Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2015

  • Σε Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και σε Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης εξετάζονται σήμερα, Παρασκευή, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων. Το sansimera.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Ορόσημο θα μεταδώσουν τα θέματα και τις απαντήσεις τους.
  • Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
  • Επιμένουν οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στην πραγματοποίηση της 48ης απεργίας που έχουν εξαγγείλει για το διήμερο της Κυριακής 31 Μαΐου και της Δευτέρας 1ης Ιουνίου. Η αντιπαράθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών με τους εκπροσώπους της ΟΣΥΠΑ, πυροδότησε αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων, οι οποίοι και αποφάσισαν να μην προσέλθουν στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, Χρ.Σπίρτζη.
  • Nέο τζακ ποτ σημειώθηκε στο Τζόκερ, αφού μετά την κλήρωση της Πέμπτης δεν βρέθηκε ο υπερτυχερός που θα πάρει τα 7 εκατ. ευρώ. Την Κυριακή ο τυχερός διεκδικεί πάνω από 9 εκατομμύρια ευρώ. Τα τυχερά νούμερα που κληρώθηκαν είναι: 12, 32, 34, 36, 42, και τζόκερ: 16.
  • Η Ελλάδα χρειάζεται μια παρέμβαση στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη για να αποσοβήσει μια χρεοκοπία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian. Ο ίδιος αναγνώρισε ότι οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες δεν θα φθάσουν σε τελική συμφωνία.

Κόσμος

  • Ο στρατός της Συρίας έχει αποσυρθεί από την βορειοδυτική πόλη της Αριά αφότου ένας συνασπισμός αντικαθεστωτικών ομάδων κατέλαβε και την τελευταία πόλη στο κυβερνείο του Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, που είχε μείνει υπό κυβερνητικό έλεγχο.
  • Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο για τη διπλή βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013, θα δει από κοντά στα τέλη Ιουνίου τους ανθρώπους που ακρωτηριάστηκαν, αλλά και οικογένειες των τριών θυμάτων. Αυτό θα γίνει κατά την προγραμματισμένη επίσημη ανακοίνωση της θανατικής ποινής.
  • Το Παρίσι επιθυμεί η Βρετανία να παραμείνει εντός της ΕΕ διαβεβαίωσε τον Ντέιβιντ Κάμερον ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Ωστόσο, ο Κάμερον επανέλαβε ότι το «status quo» της Ευρώπης δεν «είναι αρκετά ικανοποιητικό». Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο Παρίσι, πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του βρετανού πρωθυπουργού.
  • Ισπανός δικαστής ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του Αμπουμπακάρ Σεκάου, ηγέτη της Μπόκο Χαράμ, όπως και εις βάρος όλων των μελών της ισλαμιστικής οργάνωσης, με τις κατηγορίες της τρομοκρατίας και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.
  • Ένα ανώτατο στέλεχος των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) γνωστός ως «ο τυφλός δικαστής» έκανε την εμφάνιση του στο Ραμάντι, σε μια προσπάθεια να διατρανώσει την κυριαρχία της οργάνωσης στην πόλη. Και όλα αυτά, την ώρα που οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ και σιιτικές πολιτοφυλακές ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επίθεση για να την ανακαταλάβουν.

Οικονομία

  • Καθυστερήσεις καταγράφονται στη διαπραγμάτευση στο Brussels Group, καθώς προκύπτουν ζητήματα που περιπλέκουν την κατάρτιση του δημοσιονομικού σεναρίου βάσης, στο οποίο πρέπει να καταλήξουν Ελλάδα και δανειστές ώστε να υπάρξει συμφωνία για τα πρωτογενή πλεονάσματα της περιόδου 2015 -2016.
  • Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις φέρεται, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, να χαρακτήρισε «ανακριβή» τη μεταφορά των λεγόμενων της Κριστίν Λαγκάρντ στη συνέντευξη στην FAZ, στην οποία είχε μιλήσει περί πιθανότητας Grexit. «Υπήρξαν προβλήματα με την μετάφραση» φέρεται να είπε ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με δηλώσεις του που μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ.
  • Σε αναδιάρθρωση της διοικητικής δομής της, με στόχο τη διαμόρφωση ενός πιο ευέλικτου και αποδοτικού σχήματος, προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.

Αθλητισμός

  • Ισόπαλο με σκορ 1-1 τελείωσε το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στο Αμβούργο και στην Καρλσρούη, που θα κρίνει εάν η ομάδα του γερμανικού Βορρά θα παραμείνει στη Bundesliga ή, θα προβιβαστεί σε αυτή η ομάδα που τερμάτισε στην 3η θέση της Τσβαϊτελίγκα.
  • Περισσότερες λεπτομέρειες έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστές σχετικά με το βιογραφικό του ελληνικής καταγωγής, συλληφθέντα για το σκάνδαλο της FIFA, Κώστα Τάκκα. Ο 58χρονος Γενικός Γραμματέας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας των Νησιών Κέιμαν τα τελευταία 15 χρόνια, απόφοιτος του Imperial College of Science and Technology του Λονδίνου, επισκεπτόταν τη χώρα μας για διακοπές τα τελευταία χρόνια, αλλά παρέμενε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
  • Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ απάλλαξε Καλλονή και Ατρόμητο, που είχαν κληθεί σε απολογία για τη μεταξύ τους αναμέτρηση για την 34η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ (1-1), η οποία είχε κριθεί «ύποπτη προς χειραγώγηση». Σύμφωνα με την Επιτροπή της Λίγκας δεν υπάρχουν στοιχεία εις βάρος των δύο ομάδων κι αυτό οδήγησε στην απαλλαγή τους. Στην ουσία η Επιτροπή έκρινε τις ενδείξεις ανεπαρκείς για να στηρίξει τις κατηγορίες, όπως ακριβώς είχε γίνει και στην περίπτωση της Βέροιας και των παραγόντων της.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου