Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το Brexit στην πρώτη ψηφοφορία

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2017

Με 498 ψήφους υπέρ και 114 κατά, οι βουλευτές ενέκριναν το Σχέδιο Νόμου, επιτρέποντας τη συνέχιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας σε πιο λεπτομερές στάδιο.
Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το Brexit στην πρώτη ψηφοφορία
Η Βουλή των Κοινοτήτων υπερψήφισε την Τετάρτη σε πρώτο στάδιο το «Σχέδιο Νόμου της Ευρωπαϊκής Ενωσης (γνωστοποίηση αποχώρησης)», που δίνει στην κυβέρνηση την εξουσιοδότηση να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επιδιώκει την ψήφιση της νέας νομοθεσίας με την οποία ζητεί από τους βουλευτές «να μεταφέρουν στην πρωθυπουργό την εξουσία να γνωστοποιήσει, σύμφωνα με το άρθρο 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης, την πρόθεση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση», σε επιβεβλημένη διαδικασία έπειτα από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.
Νωρίτερα, μιλώντας στο κοινοβούλιο η Μέι, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει σήμερα στην δημοσιότητα τη Λευκή Βίβλο, το έγγραφο όπου περιγράφεται το σχέδιό της για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Με 498 ψήφους υπέρ και 114 κατά, οι βουλευτές ενέκριναν το Σχέδιο Νόμου, επιτρέποντας τη συνέχιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας σε πιο λεπτομερές στάδιο.

«Αντάρτικο» στο Εργατικό Κόμμα
Η πλειοψηφία απέρριψε πρόταση απόρριψης του νομοσχεδίου που κατέθεσαν βουλευτές του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) με επιχειρήματα ότι η κυβέρνηση δεν συμβουλεύτηκε τα τοπικά κοινοβούλια, δεν δημοσιοποίησε τη Λευκή Βίβλο για την στρατηγική της και «αρνείται να δώσει εγγυήσεις για την κατάσταση των υπηκόων των χωρών της ΕΕ που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο» και δεν απάντησε σε σειρά άλλων ερωτημάτων που αφορούν τις επιπτώσεις από την αποχώρηση από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.
Ο εκπρόσωπος του SNP, Στίβεν Γκέτινς, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας «καταστροφική ενέργεια υπονόμευσης της οικονομίας της Σκωτίας».
Παρά τις διαφωνίες που επικρατούσαν εντός του Συντηρητικού Κόμματος, η Μέι εξασφάλισε την σχεδόν ομόφωνη στήριξη από τους βουλευτές του Κόμματος που ηγείται.
Ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν είχε επίσης δεσμευτεί το κόμμα του να στηρίξει το νομοσχέδιο σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας, αλλά 47 από τους βουλευτές του αψήφησαν την εντολή του και καταψήφισαν το σχέδιο νόμου.
Η εξέταση του κειμένου του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί στην Βουλή των Κοινοτήτων στις 6, 7 και 8 Φεβρουαρίου, οπότε και θα διεξαχθεί ψηφοφορία, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου