Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2017

  • Συνεχίζονται οι εργασίες για την εγκατάσταση των υποδομών στους σταθμούς του Μετρό της πρωτεύουσας. Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου οι σταθμοί «Πανεπιστήμιο» και «Αγ. Ιωάννης» (γραμμή 2) και ο σταθμός «Αγ. Μαρίνα» (γραμμή 3) θα παραμείνουν κλειστοί.
  • Την ενοχή του Γιάννη Κουρτάκη και την αθώωση του Παναγιώτη Τζένου που δικάζονται για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ζήτησε με την πρόταση του στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο Εισαγγελέας Έδρας.
  • Υποβαθμίζει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τη διαφωνία του με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στη Βουλή, λέγοντας πως επρόκειτο για διαδικαστικού τύπου διαφορά και δεν τίθεται θέμα για τις μεταξύ τους σχέσεις, ούτε θέμα κοινής γραμμής της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση.
  • Σε συστάσεις προς τους πολίτες για αποφυγή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας προέβη το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
  • Σταμάτησε προσωρινά επιχείρηση του Στρατού για την εξουδετέρωση παλιάς βόμβας που εντοπίστηκε χθες, Τετάρτη, στην περιοχή του Κορδελιού. Περίπου 250 με 300 άτομα που απομακρύνθηκαν, χθες, από τα σπίτια τους, κοντά στο πρατήριο καυσίμων όπου βρέθηκε η βόμβα, επέστρεψαν.

Κόσμος

  • Το ρήγμα στις σχέσεις της Γερμανίας με την Τουρκία επιβεβαίωσε η επίσκεψη της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στην Αγκυρα, όπου άκουσε τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν να ξεδιπλώνει αιτήματα προκαλούν τουλάχιστον αμηχανία στην γερμανική και ευρύτερα στην ευρωπαϊκή πλευρά.
  • Η δημοτικότητα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) εκτοξεύτηκε στο 28%, αυξανόμενη κατά 8 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο μετά τις τελευταίες ομοσπονδιακές εκλογές του 2013, αφότου ανακοινώθηκε ότι ο Μάρτιν Σουλτς θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος για την καγκελαρία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση.
  • Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι αναφέρθηκε στη σημασία της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθαρίας του Τύπου στην Τουρκία, στη διάρκεια της συνάντησής της με τον τούρκο πρόεδρο στην Άγκυρα.
  • Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την Πέμπτη να διακόψει κάθε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση του πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ, όπου μία ημέρα νωρίτερα εκατοντάδες άνθρωποι, στην πλειονότητά τους φοιτητές, διαδήλωσαν βίαια εναντίον ενός αρθρογράφου του ακροδεξιού ιστοτόπου Breitbart.
  • Σε βίντεο που κυκλοφορεί ευρέως στο Διαδίκτυο, άνδρες της ασφαλείας της Μαρίν Λεπέν εμφανίζονται να αρπάζουν και απομακρύνουν με τη βία εκτός της αίθουσας συνεδριακού κέντρου έναν δημοσιογράφο, ο οποίος προσπαθεί να θέσει ερωτήσεις στην πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν. Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό ερευνώνται.

Οικονομία

  • Τους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης στο θέμα της Ελλάδας, επικρίνει με επιστολή του προς την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt.
  • Τον Σταύρο Θωμαδάκη, οικονομικό επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών, τοποθέτησε με απόφασή του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην θέση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ.
  • Πρόταση για κατοχύρωση του ελέγχου του ΑΔΜΗΕ από το κράτος με διασφάλιση των συμφερόντων της ΔΕΗ, έχει υποβάλει η επιχείρηση, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΔΕΗ.
  • Μέσα σε δύο ημέρες 1.679.220 πολίτες, έχουν επισκεφθεί την ιστοσελίδα που αφορά το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ενημερώνει το υπουργείο Εργασίας, προσθέτοντας ότι ήδη σχεδιάζεται η επέκταση της δυναμικότητας του συστήματος. Οι 56.231 συμπλήρωσαν ήδη τα στοιχεία τους. Στην συντριπτική τους πλειονότητα, οι ενδιαφερόμενοι συνεχίζουν να υποβάλουν τις αιτήσεις οι ίδιοι.
  • Η εγκατάλειψη του ευρώ δεν θα ωφελούσε κανένα κράτος μέλος της ευρωζώνης και οι κυβερνήσεις είναι αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικονομίες τους, έκρινε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, σε μια τοποθέτησή του που ερμηνεύτηκε ως μια από τις αυστηρές επικρίσεις του στους ευρωπαίους πολιτικούς για την αποδυνάμωση της εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη. Η γενεσιουργός αιτία των οικονομικών προβλημάτων της ευρωζώνης είναι πολιτική, τόνισε.

Αθλητισμός

  • Μαύρη ημέρα για την ΑΕΚ η 2α Φεβρουαρίου, καθώς την είδηση για τον θάνατο του Μίλτου Παπαποστόλου διαδέχθηκε ένα νέο θλιβερό μαντάτο. Ο Γιώργος Πετρίδης, συμπαίκτης του Παπαποστόλου στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ του 1963, σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα.
  • Με σκόρερ τον Σισοκό στο 50' και τον Νικολάου στο 86', ένας άνευρος Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον μαχητικό Άρη στο γήπεδο Καραϊσκάκη και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα, προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο.
  • Μετά από 21 χρόνια στα γήπεδα και αρκετές διακρίσεις και τίτλους, ο Φρανκ Λάμπαρντ ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του. Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Τσέλσι με ανακοίνωσή του ευχαρίστησε την οικογένειά του, ενώ τόνισε πως θα ασχοληθεί με την προπονητική. Ο Λάμπαρντ έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα με την Τσέλσι, τέσσερα Κύπελλα, δύο Λιγκ Καπ, δύο Community Shield, ένα Champions League και ένα Europa League.
  • Οπως συμβαίνει σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση με τα ΜΜΕ του εξωτερικού, έτσι και ο γαλλικός Τύπος, παρακολουθεί αρκετά «στενά» τον Στάθη Ταυλαρίδη, ο οποίος είχε εξαιρετική παρουσία στα γήπεδα της Γαλλίας με την φανέλα της Λιλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου