Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ, 2017

  • Στο αποκορύφωμα έχει φτάσει η έλλειψη φαρμάκων στη Θεσσαλονίκη. Περίπου 80 σκευάσματα, κυρίως αντιβιoτικά, παιδικά εμβόλια, ινσουλίνες, φάρμακα για τον αναπνευστικό, τον διαβήτη, την υπέρταση, τις καρδιοπάθειες και τα ουρολογικά λείπουν σε καθημερινή βάση από τα ράφια των φαρμακείων.
  • Επίκαιρη ερώτηση προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, κατέθεσε ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Σταμάτης, αναφορικά με τις καταγγελίες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ότι ο ΕΟΠΥΥ θέτει ως προϋπόθεση έγκρισης φαρμάκου για σοβαρή πάθηση τον υπολογισμό του προσδόκιμου επιβίωσης.
  • «Εύχομαι -ολόψυχα- η σύζυγος του νυν πρωθυπουργού να μην βρεθεί ποτέ στην θέση μου και να δεχθεί τόνους μοχθηρής συκοφαντίας, όπως εγώ, επειδή τυγχάνει να είμαι σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης» αναφέρει σε δήλωσή της η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη.
  • Σοκ προκάλεσε στην κοινή γνώμη η είδηση της σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης από την ίδια της την μητέρα και τον σύντροφό της, στην Πάφο.
  • Tεκμηριωμένο κλινικό όφελος και θετική επίδραση στην εξέλιξη της νόσου και την ποιότητα ζωής των ασθενων πρέπει να έχουν τα καινοτόμα φάρμακα επεσήμανε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας σε συνέδριο για την Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας.

Κόσμος

  • Πενήντα άνθρωποι στην αγχόνη κάθε εβδομάδα και συστηματικά βασανιστήρια για τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Έως και 13.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, εκτελέστηκαν ομαδικά διά απαγχονισμού μεταξύ 2011 και 2015 από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ στη διαβόητη μυστική φυλακή Σεντνάγια, κοντά στη Δαμασκό, καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία.
  • Εκτεθειμένη αφήνει την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι η αιφνιδιαστική απόφαση του προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων να μην επιτρέψει την έλευση και συνεπώς την καθιερωμένη ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ ενώπιον των βουλευτών.
  • Τους 20 έχει φθάσει ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε την Τρίτη έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, ανακοίνωσε το υπουργείο Δημόσιας Υγείας.
  • Προτάσεις ετοιμάζεται να καταθέσει η Ουγγαρία στην ΕΕ, με τις οποίες θα ζητά από τις Βρυξέλλες να προχωρά η Ένωση αυτόματα σε κράτηση όλων των αιτούντων ασύλου σε ευρωπαϊκό έδαφος. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε ότι όλοι οι αιτούντες άσυλο θα κρατούνται στην Ουγγαρία μέχρι να εξεταστεί το αίτημα ασύλου τους.
  • Ο ύποπτος για την επίθεση στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι την Παρασκευή άρχισε να καταθέτει στους ερευνητές που τον ανακρίνουν μετά την αρχική του άρνηση να μιλήσει, σύμφωνα με δικαστική πηγή. «Κατά την τρίτη ακρόαση χθες Δευτέρα, ο ύποπτος δέχτηκε να ξεκινήσει να καταθέτει στους ανακριτές λέγοντας το όνομά του και εκθέτοντας την πρώτη του εκδοχή των γεγονότων», όπως ενημέρωσε η δικαστική πηγή.

Οικονομία

  • Απορρίφθηκε από τον αρμόδιο δικαστή το αίτημα των εργαζομένων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), που ζητούσαν να μείνει ανοικτός συγκεκριμένος λογαριασμός για πληρωμή  των εργαζομένων, ώστε να συνεχίσουν τη λειτουργία των εντύπων, των δικτυακών τόπων, του ραδιοφωνικού σταθμού και λοιπών δραστηριοτήτων του συγκροτήματος. Γενική συνέλευση των εργαζομένων στις 5 μ.μ.
  • H Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σχολιάζοντας την έκθεση του Ταμείου. Ο κ. Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε ξεπερασμένη τη σημερινή έκθεση του ΔΝΤ και εξέφρασε την έκπληξή του για την «σκληρότητα» -όπως είπε- των σχολίων του ΔΝΤ.
  • Η αντιπαράθεση με τις ευρωπαϊκές Αρχές για τους όρους και το μέλλον του ελληνικού προγράμματος οδήγησε σε έναν σπάνιο δημόσιο διχασμό του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εν μέσω αυξανόμενων ερωτημάτων για τη συμμετοχή του, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.
  • Το υπουργείο Εργασίας λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που αφορούν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων με μπλοκάκι προχωρά σε διορθωτική κίνηση προσωρινής ισχύος με εγκύκλιο. Σε περίπτωση που ο εργοδότης δεν υποβάλει ΑΠΔ και ο ΕΦΚΑ ενημερωθεί μέσω υπεύθυνης δήλωσης από τον εργαζόμενο με ΔΠΥ, τότε ο εργαζόμενος καταβάλει εισφορές μισθωτού (σύνολο 9,22%), μέχρι την επίλυση της διαφοράς από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, ορίζεται. Το διάστημα αυτό ο εργαζόμενος είναι ασφαλιστικά ενήμερος.
  • Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου. Οι επενδυτές αποτιμούν την έκθεση του ΔΝΤ και στρέφουν τις προσδοκίες τους στη συνεδρίαση του Euro Working Group την Πέμπτη. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:05 διαμορφώνεται στις 624,78 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,65%.

Αθλητισμός

  • Παίκτης του Παναθηναϊκού θα πρέπει να θεωρείται ο Γκιγέρμο Μόλινς. Ο Σουηδός επιθετικός (έχει γεννηθεί στην Ουρουγουάη), ο οποίος βρίσκεται από το μεσημέρι στην Αθήνα, ολοκλήρωσε πριν από λίγη ώρα τις εξονυχιστικές ιατρικές εξετάσεις που υποβλήθηκε και όπως έγινε γνωστό τα αποτελέσματα όλων έδειξαν ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.
  • Πέρυσι η Λέστερ έκανε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να... παραμιλά, καθώς, αν και αουτσάιντερ, κατέκτησε τον τίτλο στην Premier League. Φέτος, όμως, η ομάδα δίνει «μάχη» για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, καθώς, ύστερα από 24 αγωνιστικές, βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα ο προπονητής των «αλεπούδων», Κλαούντιο Ρανιέρι, να δέχεται πίεση, την ώρα που πρόσφατα δημοσιεύματα βρετανικών ΜΜΕ άφηναν να εννοηθεί ότι ο Ιταλός τεχνικός έχει χάσει τον έλεγχο στα αποδυτήρια της ομάδας.
  • Μέχρι τώρα στους «κομμένους» του Πάουλο Μπέντο ήταν μόνιμα ο Τσόρι Ντομίνγκες. Πλέον έχει αρχίσει να μπαίνει στο «ψυγείο» από τον τεχνικό του Ολυμπιακού και ο έτερος Αργεντινός, ο Εστέμπαν Καμπιάσο, ο οποίος «κόπηκε» και πάλι από την αποστολή της ομάδας, ενόψει του αγώνα της Τετάρτης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο γήπεδο Καραϊσκάκη.
  • Στην Αθήνα αναμένεται σήμερα, Τρίτη, ο Γκιγέρμο Μόλινς προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια αν τα αποτελέσματα είναι τα απαιτούμεν να υπογράψει συμβαόλαιο με τον Παναθηναϊκό.
  • Ο 29χρονος Ελληνας τερματοφύλακας, Μάρκος Βελίδης, που έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ, είναι ανάμεσα στους πέντε τερματοφύλακες χωρίς συμβόλαιο που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τις ιταλικές ομάδες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tuttomercatoweb. Μαζί του οι Ιταλοί Κούρτσι (31), Μπάσι (31) και Αμέλια (31`) αλλά και ο Γεωργιανός Ρεβισβίλι (29).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου