Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΡΑΧΟΪ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΛΑΝΟΥΣ: ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΙΜΑΙΡΑ

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2017

Ραχόι προς Καταλανούς: Το δημοψήφισμα είναι μια χίμαιρα

«Υπάρχει ακόμη χρόνος για να αποφευχθούν τα χειρότερα» προειδοποίησε ο αρχηγός του ισπανικού κράτους τους ηγέτες της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλωνίας.Πηγή: ANA
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι με τηλεοπτικό του διάγγελμα κάλεσε την Τετάρτη τους ηγέτες της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλωνίας να ακυρώσουν το προγραμματισμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής από την Ισπανία, σημειώνοντας ότι αυτό αντίκειται στους νόμους της χώρας. 
«Μην προχωρήσετε. Επιστρέψτε στην νομιμότητα και στη δημοκρατία. Το δημοψήφισμα είναι μια χίμαιρα», είπε ο ισπανός πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας: «Εγκαταλείψτε μια και καλή όλη αυτήν την κλιμάκωση του ριζοσπαστισμού και της ανυπακοής». 
«Υπάρχει ακόμη χρόνος για να αποφευχθούν τα χειρότερα» προειδοποίησε ο αρχηγός του ισπανικού κράτους, καθώς οι αρχές συνέλαβαν 14 αξιωματούχους του καταλανικού κοινοβουλίου, πυροδοτώντας διαδηλώσεις ενάντια στην ισπανική κυβέρνηση και την αστυνομία. 
Το δημοψήφισμα που έχει εγκρίνει το καταλανικό κοινοβούλιο για την 1η Οκτωβρίου έχει απαγορεύσει η ισπανική δικαιοσύνη κρίνοντάς το αντισυνταγματικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου