Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

WSJ: Κερδισμένα τα αμερικανικά ομόλογα από την ελληνική κρίση

Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2015

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ΗΠΑ έκλεισε χθες στο 2,135%
Η ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα έχει οδηγήσει τους επενδυτές στην ασφάλεια των ομόλογων του αμερικανικού Δημοσίου, σπρώχνοντας την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σε χαμηλά επίπεδα τριών εβδομάδων Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ΗΠΑ έκλεισε χθες στο 2,135%, το χαμηλότερο επίπεδο κλεισίματος από τις 4 Μαΐου.
Το δημοσίευμα σημειώνει πως επί μήνες η ελληνική κυβέρνηση και οι διεθνείς πιστωτές της έχουν κολλήσει σε παρατεταμένες διαπραγματεύσεις για τους όρους χρηματοδότησης της χώρας και πως μια βασική ανησυχία είναι ότι η Ελλάδα θα μπορούσε πλέον να χρεοκοπήσει, κάτι που θα αυξήσει τον κίνδυνο η χώρα να εξέλθει από την ευρωζώνη.
Τα αμερικανικά ομόλογα τροφοδοτούνται και από τις ρευστοποιήσεις στις μετοχές αμερικανικών εταιρειών, καθώς μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών καταλήγει στα ομόλογα αμερικανικού Δημοσίου.
Όπως εξηγεί δημοσίευμα της εφημερίδας οι επενδυτές στο χρηματιστήριο ανησυχούν για ένα ευρύ ράλι του δολαρίου, το οποίο βλάπτει τα κέρδη που σημειώνουν πολυεθνικές των ΗΠΑ από τις αγορές του εξωτερικού.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου