Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Ενορίτες του Αγίου Αθανασίου Αρλιγκτον Μασαχουσέτης διαδήλωσαν στη Σχολή


Του Θεόδωρου Καλμούκου 



Οι διαδηλωτές ενορίτες του Αγίου Αθανασίου Αρλιγκτον Μασαχουσέτης επί της οδού Goddard απέναντι από την είσοδο της Σχολής. Διακρίνεται ο αστυνομικός με πολιτική περιβολή ρυθμίζοντας της κυκλοφορία. Φωτογραφία "Ε.Κ." Θεόδωρος Καλμούκος
ΒΟΣΤΩΝΗ.- Εβδομήντα και πλέον ενορίτες της κοινότητας του Αγίου Αθανασίου του Άρλινγκτον Μασαχουσέτης διοργάνωσαν ειρηνική διαδήλωση το εσπέρας της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου στην πανηγυρίζουσα Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού υπέρ του π. Νικολάου Καστανά και εναντίον του Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθοδίου. Ανάμεσα τους ήταν και μέλη του κοινοτικού συμβουλίου. Ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος στις 27 Ιουλίου απέπεμψε από την κοινότητα τον π. Καστανά έπειτα από 28 έτη ιερατείας, όπως έχει γράψει σε προηγούμενες εκδόσεις του ο «Εθνικός Κήρυξ».
Οι διαδηλωτές αρχικά είχαν παραταχτεί κατά μήκος της οδού Goddard απέναντι από την είσοδο της Σχολής κρατώντας πινακίδες στις οποίες αναγραφόταν «φέρετε πίσω τον π. Νικόλαο», ενώ εκατοντάδες οδηγοί αμερικανοί συμπολίτες μας τους χαιρετούσαν και τους κορνάριζαν σε ένδειξη συμπαράστασης. Κοντά τους στεκόταν με πολιτική περιβολή ανώτερος αξιωματούχους της Αστυνομίας του Μπρούκλαϊν υποδεικνύοντας στους οδηγούς να ελαττώνουν ταχύτητα. Ένας δεύτερος αστυνομικός επίσης με πολιτική περιβολή στεκόταν στην είσοδο του παρεκκλησίου της Σχολής όπου χοροστατούσε στον Εσπερινό ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος για την γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού κατά την οποία γιορτάζει η Σχολή τα ονομαστήρια της.


Ενορίτισες άτοιμες να φορέσουν τις μπλούζες με το σύνθημα “φέρετε πίσω τον π. Νικόλαο στον χώρο της Σχολής. Διακρίνεται η κυρία Μερόπη Καπετανάκη με την κόρη της Κορίνα
Φωτογραφία “Ε.Κ.” Θεόδωρος Καλμούκος

Έπειτα από αρκετή ώρα που στεκόταν επί της οδού Goddard ο διευθυντής των οικονομικών της Σχολής κ. Κέβιν Ντέριβαν τους προσκάλεσε να μπουν στον αύλειο χώρο της Σχολής στον κάτω χώρο στάθμευσης των οχημάτων, όπως και έγινε.
Ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος δεν παρουσιάσθηκε στον Εσπερινό της Σχολής. Ο μόνος ιεράρχης, πλην του Αρχιεπισκόπου ήταν ο Επίσκοπος Φιλομηλίου κ. Ηλίας, της Αλβανικής Ορθόδοξης Επισκοπής Αμερικής ο οποίος εδρεύει στη Βοστώνη.
Οι διαδηλωτές είχαν φέρει μαζί τους μπλούζες οι οποίες είχαν γραμμένο πάνω τους το σύνθημα «φέρετε πίσω τον π. Νικόλαο» τις οποίες προτίθεντο να τις φορέσουν και να εισέλθουν στον ναό της Σχολής κατά την Ακολουθία του Εσπερινού. Ωστόσο ο κ. Κέβιν Ντέριβαν τους υπέδειξε πως δεν θα τους επιτρεπόταν η είσοδος στο ναό εάν φορούσαν αυτές τις μπλούζες οπότε οι διαδηλωτές συμμορφώθηκαν αμέσως και τις έβγαλαν.



Νεαρή ομογενής μητέρα με το κοριτσάκι της ήταν ανάμεσα στους διαδηλωτές, στον περίβολο του ναού του Τιμίου Σταυρού.
Φωτογραφία “Ε.Κ.” Θεόδωρος Καλμούκος

Μετά το πέρας του Εσπερινού τρεις ενορίτες πλησίασαν τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο και του ζήτησαν να παρέμβει για να μην διαλυθεί η κοινότητα. Ο Σεβασμιότατος προσπάθησε να τους καθησυχάσει λέγοντας τους ότι γνωρίζει το θέμα και ότι θα το επιληφθεί.
Επίσης εκπρόσωποι Αμερικανικών Μέσων Ενημέρωσης ήταν παρόντες. Ο «Ε.Κ.» πληροφορήθηκε πως οι ενορίτες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις τους και θα ακολουθούν ομαδικώς τον Μητροπολίτη κ. Μεθόδιο όπου μεταβαίνει για να χοροστατήσει σε Εσπερινό ή τέλεση Λειτουργίας στις κοινότητες.
Πλειάδα ενοριτών διαδηλωτών έκαναν δηλώσεις στον «Ε.Κ.», πολλοί εξ’ αυτών έχουν οργισθεί πολύ και δεν πρόκειται να επιστρέψουν να εκκλησιασθούν στον Άγιο Αθανάσιο «εάν δεν αποκατασταθεί ο π. Καστανάς στη θέση του, μερικοί μάλιστα δήλωσαν ότι θα αλλάξουν και θρησκεία».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου