Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Εγκαινιάστηκε το παρατηρητήριο του World Trade Center

Σάββατο, 30 Μαΐου, 2015

Μεγάλες «ουρές» όσων επιθυμούσαν να το επισκεφθούν
Εγκαινιάστηκε το παρατηρητήριο του World Trade Center
Χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν σήμερα στη Νέα Υόρκη για τα εγκαίνια του νέου παρατηρητηρίου του World Trade Center το οποίο θεωρείται σύμβολο της «ανθεκτικότητας» της πόλης, 14 χρόνια μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Τα εγκαίνια τελέστηκαν νωρίς το πρωί και αμέσως σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές ανθρώπων που επιθυμούσαν να επισκεφθούν το παρατηρητήριο και να απολαύσουν την εντυπωσιακή θέα από τον 100ό, τον 101ο και τον 102ο όροφο του πύργου, του "One WTC", στο νότιο Μανχάταν.
Ο Μάικλ Λάνζα, 32 ετών, έφτασε στο σημείο κρατώντας μια πελώρια αμερικανική σημαία. "Είναι σημαντικό να βρίσκομαι εδώ.
Υπηρέτησα στον στρατό για τρία χρόνια, ο παππούς μου πολέμησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο", σχολίασε. Ο πύργος και το παρατηρητήριό του είναι "ένα σύμβολο της αντίστασης της Αμερικής.
Αποφασίσαμε, μέσα από την οδύνη της 11ης Σεπτεμβρίου, να οικοδομήσουμε κάτι ωραιότερο, μεγαλύτερο και πιο σταθερό από ποτέ. Για μένα, αυτό είναι το αμερικάνικο πνεύμα", πρόσθεσε ο βετεράνος που περίμενε υπομονετικά από το πρωί μολονότι είχε κόψει εισιτήριο για να ανέβει στο WTC στις 6 το απόγευμα.
Ο Τζιμ Βερμίρ, ένας άνδρας από την Άιοβα που έφτασε στη Νέα Υόρκη με τη σύζυγό του για να γιορτάσουν την επέτειο του γάμου τους, ήταν από τους πρώτους που κατέβηκαν από το παρατηρητήριο. "Η θέα είναι μαγευτική. Έκαναν καλή δουλειά. Δεν βασίστηκαν στο παρελθόν, είναι ένα μνημείο για το μέλλον, μια αναγέννηση", είπε.
Σε ύψος 380 μέτρων, με πανοραμική θέα σε όλη την πόλη, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν όλα τα μνημεία και τα ιστορικά ορόσημα της Νέας Υόρκης, από το Άγαλμα της Ελευθερίας στο νότια, το Εμπάιαρ Στέιτ Μπίλντινγκ και το Σέντραλ Παρκ στα βόρεια μέχρι και τη Γέφυρα του Μπρούκλιν στα ανατολικά. Όταν ο καιρός είναι καλός, από το παρατηρητήριο η ορατότητα φτάνει τα 80 χιλιόμετρα.
Ο ανελκυστήρας του WTC είναι από μόνος του ένα αξιοθέατο: χρειάζεται 47 δευτερόλεπτα για να φτάσει στον 102ο όροφο. Κατά τη διάρκεια της ανόδου σε οθόνες προβάλλεται η οικοδόμηση της Νέας Υόρκης, από τον 16ο αιώνα μέχρι σήμερα.
Για δέκατα του δευτερολέπτου εμφανίζονται και οι δύο προηγούμενοι πύργοι του WTC που γκρεμίστηκαν το 2001.
Στην είσοδο του παρατηρητηρίου οι επισκέπτες περνούν από έλεγχο ασφαλείας, παρόμοιο με αυτόν που γίνεται στα αεροδρόμια, όμως αυτό δεν φάνηκε να ενοχλεί κανέναν.
Το παρατηρητήριο θα λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας και το εισιτήριο στοιχίζει 32 δολάρια για τους μεγάλους και 26 για τα παιδιά. Την πρώτη χρονιά εκτιμάται ότι θα το επισκεφθούν 3-4 εκατομμύρια άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου