Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2017

  • Αγρότες έκλεισαν αργά το απόγευμα της Κυριακής τις εθνικές οδούς Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, και Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου Κεφαλόβρυσου στο Αιτωλικό. Η κινητοποίηση προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, ειδικά στην Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Κιάτου.
  • Ο Αρειος Πάγος δεν επέτρεψε την περαιτέρω μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και τα λοιπά Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα που προέβλεψε ο νόμος 4354/2015, και δικαίωσε εργαζομένους στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ξάνθης.
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης προσφύγων που επιβαίνουν σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο ανατολικά της Μονεμβασιάς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σκάφος επιβαίνουν 70 πρόσφυγες.
  • Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ζήτησε από τον ΟΑΣΑ αυστηρές εγγυήσεις προστασίας των προσωπικών δεδομένων για να δώσει το «πράσινο φως» για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, καθώς όπως σχεδιάζεται περιλαμβάνει πληθώρα προσωπικών δεδομένων. Ποια είναι τα στοιχεία που ζητά από τους χρήστες των μέσων μεταφοράς ο ΟΑΣΑ.
  • Συνεχίζει, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, να αυξάνεται ο αριθμός των μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το τακτικό προσωπικό στο Δημόσιο έφθασε τον Νοέμβριο του 2016 τους 565.622, έναντι 564.900 τον Οκτώβριο και 563.977 τον Σεπτέμβριο.

Κόσμος

  • Η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν δήλωσε την Κυριακή, απευθυνόμενη σε τουλάχιστον 3.000 υποστηρικτές της που φώναζαν το σύνθημα «αυτή είναι η χώρα μας», ότι μόνο εκείνη θα τους προστατεύσει από τον ισλαμικό φονταμενταλισμό και την παγκοσμιοποίηση, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος τον προσεχή Μάιο.
  • Ο διευθυντής του περιοδικού Der Spiegel δήλωσε την Κυριακή ότι το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους το οποίο φιλοξενεί σκίτσο με τον Ντόναλντ Τραμπ να αποκεφαλίζει το Άγαλμα της Ελευθερίας, και το οποίο δίχασε την κοινή γνώμη σε Γερμανία και εξωτερικό, ήταν η απάντηση του γερμανικού εντύπου στις απειλές κατά της Δημοκρατίας.
  • Ο δράστης της επίθεσης στο μουσείο του Λούβρου, τον οποίο πυροβόλησε και τραυμάτισε ένας γάλλος στρατιώτης, αρνήθηκε να μιλήσει στους ανακριτές όταν του υπέβαλαν ερωτήσεις, δήλωσε  πηγή από το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού. Ο 29χρονος Αιγύπτιος έχει τεθεί επίσημα υπό κράτηση σε νοσοκομείο.
  • Καθώς κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά πώς πρόκειται να διαμορφωθεί η σχέση ΗΠΑ και Ρωσίας μετά την άνοδο του Τραμπ -ο οποίος φαίνεται ότι, πρώτα από όλα, θέλει να είναι «απρόβλεπτος»- μία αποστροφή του νέου προέδρου σε συνέντευξή του έχει αρχίσει να αντηχεί και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Ο Τραμπ είπε πως «σέβεται» τον Πούτιν αλλά δεν ξέρει αν «θα τα πάει καλά μαζί του», και όταν ο δημοσιογράφος του είπε πως «ο Πούτιν είναι δολοφόνος», η απάντηση του νέου προέδρου τον εξέπληξε.
  • Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε περίπου 400 υπόπτους ως μέλη της τζιχαντιστικής ISIS, εκ των οποίων και ξένοι, σε μια σειρά από εφόδους που πραγματοποίησε σε ολόκληρη τη χώρα την Κυριακή, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ. Οι αναφορές μιλούν για δεκάδες συλλήψεις στην Άγκυρα, κυρίως ξένων, αλλά με τις περισσότερες συλλήψεις να γίνονται στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Οικονομία

  • Η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ τη Δευτέρα αναμένεται να είναι καθοριστικής σημασίας για το ελληνικό πρόγραμμα διότι θα συζητηθεί η έκθεση για την ελληνική οικονομία, η οποία συντάχθηκε από την ομάδα της Ντέλιας Βελκουλέσκου και φέρει την έγκριση του Πολ Τόμσεν.
  • Oι δικηγόροι δεν έχουν υποχρέωση χρήσης ΡOS (πληρωμή μέσω κάρτας), καθώς δεν έχει εκδοθεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση για την ένταξή τους στην υποχρεωτική αποδοχή καρτών μέσω τέτοιων τερματικών, αναφέρει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων. Εξάλλου, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας αποφάσισαν να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου.
  • Την αγανάκτησή τους για το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα, «που με αυταρχισμό δημεύει το εισόδημα του επιστημονικού κόσμου και τινάζει στον αέρα τις συντάξεις του» και την αγωνία τους για το μέλλον τους εξέφρασαν δεκάδες γιατροί, πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων, Επιστημονικών Ενώσεων και Επαγγελματικών Φορέων που συμμετείχαν στην πανιατρική συγκέντρωση -ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
  • «Η εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα ήταν μια ολοκληρωτική καταστροφή: Ξανά και ξανά, η αποτυχία του ΔΝΤ να λάβει σοβαρά υπόψη κρίσιμα μαθήματα, προκάλεσε πόνο στον ελληνικό λαό. Όταν οι διευθυντές του Ταμείου συνέλθουν τη Δευτέρα, θα πρέπει να συμφωνήσουν να διαγράψουν τα χρέη της χώρας και να αποχωρήσουν» γράφει αρθρογράφος του Bloomberg Ασόκα Μόντι.
  • Για το «πασίγνωστο, πλέον, σενάριο» ότι «βρισκόμαστε και πάλι στη φάση της αντίστροφης μέτρησης» για την Ελλάδα μιλά η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Αντί για «μπράβο» για το πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 2,3% του ΑΕΠ, η κυβέρνηση της Αθήνας βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με το αίτημα για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για σειρά ετών, σημειώνει.

Αθλητισμός

  • Χωρίς να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 του Ηρακλή στο Καραϊσκάκη, στο προτελευταίο χρονικά ματς της 19ης αγωνιστικής της Super League. Ο Βιάνα στο 2΄ άνοιξε το σκορ, στο 42΄ ο Ελιουνούσι «έγραψε» το 2-0 και στο 56΄ ο Φορτούνης ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο έπαιξε όσο ακριβώς χρειαζόταν για να φτάσει στην 9η νίκη της στο Καραϊσκάκη (9-1-0), 15η συνολικά στο πρωτάθλημα και να κρατήσει δυνάμεις ενόψει του δύσκολου 15νθημέρου που ακολουθεί με τέσσερα παιχνίδια, αρχής γενομένης από τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο την ερχόμενη Τετάρτη.
  • Με την ΑΕΚ να... πέταει «φωτιές» για δεύτερη συνεχόμενη εμφάνιση, συνεχίστηκε το κυριακάτικο πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Η «Ενωση», μετά την «εξάρα» για το Κύπελλο, έριξε άλλα τόσα και στη Βέροια (ΑΕΚ - Βέροια 6-0). Στο πιο θεαματικό και απρόβλεπτο παιχνίδι της ημέρας, ο ΠΑΟΚ κατάφερε έστω και δύσκολα να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του με αντίπαλο τον Αστέρα που προηγήθηκε στην Τούμπα (ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 3-2). Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε να... φορτσάρει ιδιαίτερα για να επικρατήσει του Ηρακλή στο Καραϊσκάκη (Ολυμπιακός - Ηρακλή 3-0) και να διατηρήσει το +13 στην κορυφή. Στο άλλο σημαντικό ματς με φόντο τη δεύτερη θέση, ο Πανιώνιος επιβλήθηκε της Ξάνθης (Πανιώνιος - Ξάνθη 2-0) στη Νέα Σμύρνη. Δείτε τι έγινε στα ματς του Σαββάτου...
  • Η 14η αγωνιστική της Football League είχε δύο σημαντικά ντέρμπι που θα έδειχναν ποιες θα είναι οι ισορροπίες για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Το Σάββατο (4/2) ο Απόλλων Σμύρνης πέρασε νικηφόρα από τα Τρίκαλα, έμεινε αήττητος και πήρε αποστάσεις από τους διώκτες του. Την Κυριακή (5/2), ήταν η σειρά της Λαμίας με τον Άρη να αναμετρηθούν και σε ένα παιχνίδι διαφήμιση για την κατηγορία, ο Τσέναμο έκρινε τελικά το τελικό αποτέλεσμα, αφού κατάφερε να σταματήσει τον Καπνίδη από τα έντεκα βήματα και να κρατήσει το 1-0 που είχε διαμορφωθεί από το γκολ του Βασιλόγιαννη.
  • Δύο στα δύο» για τον Πανιώνιο επί της Ξάνθης στο πρωτάθλημα. Μετά το «διπλό» στα Πηγάδια στον πρώτο γύρο, οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν και στη Νέα Σμύρνη με το ίδιο σκορ (2-0), στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League. Ο Παναγιώτης Κόρμπος στο 22΄ άνοιξε το σκορ και στο 67΄ ο Μπεν με πέναλτι «έγραψε» το τελικό αποτέλεσμα.
  • Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του ΠΑΟΚ φρόντισαν με το... καλημέρα να δείξουν ότι είναι ικανοί να κάνουν τη διαφορά στην επίθεση. Με γκολ των Πρίγιοβιτς (70΄) και Πέδρο Ενρίκε (84΄) ο «δικέφαλος του Βορρά» πήρε πολύ δύσκολη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με 3-2. Πρωταγωνιστής των Αρκάδων ήταν ο Μιχάλης Μανιάς, που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του (18΄, 79΄), ενώ προσωρινά είχε ισοφαρίσει για τους «ασπρόμαυρους» ο Γιεβγκένι Σακχόφ στο 28΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου