Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2015

  • Θετικός στο διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, συμμετέχοντας την Τετάρτη σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, στην Παλαιά Βουλή.
  • «Δεν σκοπεύουμε να διαπραγματευτούμε το εθνικό συμφέρον για χάρη της καλής γειτονίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα αναφερόμενος στο θέμα των πετρελαϊκών ερευνών της Ελλάδας στο Ιόνιο και την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).
  • Με παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος, φέρνει το θέμα των καταχρηστικών καισαρικών τομών στην Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα αντίστοιχα ποσοστά στη χώρα μας είναι τα υψηλότερα στον κόσμο, πολύ πιο πάνω από το παγκοσμίως αποδεκτό ποσοστό του 15%.
  • Οι μεγάλες λίστες αναμονής, η συμμετοχή στα φάρμακα αλλά και ο ρόλος τους στη λήψη αποφάσεων στον ΕΟΠΥΥ ήταν τα θέματα που έθεσαν οι συνταξιούχοι στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.
  • «Κομφούζιο» επικράτησε στην συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών. Η παγιωμένη πλέον καθυστέρηση στην έναρξη των συνεδριάσεων, συμπληρώθηκε από τις αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΝΔ και ΚΚΕ) για την παρουσία μη κοινοβουλευτικών προσώπων στην συνεδρίαση, πέραν των προσκεκλημένων μελών της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Κόσμος

  • Τέσσερις ήρωες της Αντίστασης στη ναζιστική Γερμανία τίμησε η Γαλλική Δημοκρατία τοποθετώντας τους στο Πάνθεον. Μεταξύ αυτών, δύο γυναίκες: η ανιψιά του Σαρλ Ντε Γκολ, Ζενεβιέβ, και η Ζερμέν Τιλιόν. Η τελετή έγινε παρουσία του Φρανσουά Ολάντ, αλλά και συγγενών των ηρώων.
  • Νέα προειδοποίηση για πλημμύρες στο Χιούστον εξέδωσε την Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, την ώρα που στην τέταρτη σε πληθυσμό πόλη της χώρας συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων από τις καταιγίδες που μετέτρεψαν ολόκληρες γειτονιές σε λίμνες. Κοντά στο Ντάλας, η αστυνομία απομάκρυνε τους κατοίκους από περιοχή κοντά στο φράγμα Παντέρα που κινδυνεύει να σπάσει.
  • Την υποψηφιότητα της Μανουέλα Καρμένα του Ahora Madrid (Podemos και άλλα κινήματα) θα στηρίξει τελικά το σοσιαλιστικό PSOE για το Δήμο της Μαδρίτης, βάζοντας τέλος στην κυριαρχία του Λαϊκού Κόμματος στην πρωτεύουσα, η οποία ξεκίνησε το 1991. Ο υποψήφιος των σοσιαλιστών θα στηρίξει την Καρμένα, αλλά δεν θα πάρει την αντιδημαρχία.
  • Δύο απόρρητα έγγραφα της ΕΕ, στα οποία παρουσιάζεται η προγραμματισμένη στρατιωτική παρέμβαση στα πλοία τα οποία ταξιδεύουν από τη Λιβύη στην Ιταλία, δημοσιεύει το Wikileaks. Τα ευρωπαϊκά έγγραφα, συντάκτες των οποίων είναι οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων Αμυνας των κρατών-μελών της Ενωσης, σηματοδοτούν μία απόκλιση από τις προηγούμενες στρατιωτικές στρατηγικές της ΕΕ.
  • Οκτώ χρόνια αφότου ανέλαβε και με την ειρηνευτική διαδικασία στο Μεσανατολικό σε τέλμα, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ αναμένεται να παραιτηθεί από τη θέση του εκπροσώπου του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή στα τέλη Ιουνίου, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Οικονομία

  • Ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και επικεφαλής της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος διέψευσε ότι σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung έκανε λόγο για τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.
  • Στο σημερινό Brussels Group ξεκινά η διαδικασία συγγραφής της συμφωνίας (staff level agreement), ανέφεραν το μεσημέρι της Τετάρτης πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι καιρός «οι θεσμοί να αναλάβουν τις ιστορικές ευθύνες τους». Διαψεύδει η Κομισιόν, λέγοντας ότι «ακόμη δεν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο». Την έκπληξή του για την αισιοδοξία της Αθήνας εξέφρασε ο Σόιμπλε. Δηκτικός ο Ντάισελμπλουμ.
  • Η Ελλάδα έχει επισωρεύσει μεγάλα χρέη προς διεθνείς φαρμακευτικές βιομηχανίες και πλέον οφείλει συνολικά στον κλάδο αυτό πάνω από 1,1 δισεκ. ευρώ, δήλωσε την Τετάρτη κορυφαίο στέλεχος ευρωπαϊκού κλαδικού φορέα.

Αθλητισμός

  • Τελικός ευρωπαϊκής διοργάνωσης με τόσο ξεκάθαρο φαβορί, δεν έχει διεξαχθεί τα τελευταία 15 χρόνια. Την Τετάρτη (21:45, ΑΝΤ1) στο «Ναροντόβι» της Βαρσοβίας η ομάδα-θεσμός του Εuropa League, Σεβίλη, αντιμετωπίζει την «πρωτάρα» Ντνίπρο Ντιπροπετρόφσκ κι αυτό που ελπίζουν οι Ουκρανοί είναι μια έκπληξη αντίστοιχη με αυτή της Γαλατάσαραϊ, η οποία κατέκτησε το τρόπαιο (UEFA, τότε) εναντίον της Αρσεναλ, το 2000.
  • Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από την Τούμπα και πλέον μπορεί να πει κανείς πως περιμένει τον αντίπαλό του στα προκριματικά του Champions League (17/7 η κλήρωση). Οι «πράσινοι» χρειάζονται το πολύ τρεις βαθμούς στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές για το τυπικό της υπόθεσης και στην ουσία εξασφάλισαν από την Τετάρτη μίνιμουμ 630.000 ευρώ και πάνε για πολλά περισσότερα.
  • Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά «κλείδωσε» από το βράδυ της Τετάρτης την πρώτη θέση στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, μετά τη νίκη στην Τούμπα με 1-0 επί του ΠΑΟΚ χάρις στο γκολ του Ταυλαρίδη στο 43ο λεπτό. Οι «πράσινοι» έφτασαν στους 11 βαθμούς διευρύνοντας τη διαφορά από τον δεύτερο «Δικέφαλο» στο +7, κι ενώ απομένουν τρία παιχνίδια για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Αν η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου νικήσει την Κυριακή τη μακεδονική ομάδα στο «Απόστολος Νικολαΐδης», τότε θα είναι πρώτη και μαθηματικά.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου