Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 18 Μαΐου, 2015

  • Γιατροί και εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία συγκροτούν κοινό μέτωπο και κατέρχονται σε 24ωρη απεργία στις 20 Μαΐου με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας. Η ΕΙΝΑΠ ζητά άμεσα μέτρα ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με μόνιμο προσωπικό και χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό, καθώς και άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών.
  • Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων. Οι 105.000 υποψήφιοι διεκδικούν μία από τις 68.345 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Νέος γύρος συνομιλιών ξεκινά τη Δευτέρα στο Brussels Group, με τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές να εισέρχονται στην τελική φάση, με στόχο την ταχύτερη δυνατή εκταμίευση χρημάτων, καθώς το θέμα της ρευστότητας πιέζει πλέον ασφυκτικά.
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τις συνθήκες θανάσιμου τραυματισμού ασθενή από άλλον ασθενή στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Η δολοφονία αποκαλύφθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής, όταν βρέθηκε δολοφονημένος 63 χρονος βαριά ασθενής.
  • Τη σύγκρουση του δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου, με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, Τάσο Τσατσάνη προκάλεσε η πρωτοβουλία για τη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.

Κόσμος

  • Μετά την τεράστια συγκέντρωση υπό την «σημαία» της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, οι διαδηλωτές στα Σκόπια έστησαν κατασκήνωση στο κέντρο της πόλης με πανό και συνθήματα που ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης Γκρούεφκσι. Η χώρα βρίσκεται εν μέσω σφοδρής πολιτικής κρίσης με φόντο τις κατηγορίες για υποκλοπές και διαφθορά σε βάρος του κόμματος του πρωθυπουργού, στην οποία είχαν προστεθεί τα πρόσφατα αιματηρά περιστατικά στο Κουμάνοβο.
  • Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 16 τραυματίστηκαν σε σύγκρουση τουλάχισοτν πέντε συμμοριών μηχανόβιων στην πόλη Ουάκο του Τέξας. Ο τοπικός σταθμός KXXV μετέδωσε ότι το επεισόδιο σημειώθηκε σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης -δίπλα σε εστιατόριο.
  • Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Γερμανία μεταξύ 24-26 Ιουνίου, η οποία θα περιλαμβάνει μετάβαση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης των ναζί, Μπέργκεν-Μπέλσεν. Η επίσκεψη γίνεται μετά από πρόσκληση του γερμανού προέδρου Γκάουκ, ο οποίος είχε φιλοξενηθεί μαζί με την σύντροφό του, Ντανιέλα Σαντ, στο Μπάκιγχαμ το 2012.
  • Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτος κατέλαβαν το στρατηγείο της ιρακινής επαρχίας Ανμπαρ, στο Ραμάντι, εδραιώνοντας τον έλεγχό τους σχεδόν επί του συνόλου της πόλης, έπειτα από σφοδρές μάχες δύο ημερών, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν περίπου 500 στρατιώτες και άμαχοι.
  • Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουνίου, καθώς το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) διεξάγει σκληρό αγώνα για τη διατήρηση της εξουσίας.

Οικονομία

  • Στην αναζήτηση αξιόπιστων δημοσιονομικών μέτρων που θα εξασφαλίσουν 3 δισ. ευρώ στον Προϋπολογισμό 2015, οδηγώντας το πρωτογενές πλεόνασμα στην περιοχή του 1,2% του ΑΕΠ, βρίσκεται η Ομάδα των Βρυξελλών (Brussels Group). Στόχος είναι τα μέτρα αυτά να ενσωματωθούν το συντομότερο δυνατόν σε κείμενα (MoU - MEFP) συμφωνίας σε επίπεδο στελεχών (staff level agreement) κάτι που θα επιτρέψει την σύγκληση έκτακτου Eurogroup στις αρχές της εβδομάδος που ξεκινάει στις 25 Μαΐου.
  • Ορατές γίνονται για άλλη μια φορά οι διαφωνίες εντός του κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο, όσον αφορά την περαιτέρω οικονομική στήριξη της Ελλάδας. «Άκρως επικίνδυνο πολιτικά» ενδεχόμενο Grexit λέει ο Ζ.Γκάμπριελ.
  • Αποσύρεται η πρόταση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης για ρευστοποίηση ομολόγων αξίας 100 εκατ. ευρώ, προκειμένου να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις του Ιουνίου, χωρίς να ενεργοποιηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, σύμφωνα με δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη.

Αθλητισμός

  • Πρωταθλήτρια Πορτογαλίας για 34η φορά στην ιστορία της στέφθηκε η Μπενφίκα. Οι «αετοί» πήραν ισοπαλία 0-0 στην έδρα της Γκιμαράες, αλλά την ίδια ώρα η Πόρτο έχανε βαθμούς (1-1) από την Μπελενένσες, καθώς δέχθηκε την ισοφάριση πέντε λεπτά πριν το τέλος.
  • Πρωταθλήτρια Ισπανίας για το 2015 είναι η Μπαρτσελόνα. Οι «Μπλαουγκράνα» νίκησαν 1-0 (65' Μέσι) την Ατλέτικο στη Μαδρίτη και διατήρησαν τη διαφορά 4 βαθμών από τη Ρεάλ, μία αγωνιστική πριν από το τέλος της Primera Division. Ηταν ο 23ος τίτλος στην Ιστορία της Μπαρτσελόνα, που έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τρεμπλ, καθώς επονται ο τελικός του κυπέλλου Ισπανίας και του Champions League.
  • Την επιστροφή του στη Β΄ εθνική πανηγυρίζει ο Πανσερραϊκός, μετά τη νίκη του 1-0 επί της Δόξας Δράμας. Η ομάδα των Σερρών εξασφάλισε την πρώτη θέση του 1ου ομίλου της Γ΄ εθνικής, σ΄ένα ματς που παρακολούθησαν περίπου 6.000 θεατές.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου