Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Παρουσιάστηκε η απόρρητη έκθεση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Παρουσιάστηκε η απόρρητη έκθεση για τις γερμανικές αποζημιώσειςΠέμπτη, 28 Μαΐου, 2015
ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ
Κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάζει η Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προκειμένου τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να ενημερώσουν για το περιεχόμενο της απόρρητης Έκθεσης, που συνέταξαν για τον «προσδιορισμό Αξιώσεων από τις γερμανικές Επανορθώσεις και το κατοχικό Δάνειο».
Η απόφαση να γίνει κλειστή συνεδρίαση για το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ελήφθη, κατόπιν ψηφοφορίας των μελών της Επιτροπής μετά από πρόταση βουλευτών, ένας εκ των οποίων ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς με το επιχείρημα να μην υπάρξει οποιαδήποτε διαρροή μη δημοσιοποιήσιμων στοιχείων.
Επίσης, ο Ηλείος βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας, εξέφρασε ένσταση για την παρουσία -ως καλεσμένων- στην Επιτροπή εκπροσώπων δικηγόρων οι οποίοι ανέλαβαν υποθέσεις συγγενών θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας που διεκδικούν αποζημιώσεις.
Όπως είπε ο Κώστας Τζαβάρας περιήλθαν σε γνώση του εργολαβικά που έχουν υπογραφεί μεταξύ δικηγόρων και συγγενών θυμάτων με επαχθείς όρους σύμφωνα με τους οποίους σε περίπτωση ανακλήσεως η αμοιβή τους ανέρχεται σε ποσοστό έως και 15% επί του ποσού της απαίτησης της αγωγής κι όχι επί του ποσού που τυχόν επιδικαστεί στους πελάτες τους.
Αφού ο βουλευτής ζήτησε να πληροφορηθεί εάν κάποιος εκ των καλεσμένων εκπροσωπεί τους δικηγόρους αυτούς, είπε πως δεν τον ενοχλεί που οι επαγγελματίες αυτοί υπηρετούν τα συμφέροντά τους, δεν επιθυμεί όμως να παρευρίσκονται στην Επιτροπή, η οποία έχει αναγάγει το θέμα της διεκδίκησης σε εθνική υπόθεση. Μάλιστα, ζήτησε να αποχωρήσουν οι εξωκοινοβουλευτικοί που παρίσταντο, καθώς η Επιτροπή συζητά σήμερα το ζήτημα του καθορισμού του ποσού των αξιώσεων του ελληνικού δημοσίου, αλλά και των θυμάτων και μαζί του συντάχθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής.
Η πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία τόνισε ότι δεν γνώριζε αυτή την παράμετρο, συμφώνησε να αποχωρήσουν οι προσκεκλημένοι για να διεξαχθεί κλειστή συνεδρίαση αφήνοντας ανοιχτή την δυνατότητα να μεταδοθεί, αργότερα το βράδυ, η συνεδρίαση που δεν καλύπτεται από τον χαρακτήρα του απόρρητου.
Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου