Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου, 2017

  • «Θα ήταν λάθος η πλήρης ρήξη των σχέσεών της με την Τουρκία» υποστήριξε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. «Η ελληνική οικονομία χειροτέρεψε στα 2,5 χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» συμπλήρωσε.
  • Στους εργαζόμενους του Βήματος, των Νέων, των περιοδικών, καθώς και των ψηφιακών μέσων του ομίλου Alter Ego, μίλησε σήμερα ο πρόεδρος του, Ευάγγελος Μαρινάκης.
  • Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού θα πραγματοποίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της πλοιοκτήτριας εταιρείας, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για να αποφευχθεί μια ανάλογη οικολογική καταστροφή.
  • Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υποστήριξε τον κρίσιμο ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, τονίζοντας ότι αποτελεί  «πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας». Παράλληλα, έγιναν συζητήσεις για πιθανό ταξίδι Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Εξηγήσεις για την πορεία του καθαρισμού του Σαρωνικού έδωσε η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, υποστηρίζοντας πως έχει προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για τον περιορισμό της μόλυνσης.

Κόσμος

  • Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε το πρωί της Παρασκευής πύραυλο ο οποίος πέταξε πάνω από την Ιαπωνία, ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που μετέδωσε νωρίτερα το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο το νοτιοκορεάτικο γενικό επιτελείο εθνικής αμυνας.
  • Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επισκεφτεί την Κίνα, την Ιαπωνία και την Νότια Κορέα το Νοέμβριο, στην πρώτη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Ασία.
  • Μια ανεξάρτητη Καταλονία θα πρέπει να αιτηθεί για να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαμήνυσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επισημαίνοντας ότι αυτή η πολιτική προσέγγιση ισχύει για κάθε καινούριο κράτος.

Οικονομία

  • Δυνατότητα στις επιχειρήσεις ή στα φυσικά πρόσωπα που θίγονται από τους παραβάτες του ανταγωνισμού, να διεκδικούν και να λαμβάνουν αποζημιώσεις, όχι μόνο για την πρόκληση άμεσης ζημίας, αλλά και για διαφυγόντα κέρδη (θετική και αποθετική ζημία) δίνει σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας που κατατέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να ενθαρρύνει τις χώρες που επιθυμούν να υιοθετήσουν το ευρώ, παρέχοντας νέα τεχνική και οικονομική βοήθεια, η οποία θα διευκρινιστεί τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρός της, Βάλντις Ντομπρόφσκις, μία ημέρα μετά από τη δήλωση Γιούνκερ ότι το ευρώ προορίζεται να γίνει το ενιαίο νόμισμα ολόκληρης της ΕΕ.
  • H μεταφορά της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ από τον Αύγουστο στον Σεπτέμβριο, καθώς και η αύξηση των επιστροφών φόρου σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τον στόχο του προϋπολογισμού, είναι οι αιτίες για την απόκλιση των καθαρών εσόδων του προϋπολογισμού στο οκτάμηνο, εξηγεί σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. Και οι δύο αιτίες της απόκλισης είναι προσωρινές, καθησυχάζει, και εκφράζει την «απόλυτη πεποίθηση» ότι στο τέλος του έτους θα επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75%.
  • «Το αφήγημα του κ. Τσίπρα κάθε μέρα καταρρέει. Αρχικά, στο πεδίο της προσέλκυσης των επενδύσεων, στη συνέχεια στην δήθεν ευαισθησία στο περιβάλλον, σήμερα στην καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού» τονίζει ο Χρ.Σταϊκούρας, τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας.
  • Με ηλεκτρονικό τρόπο διενεργούνται πλέον και οι διαγωνισμοί για τα δημόσια έργα. Η διενέργεια των διαγωνισμών πραγματοποιείται μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), το οποίο έχει παραμετροποιηθεί κατάλληλα και είναι στη διάθεση των φορέων του Δημοσίου για διενέργεια ηλεκτρονικών διαγωνισμών και των εργοληπτών για την υποβολή των προσφορών τους.

Αθλητισμός

  • Με το... καλημέρα η Μίλαν φρόντισε να δείξει ποιος είναι το «αφεντικό» για την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο του Europa League. Δεκατέσσερα λεπτά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης στο «Ερνστ Χάπελ» ήταν αρκετά για τους «ροσονέρι» να πετύχουν τρία γκολ (7΄ Τσαλχάνογλου, 10΄,20΄ Αντρέ Σίλβα) και να κάνουν «περίπατο» απέναντι στην Αούστρια την οποία διέλυσαν με 5-1. Η «βαριά» ήττα της Έβερτον στο Μπέργκαμο από την Αταλάντα (0-3) και οι ανατροπές που έκαναν, η Μπράγκα στην έδρα της Χοφενχάιμ (2-1) και η Ντιναμό Κιέβου στο «Ολιμπίνκσι» επί της Σκεντέρμπεου (3-1), «σημάδεψαν» το «πρώτο πιάτο» της πρεμιέρας των ομίλων του Europa League.
  • Η ΑΕΚ επέστρεψε μετά από έξι χρόνια στους ομίλους του Europa League με ένα σπουδαίο διπλό. Η νίκη 2-1 επί της Ριέκα στην Κροατία μετατρέπει την Ενωση από πολύ νωρίς σε φαβορί για την πρόκριση από τον 4ο όμιλο της διοργάνωσης. Ο Μάνταλος στο 17΄ και ο Χριστοδουλόπουλος στο 63΄ πέτυχαν τα γκολ της νίκης, ενώ ενδιάμεσα οι πρωταθλητές Κροατίας είχαν ισοφαρίσει με τον Ελεζ (30΄).
  • Ο Τζάκι Ματάισεν είναι και επισήμως ο νέος τεχνικός της Λάρισας. Η διοίκηση της ομάδας παρουσίασε τον Βέλγο προπονητή, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για δύο χρόνια και μεταξύ άλλων τόνισε: «Το πιο σημαντικό πράγμα όταν έρχεσαι σε ένα κλαμπ είναι να αισθάνεσαι ότι σε θέλουν. Γνωρίζω τον πρόεδρο (σ.σ. Αλέξη Κούγια) από προηγούμενο πέρασμά μου από την Ελλάδα (σ.σ. Φωστήρα) και ξέρω ότι έχει έντονο ταπεραμέντο. Τον ίδιο χαρακτήρα έχω και εγώ γι΄ αυτό και αργήσαμε να συμφωνήσουμε»
  • Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Γιάννη Αλαφούζο, με τους δύο ισχυρούς άνδρες της ΚΑΕ και της ΠΑΕ αντίστοιχα, να συζητούν για το «μπάσιμο» του πρώτου στην ΠΑΕ. Συγκεκριμένα, το ραντεβού θα γίνει στο ΟΑΚΑ, μετά τον φιλικό αγώνα του μπασκετικού Παναθηναϊκού με την Ούνιξ Καζάν.
  • Ο Πολ Πογκμπά θα μείνει εκτός δράσης για τέσσερις εβδομάδες, μετά τον τραυματισμό του στη νίκη (3-0) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Βασιλείας, στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Ο Γάλλος διεθνής μέσος αντικαταστάθηκε μετά από 18 λεπτά αγώνα εναντίον της ελβετικής ομάδας στο «Ολντ Τράφορντ» και σίγουρα θα χάσει την κυριακάτικη αναμέτρηση στην Premier League, με την Εβερτον, αλλά και τις επόμενες αναμετρήσεις σε Αγγλία και Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου