Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος μιλά στον «Ε.Κ.» για τη Σχολή

Του Θεόδωρου Καλμούκου

SXOLH -APOFOITHSH -DEMETRIOS - KALMOUKOS
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, με συνέντευξη του στον «Εθνικό Κήρυκα» αμέσως μετά την τελετή της αποφοίτησης και απονομής των πτυχίων, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει θέμα που ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Θεολογικής Σχολής, πρωτοπρεσβύτερος Χριστόφορος Μητρόπουλος, έχει συγγενική συνάφεια με τον Τόμας Λέλον. Συγκεκριμένα, ο Τόμας Λέλον, ο οποίος ήταν πρόεδρος της επιτροπής εξεύρεσης προέδρου και επίσης αντιπρόεδρος της Εφορείας της Σχολής, είναι κουμπάρος του π. Μητρόπουλου. Τονίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι πρόεδρος της Εφορείας του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής.
Ο π. Μητρόπουλος επιλέχθηκε ανάμεσα από 41 συνολικά υποψηφίους, μεταξύ των οποίων υπήρχαν κι άλλοι κληρικοί, επιχειρηματίες, ειδήμονες διοικήσεως επιχειρήσεων.
Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος υπερασπίστηκε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την εξεύρεση του νέου προέδρου, την οποία χαρακτήρισε «άψογη» και τόνισε ότι για τον ίδιο προσωπικά «δεν υπάρχει θέμα».
Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:
»Ε.Κ.»: Πώς αισθάνεστε με την επιλογή του νέου προέδρου της Σχολής του π. Χριστόφορου Μητρόπουλου;
Αρχ/πος Δημήτριος: Ακολουθήθηκε μία άψογη διαδικασία. Το ότι είχαμε 41 υποψηφίους δεν είναι τυχαίο, επομένως λέγω σαφώς ότι είμαστε πάρα πολύ ευγνώμονες και υπερήφανοι για την σωστή διαδικασία.
»Ε.Κ.»: Ο Τόμας Λέλον είναι κουμπάρος του επιλεγέντος νέου προέδρου της Σχολής, π. Χριστόφορου Μητρόπουλου. Βλέπετε κάποιο λάθος εδώ;\
Αρχ/πος Δημήτριος: Καμία σχέση. Απολύτως καμία σχέση. Απολύτως. Ο κ. Λέλον δεν είχε καμία σχέση και σας το λέγω υπεύθυνα, με την εκλογή του π. Μητρόπουλου.
»Ε.Κ.»: Σεβασμιότατε, σας θυμίζω ότι ο κ. Λέλον ήταν πρόεδρος της επιτροπής για την εξεύρεση προέδρου της Σχολής.\
Αρχ/πος Δημήτριος: Ηταν πρόεδρος της επιτροπής, αλλά δεν ήταν πρόεδρος που να κατευθύνει προς μια κατεύθυνση, σαφώς ο άνθρωπος, σαφώς, σας το λέγω υπευθύνως. Μη κάνετε το λάθος και γράψετε…
»Ε.Κ.»: Θα γράψω ακριβώς αυτά που λέτε.
Αρχ/πος Δημήτριος: Οταν του το είπαν του κ. Λέλον, είπε δεν έχω κάνει απολύτως τίποτε, αλλά αν νομίζετε, να μην είμαι μέσα. Του είπα (του Λέλον) αστειεύεστε;
»Ε.Κ.»: Αρα για σας δεν υπάρχει πρόβλημα;
Αρχ/πος Δημήτριος: Οχι, σας το λέγω υπεύθυνα.
»Ε.Κ.»: Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την τελετή της αποφοίτησης στη Σχολή σήμερα;\
Αρχ/πος Δημήτριος: Ηταν μία πάρα πολύ ωραία τελετή λήξεως, ίσως και λόγω και ειδικής περιπτώσεως αποχωρήσεως του π. Νικόλαου (Τριανταφύλλου) ήταν πολύ μεγαλύτερη η συμμετοχή από πλευράς κόσμου, η αίθουσα ήταν γεμάτη, επομένως είχαμε αυτό το στοιχείο.
Είναι μία πάρα πολύ καλή τάξη που τελειώνει, τριάντα τόσα νέα παιδιά από τη Θεολογική Σχολή. Το Κολέγιο βέβαια είναι κάτι λιγότερο, αλλά είναι ένας αριθμός σταθερός, τον ξέρουμε.
»Ε.Κ.»: Εχετε κάποια στρατηγική για να αυξηθεί ο αριθμός των φοιτητών του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής;
Αρχ/πος Δημήτριος: Υπάρχει και όχι απλώς υπάρχει στρατηγική, γιατί οι στρατηγικές πολλές φορές είναι αόριστα πράγματα, αλλά τη στιγμή αυτή έχει προχωρήσει αυτή η στρατηγική και γι’ αυτό το λόγο από τα δεδομένα που έχομε τη στιγμή αυτή έχομε μία σημαντική αύξηση στον αριθμό των φοιτητών που θα έλθουν τον Σεπτέμβριο.
»Ε.Κ.»: Εχετε μία τέτοια διαβεβαίωση;
Αρχ/πος Δημήτριος: Βεβαίως.
»Ε.Κ.»: Πώς πηγαίνουν τα οικονομικά της Σχολής;
Αρχ/πος Δημήτριος: Τα οικονομικά είναι κάτι το οποίο το προσπαθούμε, και θα σας το πω ωμά, εάν και σεις γράφετε καλά, θα βοηθήσει;
»Ε.Κ.»: Κι εγώ σας ρωτώ ωμά, χρειάζονται όλοι αυτοί εδώ οι υπάλληλοι; Χρειάζονται όλα τα δώδεκα εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο για τα έξοδα της Σχολής; Δεν είναι πολλά χρήματα;
Αρχ/πος Δημήτριος: Κοιτάξτε, υπάρχει η δυνατότητα τώρα με τον ερχομό του νέου Προέδρου. Και οι έφοροι τα τελευταία χρόνια δουλεύουν πάρα πολύ καλύτερα, δηλαδή υπάρχει σημαντική διαφορά και σας το λέγω αυτό ως ακαδημαϊκός και όχι ως Αρχιεπίσκοπος
.Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου