Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Ηλείας – Ο Κ. Νικολούτσος θα έχει αντίπαλο τον Γ. Μαραγκό


Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2017

Με τρεις «κλειδωμένες» υποψηφιότητες συνεχίζονται οι διεργασίες στον επιχειρηματικό κόσμο της Ηλείας ενόψει των εκλογών στο Επιμελητήριο Ηλείας το διήμερο 16-17 Δεκεμβρίου. Παρότι απέχουμε τρεις μήνες από το στήσιμο της κάλπης, οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, προκειμένου να διαμορφωθούν τα σχήματα που θα διεκδικήσουν την ψήφο των επιχειρήσεων του νομού.

Ο νυν πρόεδρος Κώστας Νικολούτσος θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του Επιμελητηρίου Ηλείας, έχοντας συσπειρώσει σημαντικό τμήμα της εκλογικής δεξαμενής γύρω του. Η ομάδα στελεχών που τον υποστηρίζει, παραμένει περίπου η ίδια με μικροαλλαγές, αφού ο Άγγελος Μπράτης και ο Νίκος Παναγιωτακόπουλος δεν θα συμμετάσχουν λόγω συνταξιοδότησης, ωστόσο παραμένουν υποστηρικτές της διοίκησης.
Έτερος υποψήφιος θα είναι ο Γιώργος Μαραγκός, γ.γ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Μαραγκός έχει ξεκινήσει τις επαφές του εδώ και αρκετό καιρό σε όλο τον νομό με στόχο να είναι έτοιμος να καταθέσει την υποψηφιότητά του το φθινόπωρο.
Στις εκλογές θα συμμετέχει και συνδυασμός που πρόσκειται ιδεολογικά στο ΚΚΕ, ωστόσο ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ο επικεφαλής της παράταξης.
Από την πλευρά της παράταξης του Πέτρου Παπαδάτου, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο ΔΣ του Επιμελητηρίου Ηλείας, παρότι διέρρεε κλίμα αποστασιοποίησης, ο ίδιος ο κ. Παπαδάτος τόνισε στην εφ.  «Πατρίς» ότι παραμένει ενεργός και ότι αυτήν την περίοδο η παράταξη είναι σε συζητήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Οι πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» δείχνουν, πάντως, ότι οι πιθανότητες τη δεδομένη στιγμή είναι 60-40 να μην είναι ξανά υποψήφιος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ορισμένα από τα στελέχη της παράταξής του, προερχόμενα από τη νότια Ηλεία, έχουν προσεγγιστεί από την παράταξη Νικολούτσου, ωστόσο έχουν επισημάνει ότι θα απαντήσουν αφού ξεκαθαριστεί το τοπίο στην παράταξή τους.
Τι θα κάνουν Αγγελόπουλος & Σκορδαλής
Ο πρόεδρος της ΟΕΣΗ, Θανάσης Σκορδαλής, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα είναι υποψήφιος ξανά. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», ο κ. Σκορδαλής κλίνει προς την παράταξη Νικολούτσου και δεν αποκλείεται να συμμετάσχουν αρκετά από τα στελέχη του στον συνδυασμό του νυν προέδρου.
Όσον αφορά τους προέδρους των εμπορικών συλλόγων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει συζητήσεις και, με βάση τα ως τώρα δεδομένα, οι περισσότεροι είναι πιο κοντά στην παράταξη Νικολούτσου. Υπάρχει πάντως και εμπορικός σύλλογος όπου ο πρόεδρος με τον γενικό γραμματέα θα είναι μάλλον σε αντίπαλα «στρατόπεδα»!
Σχετικά με τον επί δύο δεκαετίες πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας, Άγγελο Αγγελόπουλο, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι δεν θα έχει ενεργό εμπλοκή. Έγκυρες πηγές ανέφεραν στην εφ. «Πατρίς» ότι ο Σπήλιος Αγγελόπουλος, γιος του πρώην προέδρου, βολιδοσκοπήθηκε για να είναι υποψήφιος και από τις δύο πλευρές, όμως αρνήθηκε ευγενικά.
Ο κ. Άγγελος Αγγελόπουλος τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ότι δεν θα έχει καμία εμπλοκή ή συμμετοχή, ωστόσο δεν πρέπει να παραγνωριστούν οι καλές σχέσεις του  με κορυφαία στελέχη της νυν διοίκησης. Μάλιστα, σε συζητήσεις του με επαγγελματίες του Πύργου πρόσφατα, φέρεται να είπε με νόημα ότι η ηθική του συγκρότηση δεν του επιτρέπει να πάει απέναντι σε στελέχη με τα οποία συνεργάστηκε ο ίδιος ως πρόεδρος επί 20 χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 16-17 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο «ΙΟΝΙΟΝ» και υποψηφιότητες κατατίθενται μέχρι και 40 ημέρες πριν.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου