Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 24 Μαΐου, 2015

  • Στις κάλπες θα προσέλθουν αύριο, Κυριακή, από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εκλέξουν αντιπροσώπους για το 10ο Συνέδριο, που θα διεξαχθεί στις 5, 6 και 7 Ιουνίου. Στη Θεσσαλονίκη θα ψηφίσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
  • Και τρίτος εργάτης έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά το τραγικό δυστύχημα στα ΕΛΠΕ, στις 8 Μαΐου. Το τρίτο θύμα είναι ο 27χρονος Αντώνης Αβράμπου. Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν στην οικογένεια του εκλιπόντος ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο γγ Ενέργειας Α.Αλεξόπουλος.
  • Τις πάγιες θέσεις τους εκφράζουν οι τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον Θανάση Πετράκο να λέει ότι ο λαός πρέπει να προετοιμαστεί για μια εναλλακτική λύση και τον Γιάννη Μηλιό να ασκεί κριτική στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.
  • Η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων, τουλάχιστον στα θέματα στα οποία υπάρχει σύγκλιση, έχει αρχίσει να γράφεται, μετέφεραν κυβερνητικές πηγές στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
  • «Η ακύρωση του σεναρίου της 'σύντομης παρένθεσης' αποτελεί μια βαθιά κόκκινη γραμμή» δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.

Κόσμος

  • Μετά την Ανδαλουσία όπου το κόμμα του Ραχόι, ηττήθηκε αλλά οι νίκες των υπολοίπων δεν ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακές, οι Ισπανοί προσέρχονται την Κυριακή στις κάλπες για την ανάδειξη δημάρχων και τοπικών κυβερνήσεων. Είναι το δεύτερο εκλογικό τεστ για τον πρωθυπουργό, αλλά και τους άλλους: τον ηγέτη του PSOE που θέλει να γίνει πρωθυπουργός, τους νεόκοπους Podemos και Ciudadanos, που «ψάχνουν» τη μεγάλη νίκη.
  • Μία «νέα Δημοκρατία» χαιρετίζουν οι Ιρλανδοί πολίτες, οι οποίοι ενέκριναν με μεγάλη πλειοψηφία τους γάμους μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Ζευγάρια ομοφυλόφιλων και υποστηρικτές του «ναι» συνέρρευσαν στο κέντρο του Δουβλίνου, σε μία χώρα βαθιά καθολική, για να γιορτάσουν το ιστορικής σημασίας αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Φωτορεπορτάζ
  • Ο φερόμενος ως δράστης της τετραπλής δολοφονίας και του εμπρησμού στο σπίτι του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Σάββα Σαββόπουλος, στην Ουάσινγκτον, δεν έδρασε μόνος και οι συνεργοί του παραμένουν ακόμη ασύλληπτοι, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές.
  • Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ύψωσαν τη σημαία τους στην ακρόπολη της Παλμύρας στη Συρία, όπως διακρίνεται σε φωτογραφίες που ανάρτησαν στο διαδίκτυο υποστηρικτές της οργάνωσης. Οι τζιχαντιστές ελέγχουν πάνω από τη μισή Συρία, ενώ δεν απέχουν πολύ από την ιρακινή πρωτεύουσα.
  • Η καθολική Ιρλανδία έγινε η πρώτη χώρα όπου οι γάμοι των ομόφυλων ζευγαριών εγκρίνονται με την ψήφο των πολιτών. Όπως δηλώνει ακόμα και το στρατόπεδο του «όχι», οι πολίτες ψήφισαν υπέρ στο δημοψήφισμα που έγινε την Παρασκευή. Η καταμέτρηση συνεχίζεται.

Οικονομία

  • Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να εξετάσουμε την εκταμίευση περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα, καθώς η Αθήνα έχει ήδη υποσχεθεί μεταρρυθμίσεις και πρέπει να αντιμετωπίσει μόνη της το πρόβλημα, δηλώνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ραδιοφωνική συνέντευξη, η οποία θα μεταδοθεί την Κυριακή.
  • Την αδυναμία της Ελλάδας να αποπληρώσει τις τρεις δόσεις του Ιουνίου συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ μετέφερε στον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ της Παρασκευής και μετά τις επαφές του έλληνα πρωθυπουργού στη Ρίγα.
  • Η Τράπεζα της Αγγλίας επιβεβαίωσε ότι εξετάζει τους οικονομικούς κινδύνους μίας πιθανής εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την «ακούσια» όπως είπε αποστολή στοιχείων για το θέμα αυτό στην βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Αθλητισμός

  • Αν και βαθμολογικά αδιάφορη, ούσα πρωταθλήτρια, η Γιουβέντους στερεί όπως φαίνεται από την Νάπολι την συμμετοχή στο νέο Champions League. Στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής του καμπιονάτο η «γηραιά κυρία» επεβλήθηκε με 3-1 των «παρτενοπέι», οι οποίοι βλέπουν τις ελπίδες τους για το «χρυσό εισιτήριο» να περιορίζονται στο ελάχιστο. Λίγη ώρα αργότερα, η Τζένοα «σκότωνε» τις ελπίδες της Ίντερ για μια θέση στο Γιουρόπα Λιγκ με τη νίκη της (3-2) στο «Λουΐτζι Φεράρις».
  • Εμφανώς χαρούμενος από την κατάκτηση του Κυπέλλου παρουσιάστηκε στην αίθουσα Τύπου ο Βίτορ Περέιρα. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, αφού έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για το νταμπλ, τόνισε ότι η χρονιά έκλεισε ιδανικά αν και θα ήθελε καλύτερη πορεία στο Europa League. Από την πλευρά του ο τεχνικός της Ξάνθης, Ραζβάν Λουτσέσκου στάθηκε στο πρώτο ημίχρονο όπου η ομάδα του ήταν κυρίαρχη αλλά και στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού που άλλαξε τη ροή του αγώνα.
  • Με την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα να... μένει στο 2-2 με την Κορούνια που παρέμεινε στην κατηγορία, και την Ατλέτικο Μαδρίτης να εξασφαλίζει την συμμετοχή της στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ μετά τη... βολική εκτός έδρας «λευκή» ισοπαλία με την Γρανάδα, ολοκληρώθηκε η πριμέρα ντιβιζιόν. Οι ομάδες προσέφεραν πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ, ενώ η Εϊμπάρ υποβιβάσθηκε με έντονη «πίκρα», καθώς νίκησε την υποβιβασμένη Κόρντομπα με 3-0, αλλά δεν τα κατάφερε... ελέω Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης. Η Ρεάλ Μαδρίτης ξέσπασε στη Χετάφε, την οποία συνέτριψε 7-3 με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να φτάνει σε ακόμη ένα χατ τρικ και να αναδεικνύεται σε πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου