Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

«Δεν παίρνουμε εντολές από κανέναν» απαντούν οι Τούρκοι στον Γιούνκερ

Που ζήτησε την απελευθέρωση του δύο Ελλήνων στρατιωτικών

«Δεν παίρνουμε εντολές από κανέναν» απαντούν οι Τούρκοι στον Γιούνκερ«Η τουρκική Δικαιοσύνη δεν παίρνει εντολές από κανέναν», ήταν η άμεση απάντηση - σύμφωνα με τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - του υπουργείου Δικαιοσύνης της χώρας στην προτροπή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από το βήμα της Ελληνικής Βουλής, να απελευθερωθούν άμεσα οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί.

Το τουρκικό dirilispostasi.com αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Γιούνκερ, επικεφαλής της Κομισιόν, ζήτησε την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν λόγω παραβίασης των συνόρων. Το αίτημα του Γιούνκερ απαντήθηκε άμεσα από τον υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Αμπντουλχαμίντ Γκιουλ που στην δήλωσή του τόνισε: «Κανείς δεν μπορεί να δίνει εντολές στην τουρκική Δικαιοσύνη»».
Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε δηλώσει από την Βουλή: «Η Ελλάδα έκανε πολλά για να τηρήσει τη συμφωνία μας με την Τουρκία. Γνωρίζω πως αυτό είναι δύσκολο, ιδίως σε μία στιγμή που η Τουρκία συνεχίζει να πράττει πράγματα παράνομα στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου» ανέφερε ο κ. Γιούνκερ και πρόσθεσε πως στην πρόσφατη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημάνθηκε στην Τουρκία ότι πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας και ότι έχει υποχρέωση να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της με όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου. «Μην ξεχνάμε και τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι παραμένουν φυλακισμένοι στην Τουρκία. Δεν μπορούν να λένε ότι η παρουσία δύο Ελλήνων στρατιωτών αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας. Πρέπει οπωσδήποτε αυτοί οι δύο Έλληνες να απελευθερωθούν» τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου