Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

«Τελεσίγραφο» από το EWG για συμφωνία έως την επόμενη Πέμπτη

Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2015
«Τελεσίγραφο» στην ελληνική πλευρά ότι εάν δεν κλείσει έως την επόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς τότε το πρόγραμμα «χάνεται», απεύθυνε την Πέμπτη το EuroWorking Group.
Οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες της ζώνης του ευρώ συνεδρίασαν μέσω τηλεδιάσκεψης με βασικό θέμα το κυπριακό πρόγραμμα, ωστόσο η συζήτηση επεκτάθηκε και στην πρόοδο που σημειώνεται στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, στον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Γιώργο Χουλιαράκη μεταφέρθηκε το «τελεσίγραφο» πως εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν επιτύχει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση έως την επόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη, οπότε θα συνέλθει ξανά το EuroWorking Group, τότε η Ελλάδα χάνει το τρέχον πρόγραμμα.
Αυτό συμβαίνει διότι μετά τις 4 Ιουνίου δεν θα υπάρχει ο φυσικός χρόνος ώστε οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Θεσμών να λάβει τις σχετικές κοινοβουλευτικές εγκρίσεις.
Η απώλεια του προγράμματος συνεπάγεται πως η Ελλάδα χάνει τα 1,8 δισ. ευρώ της εναπομείνασας δόσης από τον Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως και τα 10,9 δισ. ευρώ που διακρατά ο EFSF για τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών και τα οποία θα είναι διαθέσιμα έως τις 30 Ιουνίου.
Η εξέλιξη αυτή φέρεται να προκάλεσε και την τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της Γερμανίδας καγκελάριου Αγκελα Μέρκελ και του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.
Ενδεχόμενη απώλεια του προγράμματος θα οδηγούσε αυτόματα σε «τεχνικό» αποκλεισμό της χρηματοδότησης της Ελλάδος από το ΔΝΤ, αλλά και σε μεγάλη σύσφιγξη της ρευστότητας που λαμβάνουν οι ελληνικές τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου