνεδρίασε εκτάκτως μετά από συλλογικό αίτημα των συμβούλων της αντιπολίτευσης..
  • Σπίρτζης: Ολοκλήρωση της διάνοιξης των σηράγγων του μετρό Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο. Μέσα στον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη των σηράγγων του μετρό της Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την άφιξη του δεύτερου μετροπόντικα Φρίξου στον σταθμό «Νομαρχία» της επέκτασης προς την Καλαμαριά. «Το μετρό της Θεσσαλονίκης πλέον τελειώνει με την επέκτασή του ευτυχώς, και θα είμαστε πολύ […].
  • FT: Η ΕΕ θα ενισχύσει Ελλάδα και Ισπανία αντί χωρών της Αν.Ευρώπης. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές αναμένεται ότι θα αποτελέσουν ένα από τα πιο επίμαχα μέρη του σχεδίου προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2021-2027.
  • Ιωάννινα: 1 κιλό κοκαΐνης σε ψυγείο αλβανικού λεωφορείου. Κατάφερε να διαφύγει ο οδηγός, ο οποίος πρόλαβε και πέρασε τα σύνορα της Αλβανίας.

Κόσμος

  • Στους 60 ανήλθαν οι νεκροί από το μακελειό στο Αφγανιστάν. Σχεδόν 60 πολίτες, σιίτες στην πλειονότητά τους, σκοτώθηκαν και άλλοι περίπου 120 τραυματίστηκαν το πρωί της Κυριακής στην Καμπούλ από την επίθεση βομβιστή-καμικάζι, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ)..
  • Ρωσία, Ιράν και Βόρεια Κορέα στο μενού του G7. Οι υπουργοί Εξωτερικών των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7) συναντώνται στο Τορόντο του Καναδά προκειμένου να συζητήσουν πώς θα διατηρήσουν τις πιέσεις στη Ρωσία, ωστόσο στην ατζέντα δεν περιλαμβάνεται το θέμα της επιβολής πρόσθετων κυρώσεων..
  • Οργή στην Καμπούλ: Οχημα ξένων δυνάμεων συνέθλιψε μαθήτρια. Αφγανή μαθήτρια έχασε τη ζωή της την Κυριακή σε τροχαίο δυστύχημα κοντά στην Καμπούλ, όταν, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, την συνέθλιψε όχημα των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης..
  • Λιβύη: Έντεκα μετανάστες πνίγηκαν στη Μεσόγειο. Στην πρώτη επιχείρηση, πλωτό του λιμενικού «διέσωσε 83 μετανάστες και ανέσυρε 11 πτώματα» σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της πόλης Σαμπράτα.
  • Αφγανιστάν: Νέο αιματοκύλισμα του ΙΚ με επίθεση καμικάζι. Σε κέντρο καταγραφής ψηφοφόρων στην Καμπούλ.

Οικονομία

  • Αυστηρότερο πλαίσιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς υιοθετεί το ΔΝΤ. Οι αυστηρότεροι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από την 1η Ιουλίου λέει το ΔΝΤ που παραδέχεται ότι στο παρελθόν δεν μιλούσε με σαφήνεια για το πρόβλημα της διαφθοράς.
  • Handelsblatt: Οι ελληνικές τράπεζες περνούν το stress test της ΕΚΤ. «Αυτό δεν είναι μόνο καλά νέα για τις ελληνικές τράπεζες και τους μετόχους τους, αλλά και ένα σημαντικό βήμα προς την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα βοήθειας» σημειώνει με έμφαση η Handelsblatt.
  • Οριστική εξαίρεση της Ευρώπης από τους δασμούς των ΗΠΑ ζητά ο Μακρόν. «Αν κάνουμε πόλεμο με όλον τον κόσμο, εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, εμπορικό πόλεμο με την Ευρώπη, πόλεμο με τη Συρία, πόλεμο με το Ιράν, αυτό το πράγμα δεν λειτουργεί» είπε ο Μακρόν πριν την επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ και πρόσθεσε: «Είμαστε σύμμαχοι»..
  • Ψηφίστηκαν 250 φορονομοσχέδια σε 43 χρόνια τονίζει ο ΣΕΒ μιλώντας για επενδύσεις. Η εργαλειοθήκη του ΣΕΒ για την επιτάχυνση των παραγωγικών επενδύσεων θα παρουσιαστεί στο Επενδυτικό Συνέδριο «Σχεδιάζουμε το μέλλον με επενδύσεις».
  • Χρηματοδότηση, καινοτομία και εξωστρέφεια τα «κλειδιά» για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Τα προβλήματα της χρηματοδότησης, αλλά και η σημασία της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στην ανάπτυξη της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης, αναδείχθηκαν στο 4ο συνέδριο της ΕΣΕΕ).

Αθλητισμός

  • Ο Σαλάχ παίκτης της χρονιάς στην Αγγλία [Εικόνες & Βίντεο]. Ακόμα μια διάκριση για τον Αιγύπτιο, ο οποίος έχει μετατραπεί στον σούπερ σταρ της Λίβερπουλ.
  • Γιατί; Γιατί, έτσι!. Προφανώς και θα υπάρχει πάντα κάποιος να φέρνει πιο κοντά τους δύο αφεντάδες και τους υπηρέτες τους σε αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός, και η εξόντωση του..
  • Κόλλησε στο 0-0 με την Μπέτις η Ατλέτικο Μαδρίτης. Μακριά από τη νίκη σε δεύτερο σερί ματς έμεινε η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Μπέτις στο «Wanda Metropolitano»..
  • Η Νάπολι ξέρανε τη Γιουβέντους στο 90′ και έβαλε φωτιά στην κορυφή. Με γκολ του Κουλιμπαλί στο 90', η Νάπολι άλωσε το Τορίνο επικρατώντας με 1-0 της Γιουβέντους και μείωσε τη διαφορά τους στον έναν βαθμό, βάζοντας φωτιά στο Καμπιονάτο.
  • Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ μπήκε για να παίξει και αυτοί το διέκοψαν, Μάο-Μάο». Ο Δημήτρης Μελισσανίδης  χαρούμενος μετά τη νίκη της ΑΕΚ, τόνισε πως η ομάδα του άξιζε το πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε και στις δικαστικές εκκρεμότητες με αιχμηρές ατάκες προς τον ΠΑΟΚ. «Μετά 24 χρόνια το αξίζαμε. Η ομάδα το άξιζε και είναι απόλυτα δίκαιο αυτό που έγινε. Να μην αμφιβάλλει κανείς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, ίσως περιμέναμε να […].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου