Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Τραμπ στα Ηνωμένα Έθνη: Θα καταστρέψουμε την Β.Κορέα εάν δεν κάνει πίσω

Κάνει λόγο για «κράτη παρίες» που αποτελούν απειλή «για τα υπόλοιπα κράτη και για τους ίδιους τους λαούς τους»


Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο αμερικανός πρόεδρος κατά την πρώτη του ομιλία στα Ηνωμένα Έθνη. Εξαίροντας το έργο της κυβέρνησής του δήλωσε ότι το χρηματιστήριο ακολουθεί ανοδική πορεία και η ανεργία έχει καταγράψει ιστορικό χαμηλό.

Εξαπολύοντας τα πυρά του προς την Β. Κορέα, με την οποία η ένταση κλιμακώνεται μετά και την εκτόξευση πυραύλου πάνω από την Ιαπωνία, σε πιο σκληρό ύφος δήλωσε: θα καταστρέψουμε πλήρως τη Βόρεια Κορέα εάν δεν κάνει πίσω.

Τα «κράτη παρίες» αποτελούν απειλή «για τα υπόλοιπα κράτη και για τους ίδιους τους λαούς τους» δήλωσε την Τρίτη ο Ντόναλντ Τραμπ ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου το ενδιαφέρον θα μονοπωλήσουν η κρίση με τη Βόρεια Κορέα και το μέλλον της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ομιλίας που εκφωνεί ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών, ο αμερικανός πρόεδρος έστειλα μήνυμα προς τους «εχθρούς των ΗΠΑ» ότι ο αμερικανικός στρατός «σύντομα θα είναι ισχυρότερος παρά ποτέ».

Ο Τραμπ καταφέρθηκε κατά της Πιονγκγιάνγκ, κάνοντας λόγο για ένα «διεστραμμένο καθεστώς» και προειδοποιώντας ότι «θα καταστρέψει πλήρως» τη Βόρεια Κορέα εάν δεν κάνει πίσω.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον επικεφαλής του αμερικανικού κράτους η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αποτελεί «όνειδος».


Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο αμερικανός πρόεδρος κατά την πρώτη του ομιλία στα Ηνωμένα Έθνη. Εξαίροντας το έργο της κυβέρνησής του δήλωσε ότι το χρηματιστήριο ακολουθεί ανοδική πορεία και η ανεργία έχει καταγράψει ιστορικό χαμηλό.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα και ενώπιον ξένων ηγετών δήλωσε ότι πρώτα στην ατζέντα του τοποθετεί θέματα που αφορούν στις ΗΠΑ. «Το ίδιο πρέπει να ακολουθήσουν και οι άλλες χώρες» δήλωσε συγκεκριμένα.

Τα σημεία κλειδιά της ομιλίας του αμερικανού προέδρου, όπως σχολιάζουν τα ξένα μέσα, είναι η αντικατάσταση της φράσης «ριζοσπαστική ισλαμιστική τρομοκρατία» με τη φράση «ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία», η αναφορά του στον Κιμ Γιονγκ Ουν με τον όρο Rocket Man και το μήνυμα που έστειλε στο ξεκίνημα της ομιλίας του και που αποτέλεσε σημαία της προεκλογικής του εκστρατείας: «Η Αμερική πάνω απ'όλα».

Εξαπολύοντας τα πυρά του προς την Πιονγκγιάνγκ, με την οποία η ένταση κλιμακώνεται μετά και την εκτόξευση πυραύλου πάνω από την Ιαπωνία, σε πιο σκληρό ύφος δήλωσε: «θα καταστρέψουμε πλήρως τη Βόρεια Κορέα εάν δεν κάνει πίσω».

Αναφερόμενος στο θέμα της τρομοκρατίας, που απασχόλησε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα την βρετανική πρωτεύουσα όταν 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους, επισήμανε ότι οι τρομοκράτες έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη και ότι εξαπλώνονται ανά τον κόσμο.

Ανέφερε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια αυτή αστάθεια ενισχύοντας τις στρατιωτικές δυνάμεις.

Για τη Βόρεια Κορέα

Κατά της Πιονγκγιάνγκ καταφέρθηκε ο Τραμπ κάνοντας λόγο για ένα «διεστραμμένο καθεστώς» και προειδοποιώντας ότι θα καταστρέψει πλήρως τη Βόρεια Κορέα εάν δεν κάνει πίσω.

Ένα ηχηρό μουρμουρητό ακούστηκε στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ όταν ο Τραμπ διατύπωσε την αυστηρότερη μέχρι τώρα προειδοποίησή του προς τη Βόρεια Κορέα.

Αν η Βόρεια Κορέα δεν υποχωρήσει, δήλωσε, «δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να καταστρέψουμε πλήρως τη Βόρεια Κορέα».

«Ο Rocket man βρίσκεται σε αποστολή αυτοκτονίας του ιδίου και του καθεστώτος του», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ κάλεσε τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να εργαστούν από κοινού για να απομονώσουν την κυβέρνηση του Κιμ εκτός αν σταματήσει την «εχθρική» συμπεριφορά της.

Ένας χαμηλόβαθμος βορειοκορεάτης διπλωμάτης παρέμεινε στα έδρανα της βορειοκορεατικής αντιπροσωπείας για την ομιλία του Τραμπ, ανακοίνωσε η αποστολή της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ.

Για τη Βενεζουέλα: Θα αναλάβουμε περαιτέρω δράση 

Η κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι «απολύτως απαράδεκτη» και «δεν μπορούμε απλά να καθόμαστε και να την παρακολουθούμε», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ τονίζοντας για άλλη μια φορά την δικτατορική πολιτική του Νικολάς Μαδούρο.

Προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ έχουν προετοιμαστεί προκειμένου να αναλάβουν «περαιτέρω δράση» εάν η κυβέρνηση της Βενεζουέλας συνεχίζει να επιβάλλει την αυταρχική εξουσία της σε βάρος των πολιτών της.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αξίωσε την πλήρη αποκατάσταση της δημοκρατίας και των πολιτικών ελευθεριών στη Βενεζουέλα.

Για το Ιράν: Μια από τις χειρότερες συμφωνίες εκείνη για τα πυρηνικά

Λίγα εικοσιτετράωρα αφότου ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, διεμήνυσε ότι η χώρα του θα αντιδράσει έντονα σε οποιαδήποτε «λανθασμένη ενέργεια» εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ο Τραμπ δήλωσε ότι η συμφωνία που συνάφθηκε με το Ιράν είναι «μία από τις χειρότερες στις οποίες έχουν ποτέ συμμετάσχει οι ΗΠΑ».

Αποτελεί «όνειδος» για την χώρα του, δήλωσε συγκεκριμένα ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη συμφωνία πάνω στα πυρηνικά.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ένα δολοφονικό καθεστώς και δεν μπορούμε να σεβαστούμε μια συμφωνία που χρησιμεύει για να καλύψει την πιθανή υλοποίηση ενός πυρηνικού προγράμματος» τόνισε.

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε όλα τα έθνη να διατηρήσουν αναλλοίωτες τις αξίες τους.

«Απευθύνουμε έκκληση για αναγέννηση των ιδανικών, της υπερηφάνειας και του πατριωτισμού των εθνών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου